🌹 Ергенът 🌹 сезон 4, тема #15, ФИНАЛ: от вторник до четвъртък, 20:00

• 302 534
  • 6 792
  •   1
Отговори
# 3 720
Ахаха, Неделчо я пита за енти път

"Когато става дума за нас мъжете, ние много ясно разбираме какво се иска от нас. Когато става дума за обратното, там някъде се чупи. Не може да се разбере всъщност..."
Даниела го прекъсва:
"Напротив, според мен също (вкарва слушателя в когнитивен дисонанс) и това е много ясно и всъщност (паразитна дума) ние в предаването го видяхме, защото повечето жени всъщност (все едно като го повтори сто пъти ще зазвучи по същество) нямат никакви изисквания към мъжа. А мъжа се чувства важен, ценен, когато по някакъв начин той се е доказал. (иначе няма право да се чувства важен и ценен)."
И отново вместо ВСЪЩНОСТ да каже на какви изисквания трябва да отговаря жената, тя пренасочва топката отново в мъжкия отбор. Манипулативна е много, това мога да кажа.
Не е вярно, Ладонна. Първият път каза: давам на мъжа моите качества и ако са това, което иска, той ще го разбере. Не искам сама да си слагам етикети и да се хваля. Явно съм дала на Мартин неща, които иска, за да даде пръстен. Неделчо се връщаше досадно често към този въпрос и тя му отговори, че умее да слуша, да усеща от какво има нужда мъжът (вкл. да му сготви любимото ястие ОМГ?!?), чувството си за хумор, спокойствието след напрегнат ден, нежност, да бъде муза, поддържането на огъня във връзката и след много години...  Между другото неща, които изглеждат като някакви ефимерни глупости едва ли не, ако се сравняват с осигуряването на половината семеен бюджет, но са много важни. Много ме беше впечатлил преди години, когато бях още малка, един близък на семейството ми, успял мъж, когато каза за жена си "за един мъж е много важно да има зад себе си здрав тил, нищо нямаше да постигна, ако тя не беше за мен това".

# 3 721
  • София
Косара в Надкаст,
На въпроса за корекции, имала само 'устата', иначе в скулите, хич, приличала на прабългарка, обичала историята и чела за прабългарите, че имали такива скули!
… Хан Аспарух заби меча си и каза “Тук ще бъде България”, след което нежно погали жена си по големите скули…

Много моля, тя е виждала снимки на прабългарки и от там знае как са изглеждали!

# 3 722
Много ме беше впечатлил преди години, когато бях още малка, един близък на семейството ми, успял мъж, когато каза за жена си "за един мъж е много важно да има зад себе си здрав тил, нищо нямаше да постигна, ако тя не е за мен това".
Ами това е точно така! И не произлиза от онази крилата фраза, която беше на г-жа Рузвелт май. И като ти го признае един мъж, си е удовлетворение. Така неговите постижения са споделени, защото сте ги постигнали заедно.

# 3 723
Сега е редно някой да дадете линк към снимки на прабългарки, че да се запознаем с тяхната външност.🤣

# 3 724
  • в сърцето на един мъж...
Ей тая Даниела значи, все едно парите на бг мамите обра Simple Smile Тя си е избрала начин на живот, не пречи на никой, не е ясно защо толкова ви дразни Simple Smile А Мартин дето хойка по малолетни девойки е за ожалване, че намерил жена, дето да не му клекне...
Жени, които могат да говорят с мъжете, да ги слушат наистина, да им осигурят комфорт, спокойствие и увереност, са много ценни и браво на нея, че е успяла да го постигне.

# 3 725
Значи ето как аз виждам нещата. Мартин, Даниела и Николов заедно са мъдрили сценария и стори лайните. Двамата специални е трябвало да бъдат показнО. Мартин за мъж, Даниела за жена, тяхната история за това как трябва да се случи една връзка. Съответно за тая цел е трябвало да има неадекватни мъже и неадекватни жени, които да демонстрират грешките човешки. За развоя след това явно Мартин е бил по-ценен от Даниела за Николов така, че леко я подхлъзнаха нея. Но тя пак си направи рекламата.

# 3 726
  • Вестерос
Мен ме дразни, че се промотира, че да си компаньонка е ок и нещо нормално, дори класно и интелигентно... че така се просперира. Много сбъркана ценностна система и тя и МарЧин. Той ми опротивя с това, че на 38 години е бил гадже с 18 годишна..

# 3 727
Скрит текст:

"Когато става дума за нас мъжете, ние много ясно разбираме какво се иска от нас. Когато става дума за обратното, там някъде се чупи. Не може да се разбере всъщност..."
Даниела го прекъсва:
"Напротив, според мен също (вкарва слушателя в когнитивен дисонанс) и това е много ясно и всъщност (паразитна дума) ние в предаването го видяхме, защото повечето жени всъщност (все едно като го повтори сто пъти ще зазвучи по същество) нямат никакви изисквания към мъжа. А мъжа се чувства важен, ценен, когато по някакъв начин той се е доказал. (иначе няма право да се чувства важен и ценен)."
И отново вместо ВСЪЩНОСТ да каже на какви изисквания трябва да отговаря жената, тя пренасочва топката отново в мъжкия отбор. Манипулативна е много, това мога да кажа.
Не е вярно, Ладонна. Първият път каза: давам на мъжа моите качества и ако са това, което иска, той ще го разбере. Не искам сама да си слагам етикети и да се хваля. Явно съм дала на Мартин неща, които иска, за да даде пръстен. Неделчо се връщаше досадно често към този въпрос и тя му отговори, че умее да слуша, да усеща от какво има нужда мъжът (вкл. да му сготви любимото ястие ОМГ?!?), чувството си за хумор, спокойствието след напрегнат ден, нежност, да бъде муза, поддържането на огъня във връзката и след много години...  Между другото неща, които изглеждат като някакви ефимерни глупости едва ли не, ако се сравняват с осигуряването на половината семеен бюджет, но са много важни. Много ме беше впечатлил преди години, когато бях още малка, един близък на семейството ми, успял мъж, когато каза за жена си "за един мъж е много важно да има зад себе си здрав тил, нищо нямаше да постигна, ако тя не беше за мен това".

Това са някакви общи приказки и нищо по същество. На първо място не каза нищо за своите отговорности. Освен това тези качества ТЯ очаква от мъжа и го е казвала, и последно - нейното поведение и в предаването, и извън него, очевидно не привнася никакво спокойствие, чувството й за хумор често е с цел последваща рационализация или настоящо измъкване, многото години са мираж според опита й и т.н. Иначе това, което казва не е никак маловажно, просто се разминава с нея Simple Smile Както обикновено.

# 3 728
В темата я защитаваме, защото жената не е злобна, което чисто човешки е плюс.
Мен ме дразни, че се промотира, че да си компаньонка е ок и нещо нормално, дори класно и интелигентно... че така се просперира. Много сбъркана ценностна система и тя и МарЧин. Той ми опротивя с това, че е на 38 години е бил гадже с 18 годишна..

# 3 729
Изслушах целия подкаст с Даниела. Уж интелигентна го раздава. Ама… “преценям, оценям, намалям…” и мягкий знак винаги след Т и Д Grinning
Сетих се и за 😉 ПЛЕЯДА/ ПЛЕДОАРИЯ - нещо не ги беше преговорила Даниела, та ги бъркаше🤣 В царството на слепите, едноокият е цар….

Няма как да ме убеди какъв прекрасен изказ има, автор на сборник с огромни правописни и пунктуационни грешки.

Не отричам логореята ѝ обаче, а локалният диалект на Даниела ѝ помага за напевната интонация и удължените гласни.

Ако някой чуе хора с делюзии, със социопатни прояви или с други нарушения какви оратори са и как завладяват масите?!
Германците знаят най- добре🙃

Последна редакция: нд, 25 май 2025, 16:13 от ellis

# 3 730
Тифани, да де, ама ако кажеш нещо за нея, което не съвпада с твоя мироглед, и завиждаш.😉

# 3 731
За навика и да сръгва, удря и т.н. болезнено, питаха ли я?

# 3 732
Скрит текст:

Даниела го прекъсва:

Това са някакви общи приказки и нищо по същество. На първо място не каза нищо за своите отговорности. Освен това тези качества ТЯ очаква от мъжа и го е казвала, и последно - нейното поведение и в предаването, и извън него, очевидно не привнася никакво спокойствие, чувството й за хумор често е с цел последваща рационализация или настоящо измъкване, многото години са мираж според опита й и т.н.

Е, точно заради мнения като твоето, не искаше да отговаря първоначално на въпроса. Каза на Неделчо  нещо в смисъл - аз ще кажа какви качества имам и давам във връзката, но това няма да се приеме от всеки и ще кажат тази за какво се хвали, че е красива, примерно,. За поддържането на огъня дълги години даде пример с двойка, която познава и са заедно от 40 г. Дали ще успее да го направи, тя ще си знае, когато дойде време да разказва на внуците. За момента е достатъчно, че го цени и цели. Извинявай, но какво по същество се очаква да кажеш, когато те питат какво ще даваш във връзката. Процент от бюджета? Мусака? Изгладени ризи? Любов и уважение да беше казала, пак са общи приказки.

Последна редакция: нд, 25 май 2025, 16:06 от Lemon Verbena

# 3 733
Lemona, думите - любов и уважение няма начин да излязат от нейната уста. Ако ще и "трета световна" да става или да въртят Даниела на бавен огън канибали. Последното е шега, да не си помислите друго, та да няма неразбирателства. Даниела е изпечен егоист, а Мартин се наигра в неговата игра - и друг път съм го писала.

Последна редакция: нд, 25 май 2025, 16:14 от a.vasileva

# 3 734
Скрит текст:
Скрит текст:

Даниела го прекъсва:

Това са някакви общи приказки и нищо по същество. На първо място не каза нищо за своите отговорности. Освен това тези качества ТЯ очаква от мъжа и го е казвала, и последно - нейното поведение и в предаването, и извън него, очевидно не привнася никакво спокойствие, чувството й за хумор често е с цел последваща рационализация или настоящо измъкване, многото години са мираж според опита й и т.н.
Е, точно заради мнения като твоето, не искаше да отговаря първоначално на въпроса. Каза на Неделчо  нещо в смисъл - аз ще кажа какви качества имам и давам във връзката, но това няма да се приеме от всеки и ще кажат тази за какво се хвали, че е красива, примерно,. За поддържането на огъня дълги години даде пример с двойка, която познава и са заедно от 40 г. Дали ще успее да го направи, тя ще си знае, когато дойде време да разказва на внуците. За момента е достатъчно, че го цени и цели. Извинявай, но какво по същество очакваш да каже, когато те питат какво ще даваш във връзката. Процент от бюджета? Мусака? Изгладени ризи? Любов и уважение да беше казала, пак са общи приказки.

Мнението ми е много обективно и ако се върнеш назад в публикациите ми ще видиш, че за не малко неща съм подкрепяла Даниела, когато според мен каже нещо вярно. По същество и ако тя РЕАЛНО (другата й любима дума) беше в женската си енергия щеше да говори за облагородяване на пространството, в което живее, а не за екскурзии, запазване и практично разпределение на семейния бюджет (а не само частта с харченето за удоволствия), как би се грижила за него и семейстовото им, щеше да попита мъжа какво очаква от нея, а не само да намила какво иска ТЯ и т.н. и т.н. Но спирам дотук, че не искам да й давам повече идеи Wink

Общи условия

Активация на акаунт