Паническо разстройство - 65

• 21 516
  • 851
  •   1
Отговори
# 825
Да,наистина,треперине,хаос,като луд си,отвратителна история,нищо не можеш да правиш

# 826
Първите дни при започването на почти всеки антидепресант са така - симптомите се засилват. Ако можете - някак изтърпете този период, за да приемате лекарството поне 2 седмици, едва тогава можете да разберете дали то е за Вас, или не. Когато спрях Сероксат и започнах да пия Бифлокс, първите три седмици изпаднах в нещо като емоционална дупка - нищо не ми се правеше, насълзяваха ми се очите за най-малкото нещо. До този момент не бях изпадала в депресивен епизод, имах само паник атаки, тревожност и ОКР (никак не е малко, за да използвам "само").

Доверете се на психиатъра, при когото ходите, това е най-важно. Да, може да не се уцели лекарството от най-първия път, понякога трябва да се извърви наистина дълга пътека, докато се улучи медикаментът, който да Ви действа.

Най-добре пишете на психиатъра, при когото ходите, той ще Ви даде най-точен съвет. Мнението ми е да не си спирате терапията без консултация с медицинско лице.
Благодаря Ви за отговора.
Да ще му пиша, но това е третият АД, който ми предписва и от койго се чувствам супер зле,няма начин това нещо да продължа да си го причинявам. Затова исках да знам има ли някой, който се е справил с тревожността без да пие АД.
miss_74, точно това се обсъжда няколко страници назад с другата потребителка, че при стартиране на лечението обикновено се започва и бензодиазепин, за да тушира негативните ефекти. Все пак има един период от може би месец, който трябва да се изтърпи.

# 827
pirin2019, благодаря за отговора Blush
Джамън, никога не съм пила АД, това ми е за първи път /преди много години пих Деанксит, но се чувствах ок и нямах никакви такива странични ефекти/.
Месец няма как да изтърпя подобно нещо, едва устисках 3 дни, щях да умра  и не се превземам, а говоря реално, то направо цялото ми тяло беше като парализирано и бях тотално неадекватна за каквото и да е. Да изписан ми беше и Атаракс, аз принципно си спя, пък с него съвсем нямаше ставане.
Все съм си мислила, че лекарствата са, за да помагат, а не да имат такива гадни странични ефекти - нормално е примерно да те боли стомаха от тях, но другите неща са просто непосилни, поне за моя организъм и тук, както чета не става въпрос за 2-3 дни, еми какво е това лечение недоумявам......

# 828
Човекът издържа много повече отколкото смята, че може.

# 829
Да ви попитам, на някой случвало ли му се е от тревожност грешно да чете думите 🤔🤔

# 830
Да,а също да искам да кажа нещо,а то да излиза съвсем друго

# 831
Да,а също да искам да кажа нещо,а то да излиза съвсем друго
И оправи ли се при Вас този проблем и ако да как?

# 832
Днес вече съм по-спокойна и речта ми върви гладко

# 833
Има ли някой, който дълги години е пил пропранолол?
Повече от 12,13години го пия, като от година вече съм намалила на половинка сутрин и половинка вечер, цялото е 20мг.
Освен него, приемам есцитил сутрин 1/2 от 10мг и неуролакс вечер.
На 43 г съм вече, отдавна не съм същата, нито умът ми, нито говоренето ми, нито действията ми...нищо.
Не успявам да запомням, не мога да асимилирам много често по-трудна информация, объркана съм и не успявам да подредя мислите си и действията си.
Има ли изобщо шанс да ги спра?

# 834
И аз съм на 43 години,от 10 години,може и повече ,пия бетаблокер,само че друг-конкор.Уж трябва да сме в.разцвета на силите си на тази възраст ,но уви,не е така май.Есцитила от колко време го пиете?

# 835
  • Швейцария
Аз пия Метопролол и Венлафаксин от над 10 години. Не съм забелязала да имам проблеми с мисленето, а пия и приспивателни, които много повече влияят на концентрацията.

# 836
И аз съм на 43 години,от 10 години,може и повече ,пия бетаблокер,само че друг-конкор.Уж трябва да сме в.разцвета на силите си на тази възраст ,но уви,не е така май.Есцитила от колко време го пиете?
И есцитила и неуролакса пия също от над 10години

# 837
Може ли да споделите защо приемате бетаблокера? Като съпътстващо лечение за ПР?

# 838
Не,много ми беше висок пулсът,на 32 години бях като ми то изписа кардиолог.Някжлко години по-късно почнах антидепресантите.Нищо чудно този пулс да е бил от тревожност,знам ли.Преди време опитах да намаля дозировката по съвет на личния лекар,но не става,защото доста скача пулса.Тези дни като бях много неспокойна даже скачаше на 120-125.

# 839
Ами ако е здраво сърцето от тревожност и паника се качва и това е нормално, друг е въпроса колко е неприятно.Питам защото и аз съм така, но не ми е изписван бета блокер.

Общи условия

Активация на акаунт