Стани богат - тема 28

• 22 460
  • 776
  •   1
Отговори
# 210
Някой май не е чувал за дивото куче динго? Simple Smile

# 211
  • Пловдив
Е, бива ли такъв въпрос!
Произшествието в книгата "Произшествие на тихата улица" е катастрофа. Имаше го като неверен отговор, а е също верен.
При вариант за отговор "произшествие" ясно, че е това, ами ако дадеш отговор "катастрофа" - той пак не е неверен. Не се пита какво гласи цялото заглавие.

# 212
  • София
Господинът беше рисков играч, един от малкото такива този сезон, но бързо изгоря.
Дамата ми хареса. 3000 лв. Направи добра игра.

# 213
Нещо играчите този сезон не ми харесват. Не може да знаеш всичко, но малко мисъл вкарай. Младите не са чели нещата, които ние навремето, та донякъде им прощавам, но за другите работи ...

# 214
За дингото беше най-голямата излагация - щяло да пази овцете Simple Smile

# 215
На мен този сезон нито играчите, нито въпросите ми харесват.
Важи и за епизодите с децата.

Гледам, защото съм дългогодишен фен на Стани богат. Иначе отдавна да съм го зарязала.

# 216
Задават много интересни въпроси,но се броят на пръсти...

За рисковите играчи. Глупаво е да се рискува,когато не сте сигурни в отговора. По-добре е да се откажете в този случай. По-добре птиче в ръката,отколкото орел в небето.

# 217
Е, бива ли такъв въпрос!
Произшествието в книгата "Произшествие на тихата улица" е катастрофа. Имаше го като неверен отговор, а е също верен.
При вариант за отговор "произшествие" ясно, че е това, ами ако дадеш отговор "катастрофа" - той пак не е неверен. Не се пита какво гласи цялото заглавие.

И аз се опулих, като тръгна да обяснява верния отговор, че тогава нямало много убийства и катастрофи също, защото колите били много по-малко, та затова логично било да е произшествие Joy

# 218
  • Пловдив
То произшествие е родово понятие все пак. Синоним на инцидент. И катастрофата (пътнотнанспортно произшествие), и убийството, и сбиването, и падането на саксия са произшествия, няма произшествие само по себе си, като алтернатива на всички тези, ама - разсъждения в стил Кънчев.

# 219
Да, произшествие е сборното понятие. То и онова за цвета на топките за тенис не му бяха много коректни разсъжденията.

# 220
Ако беше посочил катастрофа за отговор,щеше ли да му го признаят?

# 221
Естествено, че не. Пита се за заглавие на книга все пак.

# 222
  • Пловдив
Във въпроса не се съдържаше думата "заглавие".

# 223
Във въпроса не се съдържаше думата "заглавие".
Какъв точно беше въпроса, че аз останах с такова впечатление?

# 224
  • Пловдив
Нещо от сорта "какво се случва на тихата улица в романа". Сега ще потърся.

Спойлер за сюжета, доколкото го помня отпреди близо 40 години.
Скрит текст:
Едно момче от живеещите на тихата улица внезапно изчезва и другарчетата му започват разследване, подозираха някакъв мъж с жълти обувки и т.н. Накрая се оказва, че го е блъснал с кола някакъв лекар, но само го е ранил, и го държи в дома си, където го лекува тайно, в това число и членовете на семейството му влизаха при блъснатото дете само маскирани. Нещо такова беше. Ако приемем, че "произшествие" е изчезването на детето - ОК, ама то катастрофата стои пряко зад това.

Последна редакция: пт, 19 сеп 2025, 16:04 от Магдена

Общи условия

Активация на акаунт