Въпроси за TBI Bank - 4

• 11 173
  • 261
  •   1
Отговори
# 195
Хора, приложението ми се побърка. Иска да си въвждам кода изпратен по телефона и после иска ЕГН и накрая ми казва грешка, имала съм била регистрация и така наново по 5 пъти докато не ме допусне.
Затова имам и друга сметка в друга банка. Не мога да троша нерви с подобни бъгове.

# 196
Здравейте,
Имам депозит в TBI от няколко години като го избрах заради по-високите лихви спрямо другите банки. 12мес Привилегия е. За съжаление, ще ми се наложи да го изтегля и забелязах, че сумата не е такава, каквато трябва да бъде. Сметнах си процентите и се оказва, че не са ми начислявали правилно лихвата (знам, че се удържат такси, но говорим за разлика от над половината лихва). Всяка година олихвяването е отразено в приложението и така се усетих да сметна процентите. Признавам си, че не съм го следяла така подробно, а само дали се олихвява. Дали някоя от вас е имала подобен проблем и как го е решила? Утре ще се пробвам да мина през офис в обедната да говоря и със служител

# 197
Здравейте,
Имам депозит в TBI от няколко години като го избрах заради по-високите лихви спрямо другите банки. 12мес Привилегия е. За съжаление, ще ми се наложи да го изтегля и забелязах, че сумата не е такава, каквато трябва да бъде. Сметнах си процентите и се оказва, че не са ми начислявали правилно лихвата (знам, че се удържат такси, но говорим за разлика от над половината лихва). Всяка година олихвяването е отразено в приложението и така се усетих да сметна процентите. Признавам си, че не съм го следяла така подробно, а само дали се олихвява. Дали някоя от вас е имала подобен проблем и как го е решила? Утре ще се пробвам да мина през офис в обедната да говоря и със служител

Какви такси се удържат при депозитите?

# 198
Здравейте,

Какви такси се удържат при депозитите?
Имах предвид данък, а не такса. Не съм сигурна за точния процент около 8-10% от лихвата е. При олихвяването са ми начислили лихва 84.52евро и са ми събрали 7.35евро данък

# 199
Данък върху лихви по депозитите отпадна преди няколко години, може оттам да идва разминаването..

# 200
За съжаление, разминаването е още от първата лихва. Депозита е правен преди да отпадне това с данъка и лихвата е трябвало да бъде над 200 евро на година.
Нито една година не олихвяват с толкова.. имам олихвяване с 91евро(в описанието е посочено че са начислили лихва 84.52евро и са ми събрали 7.35евро данък) през 2020год, имам и олихвяване със 77 евро през 2022г (няма данък), което е странно как даже намаля сумата на лихвата.. после скача на 139 евро през 2023год...
Предполагам е станала някаква грешка в системата им. Утре ще се опитам да говоря със служител, но исках да знам дали има и други със същия проблем като моя или съм единичен случай.

# 201
С какъв срок е депозита? Лихвите не са постоянни, след подновяването е била друга. И аз имам същия депозит, всички си е точно. Данъкът отпадна, други такси няма.

# 202
DeVa, права си. За срок от 12месеца е депозита. След доста ровене се оказа, че са променяли лихвите през годините и е подновяван на различни лихви. Мислех, че се подновява на лихвата, на която е открит, но явно не е така.

# 203
Не, не е така. Подновява се на лихвата, която е към момента.

# 204
Ех да беше така, да си остава лихвата, според това, на каква е откриван. Автоматично се преподновява по новите лихвени условия, всяка банка има поне 2-3 пъти годишно актуализация. Като бях млад, неопитен левент началото на 2000 години и мислех така, откриван депозит на сочна лихва едногодишна лихва, и си лежа на това уше. След 5 години като отидох - ядец. Ама се научих поне.

# 205
Като стана дума, да не останат назад от другите и ТБИ намалиха лихвите, за 1 година от 1,70 на 1,40%.

# 206
ТБИ винаги коригират лихвите спрямо основния лихвен процент. Не сега, а винаги досега.

# 207
  • София
Проблемът с картата си го реших, когато я сложих в Google wallet и си плащам с телефона. Не съм имала повече проблеми.

# 208
Проблемът с картата си го реших, когато я сложих в Google wallet и си плащам с телефона. Не съм имала повече проблеми.

Т.е. нещо в самата пластика, чисто физически се губи, или има проблем? Жена ми последно, като имаше проблеми с плащане на каса в Била на самооблужване, двойно плащане, оттогава не сме плащали с нея. Т.е. ако я кача на телефона, може пак да пробваме...

# 209
Това с всяка карта може да стане.
Миналия ден ДМ не ми приемаше карта на Револют, с която съм плащала безброй пъти. През Уолит стана. За онлайн поръчка.

Общи условия

Активация на акаунт