"За" или "Против" въвеждането на еврото 💶

• 286 601
  • 7 681
  •   4
Отговори
# 5 175
  • Буркина Фасо
нека да дойде 1 януари де.  тогава ще видим справили ли са се или не.

# 5 176
Какво очаквате толкова да се случи на първи януари, нали има цял месец, в който ще може да се плаща и в евро и в лева.

# 5 177
В най-лошия случай да не работят ПОС терминали на някоя определена банка няколко часа, картите на някоя определена банка за подобно време. Но това ще е заради калпавото изпълнение, а не по принцип.
Ако се правят както трябва, всички ъпдейти на софтуера трябва да са направени преди 1.1 и смяната на датата само да ги активира, без допълнителна работа. Но това е ако са правени както трябва. Дори в банкоматите може да се заредят левови и еврови банкноти едновременно и преди 1.1 да пуска лева, а след това евро,без да е нужно да се обикаля физически през нощта. Ако някой се е сетил да го направи де.

# 5 178
# 5 179
  • София
Отсега усещам какво мрънкане ще настане тук за неуредиците след 1.1.2026.
Такива мечти за еврото бяха, такива обещания за цветя и рози, но точно мечтателите ще се оплакват най-много, защото, нали, не обичат да боравят с кеш, стотинки и други такива прозаични работи.

# 5 180
И пак няма да е виновно еврото, а некадърността на разни чиновници от всякакъв вид, които висят в интернет, вместо да си вършат работата.

# 5 181
  • Пловдив
То това е ясно и без да го пишат. Естествено, че трябва да имаме пари в брой в началото на годината. Аз, обикновено, не пазарувам много в първите 10 дни на януари, но всичко се случва. Няма как да разчиташ само на карта.

# 5 182
  • София
Че то и без евро винаги по НГ има проблем с банкомати и плащания през пос. Хората точно тогава харчат активно, всички почиват, претоварват се мрежите.
Абсолютно нормално.
Никога не съм чакала да хукна да пазарувам на 31.12. или на 01.01.
Това е време за семейството и за почивка.
Аз разчитам на банките си и нямам намерение да тичам да тегля нито в лв., нито в евро.
Точно електронните системи ще са много по-сигурно тогава. И да има проблем, той е проследим и решим.
Единствено смятам да се подсигуря с лекарствата, които пия ежедневно, за да не търся работещи аптеки точно по празниците. Ще си взема дозите за 10-тина дни.
Пазаруване, подаръци и т.н. никога не чакам на самия ден и там съм почти готова даже. И така процедирам всяка НГ.
Изобщо не разбирам драмата.

# 5 183
  • София
Че то и без евро винаги по НГ има проблем с банкомати и плащания през пос. Хората точно тогава харчат активно, всички почиват, претоварват се мрежите.

Това не знам откъде си го измислихте, но не е вярно.
Някой инцидентен проблем, веднъж-дваж, може, но винаги... по-скоро не.
Иначе за другото съм съгласна, запасяване с кеш и няма да има проблеми. Има индикации, че някои дребни търговци нямало да вземат левове след НГ, но все си мисля, че по веригите не биха посмели да направят такова нещо. Та все ще има къде да си пласираме левчетата в брой.
Ама тук за кеша колко негативи се изписаха, не е истина.

# 5 184
Драмата е ,че няма доверия в замесените да свършат работата, друга няма.

# 5 185
Отказ да приемат плащане, все едно в каква валута, могат да си позволят малцина.

# 5 186
Единственото неудобство за мен е, че Револют спря транзакциите в лева.

# 5 187
Според мейлите ще ги спрат окончателно от 17.12
Но и след това ще може да се плаща в лева, просто ще конвертира валутата по фиксинга (така писаха).

# 5 188
Не може да се захранва картата с левове, само с евро. Това имам предвид. Иначе да, на 17 ти трият лева окончателно и се конвертира в евро.

# 5 189
Отсега усещам какво мрънкане ще настане тук за неуредиците след 1.1.2026.
Такива мечти за еврото бяха, такива обещания за цветя и рози, но точно мечтателите ще се оплакват най-много, защото, нали, не обичат да боравят с кеш, стотинки и други такива прозаични работи.

Мда, а скептиците благо-благо ще повтарят "нали ви казах, всичко е точно"
Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт