❤️Януарска радост 2026та година♡☆♡❤️

• 27 610
  • 795
  •   1
Отговори
# 255
Ами аз съм слаба и корема си ми личи от не малко време. Дънки с висока талия не нося от... 5-6 г.с., просто защото не мога да ги закопчая. Само с анцунг и то ниско на корема. Подбирам широки дрехи, но ми е трудно, защото в гардероба нямам много такива...

# 256
+1 моето коремче вече си личи, че не е просто дебело а бременно 😅 и на мен ми се налага да нося широки дрехи, защото не искам хората да ме питат излишно тъпи въпроси. Ами то или корема е защото си с човече вътре, или просто си ти е от шоколадите 😂 и двата варианта да е, грозно е да питаш такива въпроси 🤦

# 257
Всяка сутрин се оглеждам в огледалото и се тегля. Не съм качила повече от 500гр, но коремът вече не стои така хлътнал като преди, но чак пък да личи,че съм бременна не бих казала (първа бременност). Миналото лято бях +12кг и сега направо съм слаба на този фон, даже се радвам,че съм подготвена с широки дрехи за по-нататък. 😅😅

# 258
  • София
На мен определено си ми личи и всички в работата ми разбраха за бременността. В 10 г.с.съм. Не съм напълняла, трета бременност ми е и вече трудно закопчавам панталоните. Simple Smile

# 259
Не ми личи още, нося си дънките, но с първата бременност си ги носех до 5-6 месец. Сега съм в 9+4г.с.

# 260
Момичета, благородно ви завиждам за коремчетата, които си личат от рано. До преди да получа кървене и да разбера, че съм с хематом и отлепване, тренирах от 7 години насам сериозно, с теглене на храна, както си му е реда, имах си дупе и всичко. Сега откакто съм на легло и гаденето се увеличи съм свалила 3-4кг и чак се притеснявам дали бебето ще е с подходящи размери за гестационната седмица на следващия преглед.

# 261
Аз днес бях на комбинирания скрининг с фетална морфология при д-р Жени Панайотова в ДКЦ Вита и съм супер доволна. Тя е супер миличка и гледа много подробно всичко и обяснява, а бебето като по команда заставаше идеално за разглеждане на всичко, което тя поискаше. Успя да види всички маркери, дори успя да преброи пръстите и на ръцете и на краката, което толкова рано е някакъв супер мираж по принцип. Много се радваше и само повтаряше колко е доволна от малкия човек. Всичко изглежда перфектно. Каза ми, че ако е на мен с тези показатели изобщо не би си правила пренатален тест, но аз вече си пуснах Veracity и чакам резултатите за всеки случай. Направи и предположение за пола, което ще кажа като излязат, дали е познала.
Прегледът продължи около 40 минути, таткото беше и той с мен вътре, гледахме на един огромен телевизор. После дадох и кръв за БХС и като излязат резултатите ще ми пратят изчислените рискове, но спрямо прегледа всичко е идеално, та статистиката не ме интересува особено.
И не знам как винаги в деня на прегледите се чувствам супер, иначе цялата 11-та седмица я изкарах в гадене и повръщане, въпреки че цялата 10-та нямах... шашава работа, тъкмо му хванеш цаката и всичко се сменя. Чак се чудя как върви даже голямо това бебе (ще ми коригират термина с 5 дни напред), като аз едвам оцелявам. На кантара там ме изкараха още 2 кг надолу. Но скоро ще почваме да разгласяваме новината, изглежда ще го бъде.

# 262
В коя седмица бяхте на първата фетална морфология при д-р Панайотова? Понеже в супердок профила ѝ пише, че ранната е между 16-18г.с, което ми се вижда късно. Ако се запазва час за фетална морфология е 60мин., това не е ли доста време за първия скрининг в 12-та г.с.? Ние също чакаме първата фетална, за да съобщим, но не знам как ще го крия от родителите и приятелите си до 16-та седмица.🤥

Аз днес бях на комбинирания скрининг с фетална морфология при д-р Жени Панайотова в ДКЦ Вита и съм супер доволна. Тя е супер миличка и гледа много подробно всичко и обяснява, а бебето като по команда заставаше идеално за разглеждане на всичко, което тя поискаше. Успя да види всички маркери, дори успя да преброи пръстите и на ръцете и на краката, което толкова рано е някакъв супер мираж по принцип. Много се радваше и само повтаряше колко е доволна от малкия човек. Всичко изглежда перфектно. Каза ми, че ако е на мен с тези показатели изобщо не би си правила пренатален тест, но аз вече си пуснах Veracity и чакам резултатите за всеки случай. Направи и предположение за пола, което ще кажа като излязат, дали е познала.
Прегледът продължи около 40 минути, таткото беше и той с мен вътре, гледахме на един огромен телевизор. После дадох и кръв за БХС и като излязат резултатите ще ми пратят изчислените рискове, но спрямо прегледа всичко е идеално, та статистиката не ме интересува особено.
И не знам как винаги в деня на прегледите се чувствам супер, иначе цялата 11-та седмица я изкарах в гадене и повръщане, въпреки че цялата 10-та нямах... шашава работа, тъкмо му хванеш цаката и всичко се сменя. Чак се чудя как върви даже голямо това бебе (ще ми коригират термина с 5 дни напред), като аз едвам оцелявам. На кантара там ме изкараха още 2 кг надолу. Но скоро ще почваме да разгласяваме новината, изглежда ще го бъде.

Последна редакция: ср, 25 юни 2025, 19:12 от ms_97

# 263
В коя седмица бяхте на първата фетална морфология при д-р Панайотова? Понеже в супердок профила ѝ пише, че ранната е между 16-18г.с, което ми се вижда късно. Ние също чакаме първата фетална, за да съобщим, но не знам как ще го крия от родителите и приятелите си до 16-та седмица.

"Комбиниран скрининг за хромозомни аномалии в първи триместър на бременността" - това е от страницата в Супердок, което отговаря на тази първа фетална морфология, която се прави в 11-13 г.с., понеже е в комбинация с БХС. Иначе като причина за преглед си се избира Фетална морфология. Съветите са да се прави от 12-та г.с., за да може да се видят повече неща. И въпреки че на мен по последен цикъл се падаше в 11+6, аз знаех че вървя малко напред, в крайна сметка се оказа, че съм в 12+4 г.с. Следващата е тази, която се води ранна 16-18, но най-важната е тази в 20-22. Тя не беше супер категорична, че трябва да ходя на ранната, каза ако реша.

# 264
Много Ви благодаря за инфото, тъкмо днес пак се вайках, че не знам къде да ходя на фетална морфология 😅 последен въпрос - доволна ли сте от базата в ДКЦ Вита? Как Ви се стори апаратурата? Искаше ми се да отида във Фемиклиник, където също преглежда и е по-ново всичко, но има часове чак за 28 юли, когато трябва да съм 13+6 и май е късно.

# 265
Confessor, благодаря много за мнението за д-р Панайотова. Аз запазих час при нея малко насляпо, но във Фемиклиник и ме успокоява прочетеното. Ще споделя другата седмица впечатления и аз.
ms, аз за там запазих час един месец по-рано. Но вчера имаше свободен час за 14ти, явно има хора, които се отказват. Не мисля, че 13+6 е много късно, но звъннете на регистратурата и питайте. Изключително приятни са, аз 3 пъти вече звъня да задавам глупави въпроси 🤣

# 266
Много Ви благодаря за инфото, тъкмо днес пак се вайках, че не знам къде да ходя на фетална морфология 😅 последен въпрос - доволна ли сте от базата в ДКЦ Вита? Как Ви се стори апаратурата? Искаше ми се да отида във Фемиклиник, където също преглежда и е по-ново всичко, но има часове чак за 28 юли, когато трябва да съм 13+6 и май е късно.

И аз по същата причина си записах час там. То това е в база 2, която не знам кога точно е построена, ама той целия квартал там доскоро не съществуваше, та всичко е съвсем новичко. Апаратурата изглежда добра. Тя спомена, че още не са си свързали системата с някакъв софтуер и вместо това тя си ползвала личния лиценз, та тепърва го разработват този кабинет за тази цел явно. И аз имах притеснения дали ще е свикнала с техниката, понеже е отскоро там, и дали ще може да вижда всичко. Не че имам опит, за първи път ходя на такъв преглед, но ми изглеждаше много професионално.

# 267
Здравейте! За БХС, фетална, както и за цялостното проследяване, съм се спряла на д-р Чучумишев. Смятам, че апаратурата в МЦ е доста добра, както и за самия него изчетох доста положителни неща, а и честно казано ми направи страхотно впечатление по време на първия ми преглед. В 12+5 съм и след седмица ми предстоят. 😊

# 268
  • Бургас
Пратиха ме в Цибалаб за БХС и изследват само тези три неща. Не трябва ли и синдромите?

# 269
То тези неща показват евентуални отклонения, ако има такива. Комбинират се с резултатите от ултразвука на феталната, възраст на майката и някои други фактори и се изчислява вероятността от синдроми. При БХС резултатите са базирани на статистика и отклонения не значат, че задължително има проблем, по-скоро показват вероятността от такъв. Синдромите директно се изследват с генетичен пренатален тест, но и там ако има отклонения не се приемат за 100% истина, а се прави амниоцентеза.

Казвам го, защото имам много приятелки, които бяха наплашени от бхс резултатите, а после правиха генетичен и всичко беше ок. Стискам палци всичко да е наред! 🍀

Общи условия

Активация на акаунт