С какво ви дразнят свекървите? - 164

• 21 666
  • 754
  •   1
Отговори
# 120
Има нещо счупено в отношенията на тези хора, но приятелката на Тайс още не е разбрала какво. Виждам червени флагове и от двете страни.

# 121
Тя сигурно има забрана за качване, а не за снимане, все пак едва ли има такива хора, да забраняват на майка си да се снима и да си има снимка с внучето. Не знаем да е нарушавала забрана за качване, която е и резонна, много хора се опасяват да качват снимки на децата си  в нета, пък има и случаи на злоупотреба.

Според мен нищо не е сгафила, а младите си въобразяват, че никой не им трябва и е по-добре бебето да стои само в стая в някакъв хотел, докато те са на другия му край, вместо някой да го наглежда. Сигурно си мислят, че какво толкова ще му стане, лежи си в креватчето, не може да излезе.  Като стане по-голямо и плъзне вероятно повече ще им трява помощ, но аз не бих се занимавала с тях и то заради цялостното им отношение.
Тръгнали сме заедно, нормално е да се уговорим кой кога ще си тръгва,. И за детето трябваше да си разпределят времето и да има човек при него, така че всички да могат да се позабавляват, а детето в беозпасност. Защото не е редно и само бабата да го гледа, тъй като и тя е гост на сватбата.

Въобще, според мен правилно е решила да стои по надалече, зетят явно е властен и между тях няма особено топли отношения.

Последна редакция: чт, 29 май 2025, 14:31 от Iris04

# 122
От цялата работа със сватбата и бебето да кажа: хвала на такива бебета. Аз мислех, че моите са били кротки, че все усмихнати бяха, но сами в стая на 4 месеца да стоят - абсурд. Ще поспят, после ще искат някой да ги забавлява, а това бебе яде, спи, сменят му памперса и стои само без да мрънка по 4-5 часа, ако приемем че е спало цяла нощ. После пак сутринта ни гък, ни стон, мама и тати да си поспят до обяд. Браво.
Ella,
Не знам, какви травми лекуваш от родителите си, но едно 5-год. спокойно може да остане при баба си за някой уикенд или седмица, без да се почувства изоставено от родителите си. Важно е бабата да го иска и детето.

# 123
Има нещо счупено в отношенията на тези хора, но приятелката на Тайс още не е разбрала какво. Виждам червени флагове и от двете страни.
Адаптира се. Например, прожекция в киносалон, само за тъстовете. С всички привилегии.
седят, гледат кино, пият просеко. Целият киносалон за четирима.
Тя е от хората, дето работят за пари и попадайки в такава среда, още се ослушва.
Зетят и той странник.
Тя си е нормална средностатистическа работеща жена, изгледала ии изучила сама дъщеря си.

# 124
Така, понякога такива странни ситуации разказваш.....
    Дъщерята,по това,което разказваш, има сериоз н проблем.Или ще има за вбъдеще.Този татко е толкова доминантен,че е иззел функциите на майката.И най-вероятно тъщата,в случая все едно е свекърва , не го кефи.Тая дъщеря, при това богатство , какво прави,че не участва активно в гледане на бебе? Какво значи, че бабата няма да иде у тях, че да се радва на бебче?Не ходи ли у дъщеря си?
   Според мен  тук няма комуникация.
  Така, а какво стана с онзи казус,който тук нищехме - серии,дето ще прехвърли апартамента на снахата чужденка, а бащата щеше да се бори за род права?

# 125
  • София
Скрит текст:
Адаптира се. Например, прожекция в киносалон, само за тъстовете. С всички привилегии.
седят, гледат кино, пият просеко. Целият киносалон за четирима.
Тя е от хората, дето работят за пари и попадайки в такава среда, още се ослушва.
Зетят и той странник.
Тя си е нормална средностатистическа работеща жена, изгледала ии изучила сама дъщеря си.
Може би има проблем с откъсването на дъщеря си и затова притиска повече от приемливото. Не знае кога да спре. Два такива примера имах пред себе си –едната тъща, другата свекърва. Тъщата беше отишла с дъщеря си и зет си на медения им месец, а свекървата ходеше почти навсякъде със семейството на сина си и се месеше във възпитанието и отглеждането на детето им.
Просто има родители, които не се усещат, че прекаляват и им трябва студен душ, за да спрат.

# 126
Не ходи у тях, защото никой не я кани.
А как се ходи на гости без покана.
А и в това жилище са си двойката.
Колкото и пъти да предложи помощ, се отказва.
Виждат се навън - бебето, двете майки с двете кучета. И дъщеря и. Специално организирано.

Милена, ясно ми е, че има проблем, но той не е у приятелката ми. Ами тя до преди няма и година издържаше и отглеждаше пълнолетен човек. Ужас беше. Е, осигури и комфорт да си намери богаташ. Ще и е трудно да приеме скъсването на връзката, ама и тази дъщеря, и тя забрави кой и с цената на какво я поддържаше в статус добра партия.
Както и да е, ясно е, че съм на страната на тъщата.

# 127
Т.е. дъщерята не може да види майка си без свекървата?
   И тя не се усеща,че има нещо ненормално в това?
Е как на медения месец? Тоя зет що не удари по масата и да разкара тъщата?!

# 128
  • София
Не ходи у тях, защото никой не я кани.
А как се ходи на гости без покана.
А и в това жилище са си двойката.
Колкото и пъти да предложи помощ, се отказва.
Виждат се навън - бебето, двете майки с двете кучета. И дъщеря и. Специално организирано.
Кои две майки?

Марулета, така. Просто има изключително обсебващи родители. Дъщерята и зетят се разведоха после. А другите (с нахалната свекърва) бяха стигнали почти до раздяла – те нямат брак.

# 129
Свекървата и тъщата най-вероятно. Чудно обаче ако свекървата е с парите как го допуска.

# 130
Свекървата и тъщата . На кафе. По женски.
И с внучката, дъщерята и двете кучета.

Е , Динчо, как го  допуска. И тя е в същото положение.

# 131
  • София
А свекървата ходи ли в тях?

Само да вметна. И аз не обичам гости в нас. Не каня. Но не защото издевателствам върху мъжа ми ( Joy ), а защото просто не ми е приятно в нас и предпочитам в заведение.

# 132
А свекървата ходи ли в тях?
Не знам. Не съм питала.

# 133
Парите са на свекъра ли? Той е доминантен и синът е научен така. Казваш, че парите идват от свекърите. Нали знаеш кой поръчва музиката.

# 134
  • София
Абе хора, наистина ли са толкова сложни тези отношения? Аз много леко гледам на нещата. Със снаха ми не сме баш приятелки, но добре си изкарваме заедно.
Защо трябва чак такова ходене на пръсти.

Общи условия

Активация на акаунт