КАУФЛАНД - тема 76 ПРОЛЕТНО-ЛЯТНА 2025

• 63 921
  • 750
  •   1
Отговори
# 510
  • In transit
Благодаря за съветите! Много са нагли и арогантни служителите на нац.телефон и управителите. Изобщо не ги интересуват клиентите.
В един филиал ми казаха, че може в този, от който съм я купила, защото системата била локална и на място могат да ми разпечатат копие на оригиналната бележка. Да, ама в другия филиал бяха категорични, че не може, въпреки, че служителката преди да дойде управителя, каза, че ако има желание, може.
Казаха, че електронните бележки били само за наша информация, да си следим покупките. Ами не, за тяхна са, за да видят и следят какво пазаруваме. Хитри са, безплатно маркетингово проучване си правят.

Зе-зе, ще си търся правата и няма да ги оставя, даже и за неправомерното изписване на цените ще ги мъча. Много съм им набрала.

# 511
За рекламация искат оригинална касова бележка. Не знам за какво превишаване на права говорите.

# 512
  • In transit
За рекламация искат оригинална касова бележка. Не знам за какво превишаване на права говорите.
Аз говоря за цялостното отношение и тона с който ми говореха.

# 513
Защо да е неправомерно изписването на цените? Нали подготовката трябва да започне.

# 514
  • Mostly in my mind
Дева, еврото ли визираш? Ако да, коментираше ,че не е ок отгоре да е евро,отдолу лв. Но все пак това е Кауфланд и всички познаваме селските им тарикатлъци. Жалко,че много хора ще се заблудят и ще мислят,че по-ниската цена е в лв.

# 515
Може да е объркваща при сблъсъка с новите етикети. Ама като помислиш малко при вида на етикет за олио примерно с цени 1,80 и 2,99, ще се заблудиш ли, че олиото струва 1,80.
Мисля, че всички хора знаят, че еврото е почти два пъти повече от българския лев - от децата, които пазаруват, до пенсионерите.

Според мен няма значение, къде е написано еврото, след като се гледа по-високата незадраскана цена.

# 516
  • Mostly in my mind
Ще се заблудиш до две, защото много хора не мислят. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 517
Проблемът си е техен. Да гледат и да внимават. Simple Smile

# 518
Защо да е неправомерно изписването на цените? Нали подготовката трябва да започне.
Или всички цени да са в двете валути или нито една. Не може едни цени да са в лева, а други да са в лева и в евро. Не е коректно.

# 519
И най-бдителният човек може да се заблуди понякога. Аз пазарувам вечер след работа и понякога съм толкова уморена, че едва гледам, какво остава да анализрам етикета. Някоя кьорава баба може пък съвсем да не види дребния шрифт.
Еврото идва, но левът все още е единствената официална валута в страната и е редно тя да бъде на водещо място в етикета. Не им прави чест на Кауфланд, ако хитреят така на дребно. Да вземат пример от Лидъл, там етикетът е повече от ясен.

Последна редакция: вт, 01 юли 2025, 18:17 от Дидичка

# 520
  • In transit
До 31.12 изписването на цените трябва да е първо в лева, а след това в евро. След 01.01.2026 трябва да е както са го направили в момента в К. Затова е неправомерно и заблуждаващо. Така излиза, че вече сме приели еврото и тя е основната валута.
Така веригата си спестява повторната смяна, софтуерно.

# 521
Не виждам опит за хитреене, при 2 цени и при яснота по принцип коя е по-високата цена.  Някой, ако мисли, че цифрите е лв. са по-ниските - не мога да му помогна. До обща култура опират нещата.
Не знам дали има изискване кое е първо и кое второ, явно са се консултирали от ръководството на К.
За мен е все тая.

# 522
  • Mostly in my mind
Всъщност в закона не е упоменато кое  е първо и кое е второ. И четейки го така К не са в нарушение...за съжаление Joy

От https://dv.parliament.bg/DVWeb/showMaterialDV.jsp?idMat=224950

# 523
Но е упоменато, че шрифтът трябва да е еднакъв. Ако в лева е по-дребен и не се вижда добре, си е нарушение.

# 524
  • Mostly in my mind
Еднакъв е шрифтът на цените в К. Валутата е с по-дребен шрифт, но за нея не се казва,че не може..

Общи условия

Активация на акаунт