"За" или "Против" въвеждането на еврото 💶

• 286 729
  • 7 684
  •   5
Отговори
# 5 325
  • Пловдив
Не, не е смешен аргумент. Психичното здраве на нацията е много сериозен аргумент. Който не е работил с клиенти, не го знае. Като добавим и комплексите за малоценност, които традиционно ги отнасят хората зад щанда и гишето.....

# 5 326
Психично болен, ако е решил да вдига скандал, няма да чака въвеждането на еврото. Освен това не виждам как да откажат да работят с левове е по-малка причина за скандал от това да върнат ресто в лева. Измислици са това.

# 5 327
Може ли да цитирате, къде прочетохте, че отказват да работят с левове?

# 5 328
Може ли да цитирате, къде прочетохте, че отказват да работят с левове?

Вместо да ме караш да цитирам, защо не прочетеш последните няколко страници?

Мине се, не мине се и някой го споменава.

# 5 329
  • Пловдив
Чудо на чудесата беше преди няколко месеца, когато тук се тръшкаха, че магазинерът бил длъжен да връща евро. Само евро. Пак имаше цитати. Сега пък може и само в лева. в тая мътна вода най-лесно всякакви бирници ще пишат актове. Приказка е да работиш малък бизнес през януари. При-каз-ка. Емпатията и подкрепата са непознати по нашите географски ширини. Затова много ще си го спестят това.

# 5 330
  • Буркина Фасо
еврохартийки има в банките. няма евростотинки.
банките нямат желание да раздават стотинките защото не получават комисионни за този труд.
левове внасяш без такса, стинки купуваш без такса .... ееее, не става.

Преди малко изтеглих от банкомат 150 лв.,които се равняват на 76.69 евро. Още ли твърдите,че след Нова година няма да има проблем с приемането на еврото? Никой не може да ме убеди,че след Нова година няма да "закръглят" ценообразуването в ущърб на потребителите...
всичко е точно. нямаш закръгляне.

# 5 331
Не знам колко трябва да си нагъл, за да се изтъпаниш по телевизията, след като при твоето управление е имало хиперинфлация - 3000 лева за 1 долар. И този акъл тръгнал да ръси.... бе що не се навреш на кучето в ....знаем те колко можеш.

# 5 332
  • Пловдив
Само Ванчо Костов не е изпълзял още. Ама той толкоз много гушна след 97-ма, та явно е дълбоко окопан и не си разваля рахата с някоя тъпня в стил Хампарцумян. Божке, какъв купон. Защо и на тях не им основат награди за най-добра роля.

# 5 333
Ванчо Костов спря инфлацията.

# 5 334
Чудо на чудесата беше преди няколко месеца, когато тук се тръшкаха, че магазинерът бил длъжен да връща евро. Само евро. Пак имаше цитати. Сега пък може и само в лева. в тая мътна вода най-лесно всякакви бирници ще пишат актове. Приказка е да работиш малък бизнес през януари. При-каз-ка. Емпатията и подкрепата са непознати по нашите географски ширини. Затова много ще си го спестят това.
Хайде пак да цитирам това, което цитирах и преди.
"В периода на двойно обръщение при получено плащане в брой в левове или в евро, търговецът връща остатъка изцяло в евро. Когато търговецът няма достатъчна наличност в евро, връща остатъка изцяло в левове."
Колко е сложно да се осмисли?

Последна редакция: ср, 17 дек 2025, 22:11 от SANDS

# 5 335
  • гр.Пловдив
Няма да работят, защото все още нямат евро.
Тази седмица питах във всички квартални магазини, никой не е успял да купи, банките нямат и не дават. Записани са в списъците от месеци. Всички се опасяват от проблеми с клиентите, и скандали на техен гръб, че крият еврото. И тук някои няма да отворят, като минимим първата седмица на януари.
Централен софийски квартал, само за уточнение.

Централен софийски квартал?!
За селата не ми се мисли в такъв случай No MouthSad

# 5 336
На мен малко ми е все тая дали е лев или евро. Но не искам цената на сиренето, което купувам да е със същата цифра, но в евро. Има злоупотреби и възползване, което яко друса българския джоб. Като иска масата - майната му на българския лев, но защо и на българския джоб...

# 5 337
На мен малко ми е все тая дали е лев или евро. Но не искам цената на сиренето, което купувам да е със същата цифра, но в евро. Има злоупотреби и възползване, което яко друса българския джоб. Като иска масата - майната му на българския лев, но защо и на българския джоб...
гледаш и не купуваш. Просто е. Малко мисла и на тарикатите няма да им се получи. Втръснала съм в темата, но все още продължавам да си купувам кофичка мляко за 1.69 лв за 500 гр. от началото на годината. Ще проследя и цената в евро.

# 5 338
Не, трябва да има механизъм, който да не позволява такъв вид злоупотреба.
И повярвай ми цена, която е същата цифра, но в евро стана на много продукти.
Специално за сиренето, то е с ниски мазнини и ми трябва за режима ми. Така, че не ми е просто да не го купувам. Както и да е.
Яко ще има злоупотреби, нека се кефят радетелите за еврото. Левът така и така си беше вързан за еврото, не бяхме стабилни да го въвеждаме точно поради множество злоупотреби, които стават и се задават.

# 5 339
Не, трябва да има механизъм, който да не позволява такъв вид злоупотреба.
И повярвай ми цена, която е същата цифра, но в евро стана на много продукти.
Специално за сиренето, то е с ниски мазнини и ми трябва за режима ми. Така, че не ми е просто да не го купувам. Както и да е.
Яко ще има злоупотреби, нека се кефят радетелите за еврото. Левът така и така си беше вързан за еврото, не бяхме стабилни да го въвеждаме точно поради множество злоупотреби, които стават и се задават.
не ти вярвам. Каймата ми е все още 14.90 от началото на годината. Сиренето 21 лева. Пазарувам от коректен доставчик, сигурна съм, че и сред 01.01.2026 ще е коректен. Ще я проследя тая работа. Да видим кой родетел на какво ще се кефи. До сега ми е кеф.

Общи условия

Активация на акаунт