"За" или "Против" въвеждането на еврото 💶

• 286 105
  • 7 675
  •   8
Отговори
# 5 250
Бюджета няма да е в лева. Имаме си закон за еврото и той ще се приложи.

# 5 251
По Нова Година е всъщност от 21:00 ч. на 31 декември до 01:00 ч. на 1 януари. За няколко часа няма нужда и да ги мислиш тези с картите.

# 5 252
  • София
Аз помня 96-97 година, но не толкова драматично. Няма нужда да се изхвърляме сега колко е било страшно. Моите родители бяха учител и строителен техник, нищо особено. С държавните си заплати, не с бизнес. Издържаха мен, студентка в друг град, не се оплакваха.
Да гледаме сега напред, ситуацията е доста различна в момента. Еврото вече сме го приели, даже и правителство не ни трябва на 01.01. Дано оправят бюджета и да се промени към по-добро положението след изборите. Аз лично се съмнявам.

# 5 253
О, не, изобщо не беше страшно. В един момент се оказах със 7000лв заплата и 650лв хляб. Малко по късно през '97 майчинство 850, хляб все още 650 лв. Ама не беше страшно, то и студено не беше. Минус 10-15, сняг половин метър в града..зима като зима.

# 5 254
  • Буркина Фасо
който си произвеждаше някаква храна му беше по-лесно.
сега от производители се превърнахме в консуматори. и ще ви е зле. Grinning

# 5 255
  • София
Ще има 97 година, ако НЕ приемем еврото.

# 5 256
Аз помня 96-97 година, но не толкова драматично. Няма нужда да се изхвърляме сега колко е било страшно. Моите родители бяха учител и строителен техник, нищо особено. С държавните си заплати, не с бизнес. Издържаха мен, студентка в друг град, не се оплакваха.
Живяла си в свой свят и не си разбрала. Заплатите бяха стигнали до $5.

# 5 257
  • София
Добавям, дълго време беше, защото изчислявах  стоките според курса на долара. Да направят програма по това, не е било за ден.

беше няколко месеца - от септември 1996 до февруари 1997.

# 5 258
И аз потвърждавам, че масовата заплата беше станала около  10 долара на месец!
Както  сега да кажем е около 1500-1700лв
Сега кой каква схема е имал и е бил в долари или марки в друг въпрос, но това бяха единици сигурно 1% максимум.

Все едно, сега да се каже, че всички  взимат по 10-15 бона.
Даже процентно взимащите такива  суми, сега са много повече отколкото онези които  не са били на 8-10-12 долара по онова време.

Само за инфо, в Куба и до момента взимат подобни  заплати и това е от много години.

Последна редакция: вт, 16 дек 2025, 07:35 от Alexslav

# 5 259
То така или иначе все е "криза". Технологиите напредват, себестойността на какво ли не се понижава, но икономиката и политиката твърдят, че трябва да понижим стандарта си на живот..и го правим, няма проблем. Сефте '97! 😂

# 5 260
  • София
Точно в онзи период ми изтече падежът на една вноска от баба и дядо. Цял живот бяха внасяли всеки месец, за да си купя някой ден жилище. Парите ми стигнаха за паста "Ани" (ако я помните) и чаша капучино.

# 5 261
Аз внасях застраховка 10 години и ми стигна за едни обувки - 43 лв.
 Много мило е деца на издръжка да  разказват как нищо не е ставало тогава.
  А винаги има някой да не  е  усетил трус. Обстоятелства разни ,но не  и за обикновен селянин/гражданин на страната. И сега  каквото да стане ,някой няма да усети.

# 5 262
Свекърва ми е внасяла така застраховка на децата и накрая за един чифт дънки. Години лишения, за да можеш да осигуриш за децата си и накрая нищо.
Ама сития на гладния не вярва.

# 5 263
  • Буркина Фасо
Ще има 97 година, ако НЕ приемем еврото.
пускаш страшки.
мислиш, че веригите ще се изнесат от БГ?

# 5 264
Ситуацията през 1996-97 няма нищо общо с 2025-26. И светът, и България, и нагласите и начина на живот на хората - всичко е различно. Аналогии се правят от паникьори, за да се вдига тревожността на хората, и да правят необмислени и нерационални действия.

Лошото е, че са толкова кресливи и настоятелни, че у все повече хора започна като червейче да се прокрадва мисълта "Ами ако стане НЕЩО"... Като питаш - какво нещо, какво точно очакваш да стане, какво те тревожи? - отговор няма. Само дреболии се акцентират - ама банкоматите, ама рестото, ама закръглянето, ама обмяната Rolling Eyes Механизмите за въвеждане на еврото, заложени в закона, са достатъчни, за да се гарантира плавно и безпроблемно преминаване. Независимо дали с редовно или служебно правителство.

Оттам нататък какво се случва спекулативно в различните браншове под влияние на смучещите като за последно пиявици - няма нищо общо с еврото. И никога не е имало.

Общи условия

Активация на акаунт