„Те, Вълните“ – БНТ сериал, тема №2 - Финал след финала

• 14 016
  • 223
  •   1
Отговори
# 15
Надя с тази амнезия на въпросната вечер е много съмнителна, а след епизода снощи - още повече. Като нищо тя като дете да е убила баща си,  а сега мъжа си.

# 16
  • Другата България
Май вече всички мислим, че е Надя.
Още снощи преди края на епизода вече мислех, че ще е тя, след като напълно изключих Люба от картинката.
Май писах, но не помня, затова отново /ако съм го писала, се извинявам, ама бях полузаспала/.
Моите заподозрени:
1. Надя.
2. София старша
2. София младша.

Сцената в склада - безценно....нелепа. Joy

За бащата не мисля, че е Надя, подозирам София, но ако е Надя, е с амнезия за случилото се.
Или пък София е поела вината пред нея.

# 17
  • София
София ясно каза, че самата тя би убила Христо ако той не бил умрял. Не мисля, че има общо със смъртта му.

# 18
Аз съм убедена, че детето няма да е убиец
И аз така мисля, но уби птиче

# 19
  • ту тук, ту там
Е, то си има своите травми и отклонения определено, но и на мен ми се струва, че не то е убило баща си. Не и нарочно де, може да е инцидент.

# 20
А на мен Никола ми е много подозрителен, има много странен поглед от време на време, изглежда гузен .

# 21
  • Другата България
София ясно каза, че самата тя би убила Христо ако той не бил умрял. Не мисля, че има общо със смъртта му.
Помня го, но вече всичко очаквам от всеки в този хорър.
Без Люба.

# 22
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
За първи път подозирам Никола,заради гривната.Той обаче си призна,че е бил на скалите онази нощ. (което го прави още по-заподозрян,но някак си прекалено очевидно).
За мен убиеца ще е някой,който не очакваме,който ще ни Уау-не.

Нищо чудно да е Надя,която не помни (удобно) , може би и едно от децата. Това са двете опции,които ще събудят у зрителите голям интерес.
Изключвам Люба,Вяра,София майката и турците.
Апропо турците,много нелепи сцени в склада. Аз,която знам две думи на турски,тези говориха с такъв брутален акцент,че няма как да са оригинални турци.Да бяха наели истински,за да не става комично.

Как е възможно в този сериал всички да са откачалки и отблъскващи? Няма един персонаж,на който да симпатизирам.
Само един Димо изглежда нормален човек.

# 23
  • España

Апропо турците,много нелепи сцени в склада. Аз,която знам две думи на турски,тези говориха с такъв брутален акцент,че няма как да са оригинални турци .Да бяха наели истински,за да не става комично.

Най-вероятно , защото , както се разбра в серията , не са турци , а таджики и съответно говореха не на турски , а на таджикски! 😉

# 24
Сериалът е изграден така, че с всеки епизод да изключваме по някой.
От последния епиздо аз напълно изключвам Люба, Никола, Вяра и Алекс.
Според мен също цялото й семейство знае, че Надя е с отклонения от психиката, поради тази причина всички са имали някакви скрити връзки със Стефан, зад гърба й.
Факта, че ни показаха малката София като дете-психопат в предпоследния епизод за мен също я изключва от евентуалните заподозрени.
Моето мнение е следното-Надя е станала свидетел на смъртта на баща си-убийство, извършено случайно от любовника на майката.
Поради тази причина е оключила психически проблеми и скрита агресия, тя убива Стефан ,а малката София става свидетел.
Ето тук историята се повтаря-тя става свидетел на убийството на баща си и отключва и тя тези отклонения от нормалната психика.
Забравих само да кажа и последното си предположение-т.к. Кърджилова в едно интервю каза, че филма е най-вече за прошката- за мен старата София поема вината за убойството вместо Надя, като някакъв реванш, за това, че тя е виновна за отклоненията на дъщеря си Надя.

Последна редакция: пн, 12 май 2025, 06:53 от Evaeva7

# 25
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Един нормален и адекватен герой има - Димо, и вие го направихте убиец,че съвсем да се довършим с куку персонажи във филма.
Още един епизод остана,нали?

# 26
Един нормален и адекватен герой има - Димо, и вие го направихте убиец,че съвсем да се довършим с куку персонажи във филма.
Още един епизод остана,нали?
Още един да, само напомням, че Димо е бил уж в Италия дълги години градинар.......бягал е от нещо в чужбина.
А и моето мнение е че е убийство по непредпазливост.

# 27
И аз нямам търпение за последния епизод. Като цяло филма ми допада с изключение на гардероба на героините- една хубаво облечена не видях. Може Никола да е убил Стефан от ревност, а може и да ни предложат някакъв финал в стил "Убийство в Ориент експрес", където всички герои са убийците.

# 28
И аз нямам търпение за последния епизод. Като цяло филма ми допада с изключение на гардероба на героините- една хубаво облечена не видях. Може Никола да е убил Стефан от ревност, а може и да ни предложат някакъв финал в стил "Убийство в Ориент експрес", където всички герои са убийците.
На мен пък страшно ми харесва как обличат Радина, ужасно и пасва на геройнята.
Честно казано Надя не съм я заглеждала много, помня един много як гащеризон на Вяра.

# 29
  • София
Този епизод ми беше разпилян, леко спадна въздействието от предишния.
Духовникова в един подкаст сподели, че българският зрител редовно сравнявал нашите и мултимилионните холивудски продукции и се подигравал и осмивал опитите ни за нещо качествено и това било грешно.
Точно това ми изникна на нелепата сцена с трите жени в черно срещу таджикската мафия.

Майсторски режисирана беше сцената в миналото с предателството на София спрямо малката Надя, как мълчаливо само с поглед без думи я гледаше от колата и цялата тази емоция великолепно сляха в настоящето и този път Надя преля в думи цялата и болка от повтарящата се липса на доверие и подкрепа.

Аз си мисля, че малката Люба е била свидетел или по някакъв начин е нейна вината за убийството на баща си.
Майка и спомена, че това е отключило в нея всички проблеми.
Димо покрива убийството като полицай и бяга в Италия.

Общи условия

Активация на акаунт