С какво ви дразнят свекървите? - 164

• 22 911
  • 754
  •   1
Отговори
# 330
Не мога да повярвам колко хора си мразят децата.... ЖДНБ!

В това, че искаш веднъж седмично или месечно да прекараш малко време само с половинката си без деца не значи, че си мразиш децата. Съвсем изплискахте легена.
Или ако някоя майка не е 24/7 с децата си тя със сигурност ги мрази.

# 331
За мен пък най-важното е да имам щастливи деца и внуци, ако и да звучи елементарно. Не се имам за чак толкова елитарна. На мен са ми помагали и аз ще помагам.

# 332
Фрау, и на мен никой не ми е обяснявал. Учех се основно от грешките на брат ми.

На мен ми е обяснено. И за избора на партньор и за гледането.
Правя същото с децата си. Обяснявам им, че това е плътен поне 18 годишен ангажимент с половинка. Заедно или разделени.
Да правят децата, когато са готови да се посветят и да ги направят приоритет. И да си избират внимателно половинка, че с деца са цял живот свързани.
Ще платите някой да научи детето ви да плува, но няма да положите усилия да го "обучите" в нещата от живота, които да най-важни.
За мен това е катастрофално.

# 333
  • София
За мен пък най-важното е да имам щастливи деца и внуци,
Скрит текст:
ако и да звучи елементарно. Не се имам за чак толкова елитарна. На мен са ми помагали и аз ще помагам.
Тук можем да си стиснем ръцете.

Аз съм спокойна и щастлива, когато никой не ми се бърка и не ми дава наклон.

# 334
  • France
И кой ти пречи, Динчо?
Интересно, че тук се изказват и жени без деца. Не разбирам защо?
Ако имах повече помощ щях да я приема. Ама не на цената да съм си близка със свекървата. Чак пък толкова не съм примряла да ми гледат децата, холан

# 335
Абе какъв бар и дискотека. То за работното време става въпрос. И че е добре да се помага. Като не става, не става. И от двете страни може да е неставането.

# 336
Лютиче, преувеличаваш, никой не е написал, че децата са бреме, а че иска почивка.
Не всеки има възможнаст за почасова работа или да е здрав.
Но бреме никой тук не е нарекъл децата си, нито пък хората, на които съм гледала децата. Даже не са го и помислили, обичат си ги.
А за омраза и дума не може да става.
Може да ти се стори странно, но дори и майките, които изоставят децата си, не ги мразят.
Обяснявам ти, защото иначе си симпатична млада жена и не ти отива да съдиш така хората.

Последна редакция: пт, 30 май 2025, 19:11 от Opossum

# 337
Нали затова е майчинството.
Родителите са си направили сметките преди да имат дете, дали могат да го гледат.
Силно препоръчително.
Но... сметките показват, че за да се ползва цялото майчинство (до 3 г.), татковците трябва да изкарват двойно и то на млади години. Следователно само 10-15% от потенциалните свекърви ще дочакат внуче, което младите гледат без нужда от безплатна помощ. Да кажем една част от младите се женят в чужбина или дружно емигрират. Но пак няма да стигнем 50% от младите, на които им излизат сметките.
В реалността не е така, все още раждат много над 10-15% от младите. Но с криви сметки - за финанси, време и готовност на партньора. Мъчат се, мъчат се и накрая много жени си взимат децата и обратно в детската стая при родителите си. Следователно тъщите го отнасят - пак помагат, но поне внуците са близо.

# 338
Филомена, на мен никой не ми пречи....много са ми помагали даже. Ако даде господ да съм жива и здрава и аз смятам да помагам много.

# 339
  • София
Сещам се за свекърва ми и другата снаха (етърва ли ми се пада?).
В началото девера ми и жена му живееха под наем близо до свекърите. Роди се първото им дете, етърва ми викаше свекърва ми на помощ. В началото не са имали сериозни проблеми. Но в един момент свекърва ми започнала да се появава когато реши (пенсионерка беше). Примерно разбира се етърва ми да се видят с нейна приятелка, детето с тях, свекърва ми изведнъж се появява (била обикаляла парка да ги търси) и започва да им свети. Или етърва ми в тях, почиват си с детето и изведнъж "зънннн" свекърва ми на вратата. Ей такива неща.

Не понасям такова нещо. Предпочитам да плащам на някого с пари (ако наистина не можем да си гледаме детето) пред цената на такава помощ. Затова и отказах помощта, де.

Нали затова е майчинството.
Родителите са си направили сметките преди да имат дете, дали могат да го гледат.
Силно препоръчително.
Но... сметките показват, че за да се ползва цялото майчинство (до 3 г.), татковците трябва да изкарват двойно и то на млади години. Следователно само 10-15% от потенциалните свекърви ще дочакат внуче, което младите гледат без нужда от безплатна помощ.
Скрит текст:
Да кажем една част от младите се женят в чужбина или дружно емигрират. Но пак няма да стигнем 50% от младите, на които им излизат сметките.
В реалността не е така, все още раждат много над 10-15% от младите. Но с криви сметки - за финанси, време и готовност на партньора. Мъчат се, мъчат се и накрая много жени си взимат децата и обратно в детската стая при родителите си. Следователно тъщите го отнасят - пак помагат, но поне внуците са близо.
Е, те ако това не могат да си позволят, как тогава ще си позволят да издържат бабата, която е напуснала работа, за да им гледа детето? Защото не могат да я оставят без пари, нали?

# 340
Аз съм свободна професия, има дни, дето ме няма, и други, дето , ако реша , че бг мамма ми е приоритет, сядам сериозно и досаждам .
Не разбрах, последно, бабите как ще помагат, ако работят?
За мен вариант е някой да ми внася осигуровките и да ми плаща наема на офиса и членския внос. И да си броя до пенсия , ама то е много.
Не знам кви баби вземат децата от детската , всъщност.
Ние си го вземахме сина.От дг. Нямаше баби. Аз водех всеки ден, през ден прибирах от последните. Баша му в другите дни. На смени беше.
Не гледам да е във възторг и от двама ни.

# 341
Миленака, имаш някакви травми от по-възрастни. Не знам как ще е когато детето ти стане голямо..... а ти стара.

# 342
И децата са нещастни, ако ги гледат само родителите Simple Smile

# 343
  • София
И децата са нещастни, ако ги гледат само родителите Simple Smile
А при това положение родителите задължително са изнервени.

Динчо, имам сериозен проблем с несамостоятелни големи хора и с хора, които не уважават чуждото лично пространство (физическо и психическо). Не деля по възраст. Неслучайно сега защитавам бабите от нахални родители, които не могат да си гледат децата.

# 344
  • France
Във Франция има 4 дни уикенд, а другият е 3. И задължителната ДГ започва от 3, както почти навсякъде. И слава Богу. Тези деца имат нужда да общуват с други, да научават нови неща... много, много е позитивно.
А ти какво си се загрижила за нашата почивка?

Общи условия

Активация на акаунт