Частни училища – информативно-дискусионна тема – 68

• 51 580
  • 752
  •   1
Отговори
# 705
Ми 4-ти км е на майната си за всеки, който не е дошъл от майната си. От времето на Иван Иванов досега.
Разстоянията са големи и едва ли възможни за междучасие. Младите и образовани гора как точно си представяте да общуват помежду си? Не разбирам каква е ползата за един ученик на 1 кв км да има инсайт или лаборатория? Ще бъда благодарна ако споделите каква практическа полза би имало. Според мен просто няма друг избор. Кой би се заврял в полигона там ако може да не го прави.
Призма, постът ти звучи като Браун пейпър 😂
Таксите са непредсказуеми независимо от училището или сектора според мен.

А пък на някои и Руски паметник, и Тех паркът, и СС са ни на майната си, макар да идваме от майната си. И децата ни все пак учат там - въпрос на приоритети.
Та на съвета “Кой би се заврял в полигона там ако може да не го прави”… му теглим една майна.

Последна редакция: сб, 08 ное 2025, 01:09 от 1Q84

# 706
Magenta, какъв профил търсите за гимназията?

# 707
  • София
Magenta, какъв профил търсите за гимназията?

Още няма ясна ориентация младежът, но по пътя на отхвърлянето би предпочел някои от следните  - предприемачество, ИТ, математика, философия и в краен случай география. И разбира се един от профилите да е английски език.

# 708
  • в страната на чудесата
84, това е въпрос, а не съвет Simple Smile
Не подскачай, аз съм обикаляла за първите години бая локации. Освен това харесвам Пчмг и смятам, че това е най-доброто училище в града от 5 до 12 кл
Това как променя полигона?
Никак.
Това е училище, а не кампус на университет, за учениците няма значение дали има външен басейн или лаборатория или инсайт. Те излизат за 10-15 Мин в междучасието.
Има значение да е комуникативно място, с развит гр транспорт и на кратко разстояние .но това е трудно, няма училищни парцели в центъра, затова са в полигони, вади, и пр.
Има много сбъркани неща в целия сектор.
И частното и публичното образование са един шит за много пари.

# 709
  • София
Особено за гимназисти е важно училището да е на комуникативно и оживено място. Те не са с кола. Да могат да се помотаят със съученици след училище, да се приберат бързо - за да обядват, да може да отидат бързо и лесно на спорт или други занимания след училище с градския транспорт.

# 710
  • София
Още няма ясна ориентация младежът, но по пътя на отхвърлянето би предпочел някои от следните  - предприемачество, ИТ, математика, философия и в краен случай география. И разбира се един от профилите да е английски език.
Magenta, по-горе беше написала, че отхвърляте АК и ИА, но ако искаш все пак разгледай сайта и социалните мрежи на ИА. В гимназията децата от профил “Предприемачество” постигат големи успехи с различни ученически проекти и компании, дори участват в международни състезания и се справят доста добре.

# 711
  • София
Magenta, по-горе беше написала, че отхвърляте АК и ИА, но ако искаш все пак разгледай сайта и социалните мрежи на ИА. В гимназията децата от профил “Предприемачество” постигат големи успехи с различни ученически проекти и компании, дори участват в международни състезания и се справят доста добре.

На нас ни харесва ИА и мисля, че ще пасне добре на детето - най-много от всички частни гимназии, а може би и държавни. Но таксата ни е висока, става дума все пак за 5 години. И местоположението не ни е никак удобно - далече е и нямаме удобен градски транспорт дотам. Ако беше по-лесно за придвижване, щяхме да се напънем с таксата.

# 712
  • София
Аха, разбирам. Стискам Ви палци да разрешите въпроса.
Ние също живеем далеч от училището, но синът ми много бързо свикна с пътуването и 5 години си ги изкара без проблеми. Иначе в района има и метростанция, ако воабще ви върши работа.

# 713
Вижте и ПЧАГ. Английска гимназия е, имат предприемачество и ИТ, но ИТ е по-арт ориентирано.

# 714
  • София
Само да вметна, че Тех паркът е на 5-10 минути пеша от автобусната спирка на Окръжна болница. Оттам Плиска е следващата спирка, където има връзка и с разни тролейбуси. До Орлов мост (станция на метрото) се стига също бързо. Разбирам, че не е удобно за всички, давам идеи за превоз. И последно по темата - така е, не е кампус на университет и ПЧМГ ще си имат собствен двор, но Смарт гимназията например ползват техпарка като двор по физическо, понеже нямат собствен. Игри с топка, кросчета, междучасия навън - добре им идва спокойната и уредена среда.

# 715
Извинете, ама къде е по-уреден транспортът в София от Тех Парка? На СУ? Къде още?
През Цариградско и през Площад на авиацията минават толкова много автобуси и тролеи, ще има и метро, и училищен автобус. Въобще има ли частно училище с толкова много варианти за транспорт?
Освен това The Mall е на пешеходно разстояние, ако не си много мързелив.

# 716
То хубаво че The Mall е близо, но трябва да имаш способностите на Соник за да отидеш до там, да влезеш, да стигнеш до храната, да си вземеш нещо за хапване и да се върнеш в рамките на обедното междучасие, което не вярвам да е повече от 30 мин. Аааа и да не забравя, че все пак е хубаво да седнеш на новите пейки в новия двор, да хапнеш на спокойствие и с наслада.

# 717
За мен текущото място е супер за гимназисти и прогимназисти. Излизат от училище и могат да си обикалят улиците, да отидат някъде.
За малки не е. Аз се чудя защо се занимават с малки, но тук казахте, че там са парите.
На 4-ти км. е много натоварено откъм автомобили. И с тия спирки в кръговото.. бррр. Всичко с транспорт.. Дано отворят метрото. Обаче човек си задава приоритети и така. Няма идеално.

# 718
За мен текущото място е супер за гимназисти и прогимназисти. Излизат от училище и могат да си обикалят улиците, да отидат някъде.
За малки не е. Аз се чудя защо се занимават с малки, но тук казахте, че там са парите.
На 4-ти км. е много натоварено откъм автомобили. И с тия спирки в кръговото.. бррр. Всичко с транспорт.. Дано отворят метрото. Обаче човек си задава приоритети и така. Няма идеално.

Напълно съм съгласна. Даже имам чувството, че в бъдеще ще разширяват главно началното училище от колкото гимназия и прогимнацията. Нормално е всеки "търговец" да се ориентира спрямо търсенето.

# 719
  • София
Вижте и ПЧАГ. Английска гимназия е, имат предприемачество и ИТ, но ИТ е по-арт ориентирано.

Spensa, далече ни е и също май са много малко деца на випуск.

Общи условия

Активация на акаунт