Стани богат - тема 28

• 22 473
  • 776
  •   1
Отговори
# 255
Не го хванах цялото предаване, ама май не блестяха днешните участници. Особено втория с тая Австро-Унгария и големия воден бик. Че тя дъщеря ми разпознава големия воден бик.

П. П. Между другото, някой успява ли да произнесе "транСакция" - със "с" и като една дума, без да се прави пауза след "с"-то? Joy

Последна редакция: вт, 23 сеп 2025, 21:05 от кукумицинка

# 256
И аз мислех, че отговорът е Европа, не знам защо на Кънчев му дойде Азия...

# 257
И аз мислех, че отговорът е Европа, не знам защо на Кънчев му дойде Азия...

И на мен ми е странно. Сигурна съм, че съм го гледала по тлевизията, най-вероятно когато са коментирали горещините и пожарите в Европа.

# 258

П. П. Между другото, някой успява ли да произнесе "транСакция" - със "с" и като една дума, без да се прави пауза след "с"-то? Joy

Тази дума ми е като детективи. Хем знам, че е с т , хем го произнасям по-скоро дедективи.

# 259
А защо стандарт се пише с Т, а не с Д на края? ...

# 260
А защо стандарт се пише с Т, а не с Д на края? ...

Най-вероятно, защото не сме го взели от английската дума.

# 261
А серенада?

# 262
Отрязал си е ръкава, това е известен анекдот.
За Бош ми беше лесно, за дакела не знаех.

# 263
Дакела беше изненада... Мислех,че е мечка,не знам защо...

# 264
Тук е математика, но не го знаех.
Знаех, че не е изкуство и фризьорство.

# 265
Е, мече е в Москва, Анези е математичка.

# 266
Дакелът беше логичното, ама не знам защо имах някакъв спомен за лъвче. И щях да изгърмя.
За отрязания халат бях сигурна - само то звучеше като за притча.
За триптиха се колебаех между Дюрер и Бош, ама все пак не е гравюра и Дюрер отпадна.
И за къдрицата бях почти сигурна, математиците ги обичат тези неща, ама вече си беше прекалено високо за да се рискува.

# 267
На тази всички въпроси ги знаех категорично, без Малта, че там ме съмняваше, че правя някаква асоциация с Ялта. Мисля обаче, че всички въпроси съм ги срещала в конкуизтадор/тривиадор.

# 268
И аз се чудех, дали не бъркам Малта с Ялта.
Що се отнася до Дюрер, аз първо се сетих за автопортретите му ( изглежда е бил голям паун) и за линията материали за рисуване на Фабер Кастел.

# 269
  • Пловдив
Аз пък обратно - Малта и Ялта съм ги запомнила, защото навремето из хартиените вестници се пишеха римувани остроумия от типа на "искаме Малта, но още сме в Ялта". Само не знаех, че било край, а не на острова.

С картините на художниците обаче съм зле. И други трудни за мен въпроси имаше.

Общи условия

Активация на акаунт