Въпроси за TBI Bank - 4

• 11 235
  • 261
  •   1
Отговори
# 180
Ами това е странното. Че не е към друга банка, с едната сметка няма такъв проблем, само с Неон.

# 181
Нищо не знаете 😅 Моята карта работи с 2 кода,като  също не мога да плащам безконтактно.
 Казаха "Сменете кода на някоя от еди кой си банки и после ще ви иска при първо плащане кода".
Смених го. После отивам в магазина  плячащам и пак иска стария  код ,пак не става безконтактно .
Минаха може би поне 2м,трябваше да изтегля пари. Отивам на Уникредит и ми пише грешен код 3 ,4,5 пъти.Картата не се блокира 🤣🤣🤣 На 6 път пробвам със сменения код преди 2м и взе ,че стана.
Нямам думи.
ПИН—а може да го смениш през приложението. Изпробвано и работи

# 182
DEVA, ти не казваше ли че тия "Свободни пари" са някакъв стар вид сметки. Може би не им се занимава да ги актуализират по новите схеми. Явно преди е работило, щом ползваш този начин който описа, но ... Аз нямам проблем и бежду банки - приход, разход излиза с BLINK веднага. Закривах оня ден депозит. После прехвърлях и от касичка. Направих нов депозит, нали всичко минава през НЕОН-а. Работят си нещата.

# 183
Стара е, да, това беше спестовна сметка, която при наличие на Касичката си изгуби спестовната функция. Но с нея няма проблем. Има с по-новата, на Неон.

# 184
Нищо не знаете 😅 Моята карта работи с 2 кода,като  също не мога да плащам безконтактно.
 Казаха "Сменете кода на някоя от еди кой си банки и после ще ви иска при първо плащане кода".
Смених го. После отивам в магазина  плячащам и пак иска стария  код ,пак не става безконтактно .
Минаха може би поне 2м,трябваше да изтегля пари. Отивам на Уникредит и ми пише грешен код 3 ,4,5 пъти.Картата не се блокира 🤣🤣🤣 На 6 път пробвам със сменения код преди 2м и взе ,че стана.
Нямам думи.
ПИН—а може да го смениш през приложението. Изпробвано и работи
После пак си имам е кода.
На банкомата при теглене си исса този ,коато сменех.
Новият ще го иска само на пос терминал.Трябва да поръчам нова карта .А тази даже ми е втора или трета 😅

# 185
Някой имал ли е проблем с плащания на пос терминал. В лидъл и още една верига, постоянно ми отхвърля плащания.
На мен ми се случи миналата седмица в Кауфланд - "недостъпен доставчик на платежни услуги" или нещо от сорта беше грешката.

Оказа се, че съм си забравил парите в брой, които нося за резерв при подобни случаи, та добре, че имах втора карта от друга банка. Иначе вчера си мина редовно плащането в същия магазин, та явно са някакви "временни" бъгове.

# 186
Временни бъгове, но е много неприятно, особено ако си в чужбина. Не нося  такива кешове.

# 187
Затова в чужбина (че и у нас) съм винаги с алтернативна карта от по-сериозна банкова институция.

Тук съм клиент основно заради депозитните лихви и по личните ми наблюдения не са се развили много над ниво "бързи кредити за стоки от Технополис", та не ги приемам като особено сериозна банка за ежедневно банкиране.

# 188
То и 'сериозните' банки редовно имат проблеми, и то засягащи всички клиенти, а не изолирани случаи като при ТБИ.. Естествено е добре човек да има алтернатива, баз значение коя му е основната банка.

# 189
  • София
Ама изолираните случаи са по-неприятни, защото говорят за недостатъци в системите на самата банка. Големите сривове обикновено са свързани с комуникациите, решават се с висок приоритет и бързо, което не може да се каже в обратния случай.

# 190
Как мога да кача картата си дигитално и да плащам направо с телефона?

# 191
Как мога да кача картата си дигитално и да плащам направо с телефона?
Трябва да я добавиш в Google Wallet/Apple Pay, както и телефонът трябва да има NFC.

# 192
Аз моята даже през часовник я ползвам. Обаче не помня дали искаше през приложението да бъде добавена или през Google wallet.

# 193
Хора, приложението ми се побърка. Иска да си въвждам кода изпратен по телефона и после иска ЕГН и накрая ми казва грешка, имала съм била регистрация и така наново по 5 пъти докато не ме допусне.

# 194
Ще се оправи.

Общи условия

Активация на акаунт