Храня се здравословно. Движа се много.
Не разбирам как при мен се случиха така нещата. И не ,не е добре.
Кой може изобщо да каже тази ИР защо се появява? Явно храната не е проблемът.
И не е ли по-добре да се знае причинителят ,отколкото да правя нещо ,което не разбирам?
Има много книги написани и обяснено какво да се яде ,кога ,кое след кое. Всички обясняват как да се "борим" със симптомите ,но не и коя е причината ,която предизвиква ИР?
Но ,както и да е. Мои си размишления.
Главоблъсканицата си е моя!
Просто споделих това ,което мисля и ме тревожи. Не очаквам разбиране и подкрепа!
Това, че някой яде еди какво си, пие, пуши и т.н. пък нищо му няма също не значи че нищо му няма. Както са си здрави, прави и изведнъж бам инсулт или инфаркт или рак. Така че външното проявление и това че възприемаме някой за здрав, не значи че е такъв.
ИР не е болест, а естествен отговор на организма, за това няма и да има пътека или код в здравната система.
Причината за ИР (една от най-честите) е дълговременно приемане на прекалено много въглехидрати - глюкоза и фруктоза. Няма значение дали са от плодове, от бонбони или от картофи и ориз, в стомаха и червата ти всичко се разпада до прости захари - глюкоза и фруктоза. На някои им се разминава за по-дълго, други ги настига по-рано. Има и някои, които изкарват живи до дълбока старост, което не е непременно равно на здрави.
така, че не е само храната - стрес, генетична предразположеност, хормонален статус и пр. и пр.
ПП Чета Дидка как яла преди: Половин тава крем карамел, четири лъжици нутела, картофена салата с майонеза и била 77 кила, аз ако ядах така сигурно щях да съм не 77, а 107 !