Не съм готова за връзка

• 8 110
  • 229
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Преди всякакви други съвети, бягай на гинеколог да ти изпише някакво противозачатъчно. Че такива напористи момци така хубаво връзват с бебе 'несигурни' партньорки, ще се чудиш откъде ти е дошло.

Моментално даже.

# 31
  • Somewhere far away
Погнусена съм от липсата на комуникация между хората. И тва са хора във връзка... Защо да ходи на генеколог, тя това трябва да си го знае - това е очевидно. И защо да прави неща зад гърба му , ако си говореха честно и направо ? ако ще си говорите с недомлъвки, с половинчати истини и ще си вадите с ченгел думите , а той тайно тайно  ще се опитва да те забремени, то тогава какво правите заедно изобщо ?

# 32
На гинеколог,  за да предпише подходящи хапчета без или минимални странични ефекти, за да не ù направи зрелият македонец бебе. Няма лошо човек да знае какво иска, но трябва и да се съобрази с другите, когато искането му включва други хора, особено пък в ситуации като тази.

# 33
  • Банско
По-добре е да се направят деца по-рано, но пък след като не си готова. 22 е малко рано де, но 25,26 е добра възраст, после става малко късно, от личен опит го казвам. Но пък сега е момента да си поживееш.

# 34
  • Paris, France
Здравейте! Аз съм на 22 години. Виждам се от скоро с мъж, който много пришпорва развитието на връзката и се чувствам много притисната. Държи се прекрасно, разбираме се и сме щастливи, но за мен не е нормално след един месец връзка да иска съвместно съжителство, също така да ми говори само за семейство и деца. Обясних му, че ми трябва време, а той каза, че ме разбира и ще изчака, но продължава да пришпорва. Слушам само за деца и семейства, а това започна да ми омръзва и всичко започва да ми идва в повече. Не искам да бъда рязка, но животът е пред мен, не бих се заробила с мъж и дете. Вие били ли сте в подобна ситуация?

Била съм в подобни ситуации. На мене и без връзка и без да съм спала с мъжа са ми предлагали бракове. Нормално си бяха мъжете, поне тези, които зная къде са и как са. Въпрос на разбирания и момент.

На твоята възраст и от връзки бягах, но нашето поколения живя по друг начин. 

Самият факт, че наричаш наличие на мъж и дете заробване и те дразни да ти говорят за бракове и връзки показва, че сте на различни житейски страници и успешна връзка няма да се получи.

Моят мъж беше същия. Много бях влюбена в него, но много се дразнех като ми пратеше снимка на гнусна бременна с изхвръкнал пъп, омазано в пюре чаве, сватба и подобни. Обясних му как се чувствам и спря. Още сме заедно, щастливи, но той много обича деца, възрастни хора и посещава такива без мене. Толерантен е и в другиотношения се разбираме прекрасно.

Той е на възраст, на която е нормално да иска семейство и дете, а ти си много по-млада и семейство и д3ца не те влекат. Разминаване се.

Бих се разделила с него.

# 35
  • София
Като не ще момъка за сериозна връзка, няма какво да го умуваме - нито ние, нито тя.

# 36
  • Somewhere far away
ми, да- на 22 с дете си е заробване. то на всяка възраст е , но на тази още повеече, защото имаш съвсем други желания и приоритети. за мен детето винаги е заробване, освен ако нямаш стабилно семейство и стабилен, сериозен мъж зад гърба си . за един месец е прекалено кратко време да се  прецени  дали е стабилен  този мъж обаче.

# 37
Кажи му, че не гледате в една посока и се разделете, какъв е проблемът? В такива ситуации не е проблемът КОГА се водят разговорите, а с КОГО. Просто не го харесваш достатъчно и това не е драма.

# 38
  • Somewhere far away
Не съм съгласна. може да бъдеш в ситуаиция, в която много харесваш човека и много ви е хубаво заедно и исскаш бъдеще с този човек , но не си готова за  и не желаеш дете. Така че "просто не го харесваш достатъчно" е доста нелеп аргумент.

# 39
Аз не виждам в ситуацията само детето да е проблем, проблем е и съжителството, както и всичко останало свързано със задълбочаване на отношенията, просто детето звучи най-стряскащо, но тя не иска да прави и другите неща. Съответно, търси гадже, с което да си излиза, нещата да вървят бавничко и да не е твърде обвързващо - човекът не търси нито едно от изброените. Не знам как ще ми е много хубаво, докато някой ми обяснява всичко, което не искам да правя, ама Ок.

# 40
  • Somewhere far away
е разбира се че , не . може да ви е хубаво само ако сте на една вълна и гледате в една посока. мисълта ми беше друга- това че искаш сериозна връзка , не винаги означава че искаш дете / деца.

# 41
  • Поморие
Винаги има нещо крайно съмнително, когато едната страна започне да пришпорва нещата. По--добре бягай.
И аз смятам, че е червен флаг. От връзки с прибързващи мъже, рядко излиза нещо добро. Отстоявайте себе си, никой не може да ви накара насила да живеете по начин, по който не желаете. А и двайсетте са време за себеусъвършенстване и развитие, отдавна мина векът, в който главната цел на тази възраст е била брак и деца. Най-добре е всеки от двойката да намери партньор със сходни житейски планове, тук разминаването е огромно.
Само примерно, аз имам две малки деца, но минах през много трудности в отглеждането им, (а и обвързването с даден човек чрез създаване на деца си е поемане на огромен риск), така, че дори и да срещна свестен и адекватен (за разлика от бившия ми) партньор, пак си оставам категорична, че не бих искала повече деца. На който не му харесва - да върви по пътя си.

# 42
Да, била съм. Оказа се и голям ревнивец, което донякъде обясни защо бързаше да ме върже толкова бързо. Въобще червен флаг си е отвсякъде.
Искате различни неща, сигурно е и по-стар от теб.
Разкарай го преди да е показал повече обсебващия си характер. Само още 4-5 месеца по-късно приключването се оказа с големи драми от негова страна.
Той иска едно, ти - друго, а червения флаг е огромен.

# 43
Здравейте! Аз съм на 22 години. Виждам се от скоро с мъж, който много пришпорва развитието на връзката и се чувствам много притисната. Държи се прекрасно, разбираме се и сме щастливи, но за мен не е нормално след един месец връзка да иска съвместно съжителство, също така да ми говори само за семейство и деца. Обясних му, че ми трябва време, а той каза, че ме разбира и ще изчака, но продължава да пришпорва. Слушам само за деца и семейства, а това започна да ми омръзва и всичко започва да ми идва в повече. Не искам да бъда рязка, но животът е пред мен, не бих се заробила с мъж и дете. Вие били ли сте в подобна ситуация?

Да и бях точно на 22 Simple Smile
Разделихме се. Запознах се с друг мъж с който нещата вървяха съвсем различно.
Заживяхме в наш общ дом 7г по късно, преди това оставах у тях той у нас, но не живеехме заедно и си родихме дете 9г след като се бяхме запознали 🙃.

Избирай си ритъма и живота сама. Не позволявай някой да го избира за теб.

# 44
Кажи му, че от дете си взела решение преди 30 да не живееш с никой мъж и да не създаваш семейство! Ако иска да чака! Но да не досажда - тежък обет си дала, не мож го наруши ! Wink

Да, това е лове бомбинг - не се поддавай. Бъди реалистка и много се радвам, че мислиш трезво, осъзнавайки, че целият живот е пред теб! 

Общи условия

Активация на акаунт