"За" или "Против" въвеждането на еврото 💶

• 286 893
  • 7 692
  •   8
Отговори
# 5 340
Не схванах тезата му /Румен Гечев /.  Защо трябва да се обърне процес, който почти е финализиран, как си го представя от позицията на професионалист.
Професионалист по какво? По лъгане или по партийно нагаждане.

# 5 341
Ами добре, не ми вярвай, не ми пуска особено.
Много хора ядат дървото от смяната, пък ти се радвай на твоите доставчици. И ако те се провинят, хууубаво разглеждай цените и недей да купуваш това, което искаш, а това което можеш.

# 5 342
Яко ще има злоупотреби, нека се кефят радетелите за еврото. Левът така и така си беше вързан за еврото, не бяхме стабилни да го въвеждаме точно поради множество злоупотреби, които стават и се задават.
Той левът както е вързан за еврото така може да се отвърже. С едно бързо гласуване в петък следобед.

# 5 343
Вързан е от 97ма година. На мен не ми пречи. Но въвеждането му като официална валута не е обезпечено да не възниква необосновано поскъпване. Каквото и да говорят, действителността е друга. И хора, които се отнасят презрително към това, просто на такива не им прави чест.

# 5 344
В последните 4г имаше 101 поскъпвания по повод и без - нефтът поскъпна, ще скочат горивата; после бензинът (вече) поскъпна, няма как; после бензинът пада, но никой не намаля цените; следва ново покачване на горивата, вдигат едни цени, след това други цени се вдигат заради първите и т.н. И някога на 01.01.2026 следва N-тото повишение с оправдание заради еврото. Само че ако се откажем от еврото или го отложим с 1г, ще има ново поскъпване "заради нестабилната обстановка с отложеното евро". Не мислиш ли?

# 5 345
Много хора ядат дървото от смяната, пък ти се радвай на твоите доставчици. И ако те се провинят, хууубаво разглеждай цените и недей да купуваш това, което искаш, а това което можеш.
смяна още няма, та за каво дърво иде реч? Ти си чакай апокалипсиса, при мен не е каквото мога, а каквото искам.
Ще си дебна доставчика де, важно ми е да е коректен.
Пак да кажа, кофичка кисело мляко за една госина все вземам на 1.69 лв.

# 5 346
При нас е по-евтино. Млякото приблизително толкова, но сирене на 12-14, кашкавал около 20-21 се върти.
 Тези малотрайни  не може да задържат, личи си, като е прясно сиренето и кашкавала дори,  и на търсене, като е зряло - имат запаси. Има мандра тук, ами свали цената като задръсти склада си ,то иска температура  и условия.
 Ще има изцепки, ще има покачване, но се връщат нивата с времето.

# 5 347
смяна още няма, та за каво дърво иде реч? Ти си чакай апокалипсиса, при мен не е каквото мога, а каквото искам.
Явно не е каквото искаш, щом ми даваш такива "прости" съвети само да гледам и да не купувам.
За това дърво иде реч, че въвеждането на еврото не е обезпечено, така че да се предотвратят злоупотреби с необосновано поскъпване. Не е смисълът да дебнем кой е коректен, а производителите да бъдат поставени в такива условия, че да не могат да злоупотребяват.

# 5 348
Банките нямат евро за продажба, но търговците са виновни.Сериозно?Сега остава някой да даде съвет на *Sugar* да се зареди с нискомаслено сирене.....
Цитат
Пак да кажа, кофичка кисело мляко за една госина все вземам на 1.69 лв
Щом твоят доставик така продава, никой друг няма право да се оплаква.Масово хората се недоволстват, че всичко поскъпна, но какъв критерии са те?Данни, статистики, по телевизиите го отбелязват, не, трябва всички  да се равняват по кофичката мляко на ежк.

# 5 349
Явно не е каквото искаш, щом ми даваш такива "прости" съвети само да гледам и да не купувам.
За това дърво иде реч, че въвеждането на еврото не е обезпечено, така че да се предотвратят злоупотреби с необосновано поскъпване. Не е смисълът да дебнем кой е коректен, а производителите да бъдат поставени в такива условия, че да не могат да злоупотребяват.
къде написах прости, че го цитираш с кавички?
Вижте, Костя забрави за еврото. Още ли му се връзвате на страшките.
Сиренето купувам на 21 лева. Пак от последната година. Не мърда.

Банките нямат евро за продажба, но търговците са виновни.Сериозно?Сега остава някой да даде съвет на *Sugar* да се зареди с нискомаслено сирене.....
Цитат
Пак да кажа, кофичка кисело мляко за една госина все вземам на 1.69 лв
Щом твоят доставик така продава, никой друг няма право да се оплаква.Масово хората се недоволстват, че всичко поскъпна, но какъв критерии са те?Данни, статистики, по телевизиите го отбелязват, не, трябва всички  да се равняват по кофичката мляко на ежк.
той моя доставчик не е мой, не ми доставя до вратата и не съм му собственик та капитала. Има магазини в цялата страна.

Не е важно. Важното е, че радетелят Костадин за лева, тая вечер не се видя на протестите. То едни протести. Излъгаха ви. Съжалявам.

# 5 350
То хубаво обобщаваш нито ти е за първи път, едва ли и за последен път.Пак ще кажа, че мен никой не ме е излъгал.В момента, в който ББ в първият работен ден на 2025г. каза, че еврото ще е приоритет, ми стана ясно, че вече всичко е решено от шефовете в Брюксел.Аз за разлика от желаещите евро ''точно сега, веднага, на всяка цена''  в голям батак и предстоящ още по-голям такъв, не съм треперила дали ще ни одобрят докладчето.Даже съм го писала, че със сигурност ще кажат ДА.Те даже се изхвърлиха!Урусула написа ''готови сте''.Друг път.
Скрит текст:
Да не се повтарят  дежурни клевети от двама, трима тук, ще повторя, потретя, нито Костадин, нито Евелин са мои хора.Да припомня, че  не съм била против Шенген с аргумент, че ще влизат мигранти, защото те спокойно си влизаха и преди със знанието и бездействието на властите.По принцип НЕ съм била с/у Шенген, но да се мерят  партиите на статуквото, чия е заслугата е смехотворно.Единствено на Рюте е, когато му изнасяше ни спазари срещу гласуване за него. Даже цялото семейство се ваксинирахме.Не ми приписвайте измишльотини, защото свободните съчинения и клевети не правят чест на евролибералите.Олекват.

# 5 351
Беше написала "просто е".
Мен не ме интересува Костя, мен ме интересува моето сирене. И това на съседа ми, на приятелката ми и пр.
Интересува ме хората, които имат лекарства по каса и как непрекъснато се покачват необосновано - не ги познавам, но днес на касата на "Изи пей" беше потресаващо възрастни хора да си броят стотинките за лекарства.
Ама какво значение има.. .Коста, Русия и така нататък. Не ми пука за тях, пука ми хората да са добре и да имат нормални условия на живот. Тук в България.

# 5 352
  • София
Ванчо Костов спря инфлацията.

Напомням, че не сме в темата за вицове!

# 5 353
Според мен част от малките магазинчета се надяваха, че приемането на еврото ще се отложи.

Преди години в едно село имаше един магазин и не искаше да работи с карти, да приема ваучери. Но доста хора от селото си получаваха заплатат по карта, получаваха и ваучери, към заплата си и вместо при в магазинчето, ходеха в съседния град. Знаете ли колко бързо се уреди с ПОС терминал и започна да приема ваучери?

Хех, това като моя случай. Отивам лятос на един панаир да продавам мои неща с един джоб кеш да мога да връщам ресто. И като се почва - ама не може ли с карта. Ами не, само кеш приемам. Еее, сори и си подминават.
Отивам ноември обаче тоя път приемам и карти.  Продажбите скочиха многократно.

# 5 354
С телефоните с NFC можеш да приемаш безконтактни плащания с карта без какъвто и да е хардуер, само приложение от банката. За плащане с чип си трябва машинка де.
Точно днес уличен артист в Лондон каза - 2025 сме, приемам и плащане с карта, за който не носи кеш.

Общи условия

Активация на акаунт