„Те, Вълните“ – БНТ сериал, тема №2 - Финал след финала

• 14 021
  • 223
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Хайде да не обобщаваш. Не всички припадаме по предложените от теб бози.

# 181
  • София
Забравих да спомена за едно нещо.

Този монолог на Надя на финала нека не се бърка с факта, че си е върнала спомените. Това все едно беше монолога на шоурънъра. Каква е финалната есенция. Поуката. Какво е най-важното и какво са искали да ни разкажат.

Това е все едно слушам монолозите на любимата ми Елза от сериалите от Вселената на Йелоустоун, 1883 и 1923, но това не са нейните виждания, а тези на шоурънъра Тейлър Шеридан.

Simple Smile

# 182
Странна беше и реакцията на всички, когато малката София гръмна Димо. Всички реагираха така, все едно нищо не е станало и тя е съвсем невинна.

# 183
  • София
Познахме, че Надя е убила Стефан и че Димо е баща на Люба.
История на пари, любов, болка, тайни, изневери, наркотици, домашно насилие, смърт-коктейл от всичко ни поднесоха в този кратък сериал. Забъркани като във верига от събития, счупени съдби и най-засегнати  остават най- уязвимите-децата, а най-силни майките, когато защитават децата си. Хареса ми идеята на сериала и как беше направен. Разкошна игра на актьорите!

# 184
Малкото момиченце ме смрази с играта си, направо настръхнах. Аз рядко гледам български сериали, но този ми хареса. Моето предположение за финала беше, че всички са убийци.В крайна сметка Надя го бутна, но без подкрепата на двете сестри и майката едва ли щеше да се стигне до сцената на скалите. Странното ми е, че те през цялото време са поддържали порока на Стефан и в духа на филма ми беше по-логично те трите дискретно да го елиминират, за да не повлече и сестра им.

# 185
Много неща не ми харесаха, но Радина и Каварджикова направиха страхотни роли. Бърнев, Койна и Вергов също се справиха очаквано много добре.
Ужасно заснемане, ужасен звук, недомислици, неясноти....Един мъж купил топка на дете и така става ясно(?????) че му е баща. Ама защо е бил в затвора не става ясно. Една сестра спала с мъжа на другата, ама тя и прости. Защото? Една жена години наред го играе много хепи, пък не знае какви ги върши любимият и. Ами секс сцената с Койна защо беше нужна? София защо през цялото време имаше грубо отношение към дъщерите си? Уж е до тях, но вечно и пречиха

# 186
Историята накрая се оказа доста прозаична и предсказуема. И двете истории по-точно.

За да поддържат напрежението и интереса към сюжета и за да запълнят шест серии, го напълниха с red herrings, които обаче накрая останаха да се веят из нищото като прани гащи. Ей така. Който както иска да си ги интерпретира и да си съчинява каквото му е кеф.

Всички актьори без изключение бяха изключително добри според мен. В началото Духовникова преиграваше, но с възръщането на паметта, започна и да играе по-добре.

Самата история накрая не ми хареса, нито се впечатлих от посланието, но семейните драми по принцип не са ми любим жанр, както и всякакви сълзливи филми като романтични. Обичам си трилъри и кримита, макар че след не знам колко изгледани вече, все по-трудно попадам на нещо, което наистина да ме впечатли и до последно краят да остане неразгадан.

# 187
  • София
Две неща не се изясниха

1) Стефан и Люба правили ли са секс???
50 на 50 е. Аз по-скоро гравитирам, че са правили, заради един по-специфичен ретро кадър + онази снимка, която Надя видя в караваната.

2) За какво е лежал в затвора Димо???

Има и известни неяснотии кой е запалил пожара, но за мен са си таджиките с цел сплашване. Малко след това се появиха и поставиха ребром нещата. Няма как да е просто съвпадение. Друг е въпроса, че е лошо написано и монтирано, та да се чуди човек и то за нещо, което изобщо не е толкова важно за историята...

# 188
  • ту тук, ту там
Надя не е видяла снимка на Люба и Стефан, Надя никога не е имала повод да заподозре, че се е случило нещо между мъжа й и сестра й. Снимката, която извади Надя от равновесие,  беше на младия таджик - Сорен - и Люба.

# 189
Надя не е видяла снимка на Люба и Стефан, Надя никога не е имала повод да заподозре, че се е случило нещо между мъжа й и сестра й. Снимката, която извади Надя от равновесие,  беше на младия таджик - Сорен - и Люба.
Имала е - заради прословутия кибрит на Люба със същото лого като на този, който малката София откри в хотела, в който е бил Стефан.

# 190
  • Другата България
Според мен Стефан и Люба не са правили секс.

# 191
  • ту тук, ту там
Абе подозираме, ама дори ние не можем да сме сигурни, въпреки че видяхме толкова интимност в показаните кадри, какво остава за Надя. Мисля, че дори за зрителя този въпрос остава отворен, макар и с уклон към да по—скоро.

Последна редакция: нд, 18 май 2025, 18:38 от elleni

# 192
  • София
Само дето после Люба каза на Надя, че с били в хотела за парите. Там е била срещата с таджиките. Тогава Надя спря да я подозира в интимна връзка със Стефан.

# 193
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Напълно я разбирам София,защо си "призна" за Стефан ,за да спаси дъщеря си. Мъжа си е убила,защото щял да й вземе децата (което съдебно много трудно би се случило),но да речем,че е убийство от гняв и загуба на контрол над емоциите.
Надя и Стефан на скалите как пък точно там решиха да се разправят и въобще не е в характера на отнесената Надя да прави сцени за нищо.Нито знаеше за хазарта,нито знаеше за ресторанта,че затъва,нито мъжа й е искал развод или сплашвал с децата. Логика - ZERO.

На мен сериалчето ми хареса - драматично и емоционално. Тежки образи на осакатени жени,всяка с нейните проблеми и лични драми.Не симпатизирах на нито една.

Радина направи феноменална роля. Всяка сцена с нея беше арт. Браво,Радинче.
Още от Стъклен Дом даде заявка за солидна актриса и момичето се справя.

# 194
Сериалът имаше някои недостатъци, но според мен все пак беше на световно ниво. Психологически, заснет много добре, страхотна игра, страхотен саундтрак. За мен Койна Русева се справи най-добре.

Общи условия

Активация на акаунт