Стани богат - тема 28

• 22 462
  • 776
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Точно! По времето на соца, някои като мен - общокултурните - не можехме да решим по-сложна специализирана задача, но пък като за питанки в СБ знаехме повече от днешните. Сега - явно - това е системата на обучение и придобиване на знанията - "четене без разбиране" (който разбрал - разбрал).

# 481
Пуффф, добре игра, умно подбра жокери, но се издъни много тъпо на доста известен факт. Хем е богат човек, няма начин да не инвестира, странно е, че не знае как се фалшифицират кюлчета - с волфрам. Даже скандал имаше някога.  И за Лондон имаше грешна логика, ама с малко налучкване и късмет позна.
Аз щях да се издъня за трамвая, не очаквах токова бързо да са се случвали нещата тогава. Останалото ми беше лесно.

# 482
Хм, не го знаех това за златото, но ИИ на първо място дава сплав от мед и цинк -шлагметал. Но той пък избра най-невъзможния отговор който сам отхвърли в началото

# 483
  • Пловдив
И аз не знаех за волфрама, за трамвая знаех.

# 484
Хм, не го знаех това за златото, но ИИ на първо място дава сплав от мед и цинк -шлагметал. Но той пък избра най-невъзможния отговор който сам отхвърли в началото

С някаква месингова сплав се фалшифицират бижута, защото се цели външен вид. С волфрам се фалшифицират кюлчета, като се отлива сърцевина от волфрам и около нея обвивка от истинско злато. Така сравнението на тегло и обем пасва на истинско кюлче и всякакви химични тестове или рентген са безсилни. Помага само рязане, а никой не реже с готовност кюлчета... То и не се знае даже дали във форт Нокс всичкото злато е истинско...

# 485
Да, разбрах, но въпросът беше "предмети от чисто злато" затова си представих по-скоро бижута, съдове, така че струва ми се не беше съвсем коректно зададен. И мислех че волфрамът е доста по-скъп но сега проверих - около 40USD/KG

# 486
Е, чистото злато не става за съдове и бижута, защото е много меко. Общо взето се използва само за инвестиционно злато и по-малко в електрониката и някои специфични индустрии.
Но който не знае за кюлчетата може да се подведе. Този Петрозар как се подведе по думата "бариера"?

Въпросите на следващия обаче не са от моята област - Оскари, Грамита... Не е моето Simple Smile

# 487
  • Пловдив
И аз се бях насочила към Майкъл Джексън, с все възможност да е уловка. Добре, че жокерът знаеше.

# 488
Ха, това за футбола го знам - Жюст Фонтен. Тук има и логика, но младежът ще се мъчи да си спомни, а няма да търси логиката. А логиката е, че с днешните защитници е все по-трудно да се вкарват толкова голове като някога. И Пеле ако го хваната днешните няма да е на тази висота като някога. И затова рекордът трябва да се търси в стари времена.

# 489
  • София
Жалко за първия участник от петък. Очаквах да стигне далеч. А той три поредни жокера и си тръгна с 3000 лв.
Явно не бяха неговите въпроси и ден. Ами случва се.

Вторият участник за днес явно не следи спорта, нито новините... Миналата година беше олимпиадата.
И за Списъкът на Шиндлер и Спилбърг не знае. Тц тц.
Слаб участник. И за Жюст Фонтен не знаеше, тц тц. Но пък взе и той 3000 лв.
А от тази Тейлър Суфт ми писна вече. Трети пореден ден за нея въпрос с някакъв рекорд.

# 490
Гал Гадот не била известна...

# 491
Господи, жокер за Термопилите??? Че и след 50:50 се колебае...
Чудно само как не каза, че спартанците са войните на Спартак...

# 492
Да, аз тъкмо пуснах, когато отговори и се зачудих за колко пари е този въпрос, а той бил за 1000 лв.

# 493
Господи на квадрат. Ще се гръмна, какви неграмотници са подбрали днес???  Може ли някой да не знае този израз? Че той е нарицателен...

КЕЙТСБИ
На помощ, сър! На помощ! Кралят върши
невиждани до днеска чудеса!
Налита, без да мисли за опасност!
Убиха коня му, но и спешен,
той търси Ричмонд в гърлото на ада!
На помощ или боят е загубен!

Шум на битка. Влиза Крал Ричард.

КРАЛ РИЧАРД

Кон! Кон ми дайте! Кралство срещу кон!

КЕЙТСБИ

Дръпнете се! Ще ви намеря кон!

# 494
Потресаваща липса на елементарна обща култура и при двете участнички.
Първата ме подразни повече. Много са ми неприятни хората, които дават вид на много интелигентни, с добре модулиран говор, а в същото време плещят големи глупости с умен вид.
В политиката е пълно с такива.

Общи условия

Активация на акаунт