Не съм готова за връзка

• 8 110
  • 229
  •   1
Отговори
# 45
Независимо с каква цел го прави младежът - дали майка му го кара, дали приятелите му всичките са изпоженени вече, дали е лудо влюбен, дали друго... това натискане при положение че ти казваш че ти е прекалено бързо, не е добре. Най-малкото - незачитане на твоите граници и на това което искаш ти. Или не искаш.
Ако смяташ че просто е рано, предложи му да забавите и да видите как ще е. Ако не се съобразява с това, ами той и занапред толкова ще се съобразява с теб, ти това ли искаш във връзка? Ако е съгласен да забавите, там вече знае ли човек, може и да се получи нещо нататък. Най-малкото, ще видиш тоя напор и ентусиазъм дали ще го държи наистина повече от месец-два-три. Ако действително е love bombing, те затова напират, че не могат да изкарат дълго така. Да не стане така че след още някой месец вече да му е минало.
Но лично аз ако дойде някой дето се имаме от месец и драпа да живеем заедно, не си представям да не го пратя у лево. Особено ако съм заявила че е рано и продължава да натиска. В една връзка се предполага че той иска и ти да си щастлива, а не само неговите мераци да са му важни.
Отстоявай си границите, ако искаш да ги имаш. Ако трябва да си рязка за целта - бъди пък рязка.
За мен когато някой така погазва граница, която аз съм поставила - това е открито неуважение и си го търси.

# 46
На 22 години аз целенасочено избягвах всякакви сериозности в отношенията си с мъжете. Толкова бях далеч от идеята за семейство и деца, колкото е далеч Земята от Луната. Самата мисъл за евентуална бременност ме ужасяваше. Имала съм доста кандидати, които са искали сериозни отношения, търсили са ме, правили са жестове. Дори и мъжът да ми е харесвал, в момента, в който усетех, че му се въртят мисли да живеем заедно, аз прекъсвах отношения, често без обяснение.
Тогава ме интересуваха работата ми, нощния живот, имах много добри приятелки, беше ми интересно и забавно да излизам с тях, да ходим на кино, балет, дискотеки. Дори и сега като погледна назад си давам сметка, че съм имала поне трима отлични кандидати, с които просто се разминахме във времето. Не съжалявам, не е било писано.
На твое място бих се разделила с този обсебващ господин, който вероятно ще се окаже ревнив, потискащ и ограничаващ. Отделно, аз не бих се хващала с македонци, турци, гърци, сърби, руснаци и други балканци. Слагам тези мъже под един знаменател и не ми допадат вижданията им за света и мястото на жените в него.
Успех и внимавай да не забременееш, докато решаваш какво да правиш.

# 47
  • По света и у нас
Мисли единствено за това, което ти искаш в момента. Ако не ти е удобно, не се огъвай. На 22 си, няма място за компромиси сега, можеш да си вземеш всичко, на тая възраст, компромиси и бързане за женене  и деца може да правиш като навлезеш в 30-така.

# 48
Ууу, какъв психопат го изкарахте тоя мъж. Авторката е млада (може и да е хубава) и може мъжът да е лудо влюбен.

И аз на 21 избягах от едно гадже (беше ми връстник и състудент), което ми говореше за деца и семейство. Искаше да ми предлага брак и аз го зарязах предварително. Той се ожени след две години за друга. Не беше лош човек, нито психопат, нито ревнивец. Беше семейно ориентиран и явно му тиктакаше биологичният часовник. Аз си мислех само оо брак, деца, манджи, битовизми, ужас.

След това на 23 бях с друго гадже, на което щях да кажа да веднага и да му народя пет деца, ама пусто той не искаше да се жени, а да обикаля с каравана Европа или нещо такова. Беше си хипи и не го слушаше главата.

Мисълта ми е, че когато не си влюбена  мъжът е психар и бърза, а ти си толкова млада; когато си влюбена все ти се струва, че се мотае.

# 49
Ами за мен е червен флаг някой, особено мъж да натиска за брак и бебета на първия месец от връзката.
Даже и да не е хубава авторката пак може мъже да са влюбени в нея. Любовта не е запазена само за хубавите в тоя живот.

# 50
То още малко и за внуци ще започнете да говорите. Завърши си образованието ако искаш, направи малко стаж, за да имаш нещо зад гърба.

# 51
  • SF

Не. Аз съм българка, а той македонец, а живеем и работим в друга държава.

Паспорт от ЕU му трябва на човека.
Не казвам, че не е влюбен и ще се жени за жена заради паспорта, но така и така сте заедно, поне да върви успоредно и процедурата по придобиване на гражданство.

# 52
Любовта не е запазена само за хубавите в тоя живот.
Естествено, че не. Но бързането и непремислянето е запазено за тези, които ги е ударил хормонът. А хормонът удря по-силно при наличие на надстандартната красота. Тя можеше и да не е млада, ама е млада. Което също е фактор. Ако е много хубава съвсем.

Освен това мъжът още не е паднал на коляно. Имал си паспорт, каза авторката.

# 53
Бях на 21, а приятелят ми на 22, и двамата студенти. Много се обичахме. Той искаше да се женим и да имаме деца. Аз се уплаших, специалността ми беше трудна, иска пълно отдаване. Абе рано ми беше. Разделихме се. Той набързо намери друга, ожениха се. С годините той дръпна много напред. Нормален мъж, вече на години като мен.Blush Добра кариера, добро семейство.  На мен ми трябваше повече време за всичко това. Така е било писано.

# 54

Мисълта ми е, че когато не си влюбена  мъжът е психар и бърза, а ти си толкова млада; когато си влюбена все ти се струва, че се мотае.

Психарско е. На мен така ми звучи.
Не е нормално да казваш днес на един мъж че не искаш сватба и деца, а той на следващия ден - айде, та айде.
Имам здрава нервна система, паля от раз.
Нормалния ще млъкне, ще се съобрази и ще чака. Ако иска толкова бременна булка ще напусне авторката.
В тоя живот никой на никого не е длъжен.

# 55
  • По света и у нас
На времето са се женили точно така - млади. И ако мъжа иска семейство рано това всъщност е добър знак, той е от сериозните. Но в случая на Дана той е бил млад, а на авторката на 30 - не чак толкова млад.
Аз съм за - ако си готова, дори и на 22, да си се омъжиш. Но ако той го иска за да задоволи мама, или виза или да те забремени просто за да имал дете, не го прави.

# 56
Това не е първия случай да чуя за такъв македонец. Странно как искат да се женят толкова бързо. Според мен имат някаква романтична представа. При всички случаи, може би заради примерите пред мен, ми стана симпатичен тоя човек, защото хубави мъже се оказаха нашите и добри бащи.
Понякога си е в културата това. Харесва им - семейство, деца, жена, брак

Пак казвам, това от моята камбанария и на емпирична база. Не ги знам много македонците като цяло, извън примерите.

# 57
  • По света и у нас
Македонците са куку, цялата източна Адриатика има една такава луда репутация… внимавай.

# 58
Чувала съм страшни истории за жени, които са се оженили за македонци.
Жена се среща с македонец, уж голяма любов, той напира за сватба и бебе. Ражда се, всичко точно, той най-милия и обичливия. И решават да отидат в Македония. Той настоявал, там имал собствен дом и то не един.
Там се променил на 360 градуса. Грозно отношение, психически тормоз. И физически е имало логично. Тя избягва, но не успява да вземе детето си.
Психопат. Като мюсюлманите са тия македонци.

# 59
Есме, после тя дописа, чентой вече има БГ гражданство.

Общи условия

Активация на акаунт