"За" или "Против" въвеждането на еврото 💶

• 274 511
  • 7 429
  •   1
Отговори
# 6 000
И е повече от странно, че няма/засега/ предвидена възможност за излизане от Еврозоната. Последното е достатъчно, за да се замислиш сериозно.

И защо е този зор да излезем? Да падне валутния борд и да се озоваме с инфлация от 200-300 процента?

# 6 001
От Фантастико купих хляб и една бира в кен. Дадох на касиерката банкнота от десет лев. На касовата бележка е изписано,че съм дал "5.11€"?!
Е?

5.11€ се равняват на 9.96лв. По курс 1.95лв. за едно евро.

Курсът на еврото е 1.955830, а не 1.95

10лв. : 1.955830 = 5,11 EUR, кое не разбрахте?

# 6 002
Актуален ли е още метода да си вкарам през банкомат левове по сметката и да се превалутират автоматично? Намерих забравени в един шкаф към 300 лв. и не ми се ходи до банка.

Явно зависи от банката

ЦКБ пишат следното в сайта си:
Важно за банкоматите след 01.01.2026 г.:
    След 00:00 ч. на 01.01.2026 г. на банкоматите ще е възможно теглене на суми единствено в евро.
    Внасянето на средства ще бъде възможно само в лева до 29.12.2026 г.

https://www.ccbank.bg/bg/za-ckb/novini/uvedomlenie-za-teglene-na … at-i-usluga-b-pay

Къдрокоса, каша голяма, вашата новина на сайта на ЦКБ е от 15.12., а моята от 17.12.

Дай линк към твоята новина Grinning

# 6 003
  • Буркина Фасо
Пак гледаш твоя частен случай, никой не се интересува лично от теб. Нека не гледаме частни случаи. Очевидно е, че по-голямата част от българите живеят днес по-добре от 1997 и от 2007, даже и в малките градчета и селца. Има и статистики за стандарт на живот и той се повишава значително след влизането ни в ЕС. А от 1997 до 2007 също се повишава  заради валутния борд и строгата финансова дисциплина от това. Финансите ни вече не са в ръцете на румен гечев и подобните нему. И какво значи, че сме сред последните - в ЕС все някой трябва да е последен и вече не сме ние, а унгарците под мъдрото ръководство на путиниста орбан. А я сравни нашия стандарт с този на сърбите, македонците, молдовците, черногорците. Айде да видим дали не сме по-богати.
не гледам себе си и не е частен случай. в голяма част от БГ е така.
а като ми напомняш, че от 2007 до сега живеем все по-добре ме подсещаш да си припомня под кое правителство това се е случило. скришом им се радваш  Simple Smile

# 6 004
  • БГ
Скрит текст:
Актуален ли е още метода да си вкарам през банкомат левове по сметката и да се превалутират автоматично? Намерих забравени в един шкаф към 300 лв. и не ми се ходи до банка.
ако банкомат и сметка са ти в една банка може и да стане. не всички банкомати/банки приемат.
ащо внесеш в банкомат на друга банка, различна от сметката ти може да има такса от едната към другата банка, но не съм сигурен.  какво ти пречи да ги обмениш без такса на гише ?

Не ми се ходи специално до банката да се редя на опашка и тази опция ако е валидна, е ок за мен. До края на месеца ще съм в малко курортно градче. Тука масово вече приемат само плащане само в евро или с карта.
[/quote]

Защо не пробвате в пощата? Би следвало и там да може да ги смените на същия курс. Преди 6-то число, че тогава почват пенсиите и се редят опашки.

# 6 005
Със средна заплата за страната от 500 лева бруто през 2008-ма година, не знам кой лъжете, че сте живяли по-добре.

# 6 006
Със средна заплата за страната от 500 лева бруто през 2008-ма година, не знам кой лъжете, че сте живяли по-добре.
Виж и цените какви бяха.

# 6 007
  • Deutschland/HE
Хората, които работят и инвестират в знания и умения,  живеят по-добре със сигурност. Хората, които разчитат само на ренти и наеми, нямат такова подобрение на жизнения стандарт, защото скокът на наемите е много по-малък, а ако са били наеми от магазини по централните улици съвсем.

# 6 008
Ефектите от престъпното вкарване на България в Еврозоната ще станат видими и осезаеми след време. Телевизиите могат да пускат клипове и интервюта колко всичко е лесно, плавно  и наред, защото  отразяват политиката на държавата - за това им се плаща. Замяната на валутата не се ограничава с това, че банкоматът пуска банкноти евро или банковата ти сметка е в евро. Времето показва всичко.

Какъв апокалипсис се очаква? Както умряхме без руския газ, както се напълнихме с мигранти и подобни мисловни изблици на копейки и малоумните им последователи. Та какво да чакаме и за какво да треперим?

# 6 009
Да твърди някой, че сега живеем по-зле от преди, означава, че не вижда по-далеч от носа си. Говоря за мнозинството. Да, може и по-добре, но това зависи И от нас.

# 6 010
  • Буркина Фасо
Скрит текст:
Скрит текст:
ако банкомат и сметка са ти в една банка може и да стане. не всички банкомати/банки приемат.
ащо внесеш в банкомат на друга банка, различна от сметката ти може да има такса от едната към другата банка, но не съм сигурен.  какво ти пречи да ги обмениш без такса на гише ?

Не ми се ходи специално до банката да се редя на опашка и тази опция ако е валидна, е ок за мен. До края на месеца ще съм в малко курортно градче. Тука масово вече приемат само плащане само в евро или с карта.
[/spoiler]

Защо не пробвате в пощата? Би следвало и там да може да ги смените на същия курс. Преди 6-то число, че тогава почват пенсиите и се редят опашки.
[/quote]
в пощите става в селища, където няма банков клон. поне така казват по ТВ.

# 6 011
Кое е това малко курортно градче, в което са отменили лева?!
Пълни глупости се пишат понякога.

# 6 012
  • София
Пак почнаха лъжите и пропагандата, че преди покупателната способност е била по-висока. Манипулация общо взето. И то изтъркана, която се разпространява точно от тези русофилски групи, на които се присмиваме, ама иначе го играят ощипани и, че били различни критиките. Едни и същи са, като са спуснати от едно и също място.

Ето сравнение 2004 - 2024 г., като 2024 г. се води война на 300 км от нас и излизаме от пандемия.

хранителни стоки:
Скрит текст:

горива:
Скрит текст:

# 6 013
Референдум за еврото НЯМА да има, защото е противоконституционен. Може и 6 000 000 подписи да съберете, пак няма да стане. Добре платени кремълски слуги до последно залъгваха лековерните, че еврото няма да се приеме, макар да знаеха, че това ще се случи от 1.1.26г. Който е достатъчно глупав да вярва на подобни морално-нечистоплътни хора, проблемът си е негов.
Днес в ЛИДЛ връщаха ресто само в евро, цената се обявяваше първо в евро. Не видях някой почитател на безполезния лев да се отказва от ресто в евро.  Всичко ще мине и замине до края на месеца.
При пресмятане от лев в евро трябва да се смята целият гурс-1.95583. Изрично беше споменато.

# 6 014
  • Буркина Фасо
Пак почнаха лъжите и пропагандата, че преди покупателната способност е била по-висока. Манипулация общо взето. И то изтъркана, която се разпространява точно от тези русофилски групи, на които се присмиваме, ама иначе го играят ощипани и, че били различни критиките. Едни и същи са, като са спуснати от едно и също място.

Ето сравнение 2004 - 2024 г., като 2024 г. се води война на 300 км от нас и излизаме от пандемия.

хранителни стоки:
Скрит текст:

горива:
Скрит текст:
дори и един Боташ и Ковид не може да ни сломи, а само ревеш против него.  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт