"За" или "Против" въвеждането на еврото 💶

• 144 029
  • 3 915
  •   3
Отговори
# 3 855
Не е приетото. Приемането ще стане на официална церемония на 1.1.2026. Дотогава за или против си е съвсем актуална тема
Цената на олиото ще се повишава заради влизането в еврозоната ли?

# 3 856
Цената на олиото се повишава заради слабата/загинала реколта, като с черешите.

# 3 857
Еврото влиза , решено е, за или против вече е само чесане на клавиатурата.
 Нищо не може да стане за два месеца.

# 3 858
Даже и допълнителни почивни дни ще има.
31.12 и 02.01.

# 3 859
Даже и допълнителни почивни дни ще има.
31.12 и 02.01.
А това сигурно ли е?

# 3 860
Предложение беше, но днес ми се мерна, че е прието.

# 3 861
Te ще са почивни само за някои хора. За други ще са много натоварени работни дни.

# 3 862
Такъв диалог също е след дъжд качулка , България влезе вече.

Винаги има място за диалог - дори да е влязла.

На мен например наистина ми е интересно какви са реалните икономически съображения зад това да приемеш в еврозоната една от най-бедните страни в ЕС, с един от най-ниските БВП, с голям дял на сива икономика, призната липса на върховенство на закона и прочее екстри. Вярвам, че има такива съображения, няма как да са само политически, това би изглеждало доста зле за оформянето на паричната политика на ЕЗ. От тази гледна точка смисленият диалог за степента ни на подготвеност при приема ни в ЕЗ ми се струва доста любопитен.

# 3 863

На мен например наистина ми е интересно какви са реалните икономически съображения зад това да приемеш в еврозоната една от най-бедните страни в ЕС, с един от най-ниските БВП, с голям дял на сива икономика, призната липса на върховенство на закона и прочее екстри. Вярвам, че има такива съображения, няма как да са само политически, това би изглеждало доста зле за оформянето на паричната политика на ЕЗ. От тази гледна точка смисленият диалог за степента ни на подготвеност при приема ни в ЕЗ ми се струва доста любопитен.

А защо не? Какво ги бърка?
Характерно и особено за ЕЗ е, че критериите имат за цел да пазят самите влизащи, а не зоната. А ни вече сме доказали заради борда, че нямаме проблем с фиксирания курс. Тогава защо да не ни вземат?

# 3 864

Скрит текст:

А защо не? Какво ги бърка?
Характерно и особено за ЕЗ е, че критериите имат за цел да пазят самите влизащи, а не зоната. А ни вече сме доказали заради борда, че нямаме проблем с фиксирания курс. Тогава защо да не ни вземат?

Естествено, че състоянието на всяка страна от ЕЗ с нейната икономика, дефицити, излишъци и различни фискални политики, по някакъв начин се отразява на общата валута и на общата парична политика. Бърка ги/бърка ни и то много. Но аз вярвам, че в това решение има не само политически, а някакъв икономически резон, просто не разбирам какъв е.

# 3 865
В природата няма празно място. Ако ЕЗ не приеме България,някой друг ще я приеме... Затова ЕЗ побърза да върже България за себе си...

# 3 866
Основно икономии от мащаба - колкото по-голяма е ЕЗ, толкова по-удобно за бизнеса, туризма, банките... И след като поддържането на курса не ни е проблем защо не? Какво различно ще се случи за нашата икономика, че да не искаме?

# 3 867
В природата няма празно място. Ако ЕЗ не приеме България,някой друг ще я приеме... Затова ЕЗ побърза да върже България за себе си...

Кой е този алтернативен паричен съюз на страни с единна парична и различни фискални политики?

Черна станция, аз лично нямам никакви очаквания с нашата икономика да се случи каквото и да било, хубаво или лошо. Като прост потребител на туризъм и банки досега не съм видяла затруднения, които да очаквам да отпаднат.
Както казах, интересни са ми икономическите съображения на ЕЗ да бъде приета страната ни.

# 3 868
Смятат  явно ,че имат механизми да не позволят връщане назад,  а да продължим до готовност. Ако не сме точно, ако сме излъгали, смятат че ще ни държат в релси.
 Пък и модерното - има усещане- все едно  сме вятър  и студ, че сме зле, може да не се  доказва от икономически показатели.  Може наистина да сме  готови. Бяхме поне, сега теглят заеми за  каквото измислят. Заемите са полезни  за развитие ,да носят нови пари. Не да потъват в нечии джобове.  Ако има диспут  е дали сме готови да работим, да се развиваме или искаме само да ядем.

# 3 869

И за това са активирани всички прокремълски слуги. И като говорим за ползите и причината за ЕЗ, на всеки мислещ човек е ясно, че въпросът е първо геополитически, а чак след това икономически.

Общи условия

Активация на акаунт