"За" или "Против" въвеждането на еврото 💶

• 139 488
  • 3 780
  •   6
Отговори
# 3 375
В задачата се питаше, рано сутринта в денонощен магазин. В 12 в полунощ продавачът вади от касата евровата наличност и вкарва левовата, пуска годишен отчет на фу и започва да оперира в в две валути.
Да, може и да стане... евентуално... при огромно желание на някой еврофанатик

# 3 376
Кой пък робовладелец ще държи магазинери да работят на първи януари сутринта?

# 3 377
Има вериги които работят. Малките магазинчета не.
Касите ще са заредени от сутринта само с евро.

# 3 378
  • Пловдив
Еврото нищо не ви гарантира, още по-малко запазване стойността на парите, с които разполагате под формата на спестявания. Нямам представа откъде е тази убеденост. Ако преди година и половина не бях предприела мерки за спестяванията си и бях ги оставила в евро, сега щяха да бъдат наполовина. Това е. Нека няма инфлация, нека е стабилност, нека няма покачване на цените.

# 3 379
Те и самите управляващи си казаха,че приемането на еврото е политическо решение,а не икономическо...

# 3 380
давам го като пример. не съм магазинер.
иначе около мен почти всички магазини си правят поръчки за стока и фирми им я докарват директно в магазина. не съм виждал собствениците да внасят пари в банките. възможно е 1-2 пъти месечно, но не съм ги виждал.

Ходят, ходят. Плащания над 5000лв са задължително по банка. Това важи и за частичните плащания по фактури над 5000лв. Отгоре на всичко големите касови наличности при търговците светват в НАП като повод за потенциални ревизии.

# 3 381
Умилително и едновременно тъжно е как хора учили финанси (или чели в-к Капитал Laughing ... с разбиране) си обясняват света и съдбата му единствено и само с парични потоци, кредити, дебити и оооо чудо - великият златен запас!!! който е вся и всьо.  Ако няколко ядрени взрива (или астероид) направят 5 годишна студена зима, нито има значение колко пари имаш, нито колко заеми, нито колко тона злато. Трябва чиста вода, чиста храна, достъпна за ползване енергия и мозъчен потенциал. До голяма степен последните две могат да осигурят първите две. Но има сценарии при които не могат.

# 3 382
Еврото ще ни помогне да се изправим и да живеем по-добре. Simple Smile

# 3 383
  • София
Еврото ще ни помогне единствено с това, че ще е много по-трудно да ни върнат към руския ботуш.
Евентуално и повече инвестиции, които да се задържат.

# 3 384
От руски ботуш ще ни спаси алианса, не еврото.

# 3 385
Те и самите управляващи си казаха,че приемането на еврото е политическо решение,а не икономическо...
Политическо, икономическо, важното е, че сме там. Че не сме далече от Сърбия и Молдова. От репортажите от тези държави и какво прави руската дезинформация там, свят ми се вие. При нас е същото, имаме късмет да имаме едно правителство пълен мандат на  Иван Костов, и една осма правителство на Петков, и още една осма правителство на Денков. Там сме, това е важното. Оттук нататък ще трябва да се сборим с мафията, нашата си, българска.

# 3 386
Внесените искове в Люксембург от Възраждане и Дойран смятате ли, че могат да повлияят? Силно се надявам процесът действително да е необратим, но аз не съм юрист и се чудех дали не са използвали някоя вратичка да ни спънат все пак..

# 3 387
  • София
Необратим е. Поне това не трябва да ни притеснява.

# 3 388
Че аз съм си го въвела отдавна, без да чакам официално да влезе. Simple Smile Ще се радвам, че вече е в сила и за държавата.
Не знам какво би ме разочаровало.

# 3 389
За мен най-красивите банкноти са от последната (девета) серия на швейцарския франк.
Също така много ми допадат и норвежките крони.
Цветни и нестандартни са.
Стандартните банкноти с исторически личности и местни забележителности са много скучни и еднообразни.

Рано или късно обаче всички ще имат само нумизматична стойност.
И ще плащаме с републикански кредити Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт