"За" или "Против" въвеждането на еврото 💶

• 274 479
  • 7 429
  •   2
Отговори
# 5 985
Актуален ли е още метода да си вкарам през банкомат левове по сметката и да се превалутират автоматично? Намерих забравени в един шкаф към 300 лв. и не ми се ходи до банка.

Явно зависи от банката

ЦКБ пишат следното в сайта си:
Важно за банкоматите след 01.01.2026 г.:
    След 00:00 ч. на 01.01.2026 г. на банкоматите ще е възможно теглене на суми единствено в евро.
    Внасянето на средства ще бъде възможно само в лева до 29.12.2026 г.

# 5 986
Ефектите от престъпното вкарване на България в Еврозоната ще станат видими и осезаеми след време. Телевизиите могат да пускат клипове и интервюта колко всичко е лесно, плавно  и наред, защото  отразяват политиката на държавата - за това им се плаща. Замяната на валутата не се ограничава с това, че банкоматът пуска банкноти евро или банковата ти сметка е в евро. Времето показва всичко.

Кое е престъпното? Ние бяхме във валутен борд близо 30 години. БНБ нямаше право да печата български левове, нито имахме самостоятелен контрол върху паричната си политика. Всеки шок свързан с еврото щеше да ни се отрази до 25-та година, както ще ни се отрази и от тук нататък. С влизането в ЕС сме се съгласили, че ще приемем валутата. 5 години бяхме в чакалнята за еврозоната. Няма нищо престъпно, нито нелегално в цялата история.

# 5 987
Актуален ли е още метода да си вкарам през банкомат левове по сметката и да се превалутират автоматично? Намерих забравени в един шкаф към 300 лв. и не ми се ходи до банка.

Явно зависи от банката

След 00:00 ч. на 01.01.2026 г. на банкоматите ще е възможно теглене на суми единствено в евро.

https://www.ccbank.bg/bg/za-ckb/novini/uvedomlenie-za-teglene-na … at-i-usluga-b-pay

# 5 988
  • Буркина Фасо
ако банкомат и сметка са ти в една банка може и да стане. не всички банкомати/банки приемат.
ащо внесеш в банкомат на друга банка, различна от сметката ти може да има такса от едната към другата банка, но не съм сигурен.  какво ти пречи да ги обмениш без такса на гише ?

# 5 989
От Фантастико купих хляб и една бира в кен. Дадох на касиерката банкнота от десет лев. На касовата бележка е изписано,че съм дал "5.11€"?!

# 5 990
  • София
От Фантастико купих хляб и една бира в кен. Дадох на касиерката банкнота от десет лев. На касовата бележка е изписано,че съм дал "5.11€"?!
Е?

# 5 991
  • Буркина Фасо
пак е добре при теб.  при нас няма големи вериги, а малките магазини не работят вероятно докато се уталожат нещата. 1 хляб няма откъде да си купиш днес.  по заведенията касовите бележки са с 2 валути и те питат как и с какво ще платиш. там няма проблем.

# 5 992
  • София
Ако левовете ти бяха златни, щеше да пише, че си дал повече...

# 5 993

Явно зависи от банката

https://www.ccbank.bg/bg/za-ckb/novini/uvedomlenie-za-teglene-na … at-i-usluga-b-pay

Къдрокоса, каша голяма, вашата новина на сайта на ЦКБ е от 15.12., а моята от 17.12.

# 5 994
ако банкомат и сметка са ти в една банка може и да стане. не всички банкомати/банки приемат.
ащо внесеш в банкомат на друга банка, различна от сметката ти може да има такса от едната към другата банка, но не съм сигурен.  какво ти пречи да ги обмениш без такса на гише ?

Не ми се ходи специално до банката да се редя на опашка и тази опция ако е валидна, е ок за мен. До края на месеца ще съм в малко курортно градче. Тука масово вече приемат само плащане само в евро или с карта.

# 5 995
  • Шумен
Престъпно е, защото: имаш фалшифицирани избори,  парламент - нелегитимен, следователно правителство, което е също такова. И какво от това? Искаш от нищото извънреден конвергентен доклад преди да е дошло времето за редовен. Теменужка Петкова първоначално отхвърли идеята за извънреден и след някое време го поиска, ей така я осени идеята. Отхвърляш на два пъти правото на провеждане на референдум по въпроса, при всички спазени идиотски  законови изисквания , защото знаеш какъв ще е резултата. Убедена съм, че ако 80% от хората искаха евро-то, референдум щеше да бъде проведен. Доклад за готовността на България за въвеждане на евро-то, подписан от шефа на БНБ - няма. Още? Евро-то като цяло е политически инструмент, нищо общо няма с икономика.Не и към този момент.  И е повече от странно, че няма/засега/ предвидена възможност за излизане от Еврозоната. Последното е достатъчно, за да се замислиш сериозно.

# 5 996
Е?

5.11€ се равняват на 9.96лв. По курс 1.95лв. за едно евро.

# 5 997
 Никой не се реши на референдум след години работа за влизане в ЕЗ, решението е преди подготовката за това. Това говори ,че всички съзнават нередност да се организира.
 Другото  са лафчета  за пред електорат,   и те знаят, че не може.
 Колко да  е нелегитично правителството,  с избори  или отказ да избираме сме го докарали

# 5 998
Е?

Да де, ама курсът не е 1,95 ами е 1,95583 по закон. Закръгляване може да се прави само в крайната сума, но не при умножаване.

# 5 999
  • Буркина Фасо
Е?

казаха, че не си искал да си вземеш рестото от 4 стотинки.  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт