Това за нетрениращите важи на 100%
При трениращите не знам как е, но при моите 50+ години когато съм на силова долна част, крака, започвам с най-голямо нежелание хе хе хе... мъчни са, но са задължителни, ако искаме да тичаме с внуците

Докато горна част, ръце и гърди ми е такъв кеф, че понякога повтарям и надвечер... ама аз си тренирам у дома...
Това по повод изказването на Невър по-горе за долна част тяло... при мен е зор, но гледам да не изоставам от темпото на Крис & Еди

Аз имам няколко години до 50, но смея да твърдя, че тренировките за краката са ми любими, много са ми силни бедрата и по принцип не виждам никаква загуба на маса с възрастта. Вероятно при всеки е различно, аз съм класическия женски тип /с по-изнежена горна част.
Относно храненето: сутрин до към 12:30 наобяд не закусвам, може към 10 да пия колаген, разтворен във вода. След 12:30 хапвам плод и кисело мляко обикновено. После към 15ч обяд - каквото има, но да е сготвено - гледам няколко пъти в седмицата да ям пилешки гърди или телешко, винаги искам да има салата, независимо каква, и два пъти седмично - спагети с нещо си...За десерт - малко черен шоколад. Следобяд към 18:00 плод и протеинов шейк и вечер - кисело мляко с разтворен протеин, или салата с протеинов тост с пуйка, или омлет -гледам да е нещо леко и да има протеин. Когато съм била на тренировка ям омлет и фета със салата, за да ме засити. Понякога включвам авокадо и чери домати, и котидж. Уикендите са ми свободни дни, особено неделята, когато се храним винаги навън.
Относно кардиото - преди много бягах навън, също и по пътеки - сега съм го ограничила до 1-2 пъти в седмицата и то под формата на Бодикомбат /аеробно, възпроизвеждаш бойни движения/. Мързи ме, а и тялото ми е по-добре от всякога, за да се мъча на пътека. Освен това имам проблем с коляното /менискус, който лекувах консервативно и все още не е 100%ок.

Жал ми беше да го изхвърля. Нито обем виждам, нито някакви други промени, идеална добавка изглежда, а ме беше страх доста. В края на месеца имам кръвни изследвания и ще видя какво е положението при мен. Може би ще го пия още един -два месеца, а после ще го спра за лятото, защото няма да тренирам толкова интензивно. Но пак казвам, пила съм какво ли не за подобряване на съня, от креатина ползите в тази насока са ми впечатляващи.