"За" или "Против" въвеждането на еврото 💶

• 277 896
  • 7 484
  •   7
Отговори
# 5 580
България е богата на природни ресурси...

# 5 581
Т.е. алтернативата е зависима независимост...отново...
Точно така, няма пълна независимост за малка държава без ресурси. При нас е важно от кого и при какви правила/условия ще сме зависими. А и винаги сме били зависими, ако погледнем историята, това се вижда.

# 5 582
  • Пловдив
Мда, Европа се чуди какво да ги прави тези залежи от газ и петрол, с които разполага в излишък. Като се замисли човек, само в България няма газ и петрол, навсякъде другаде, където копнеш, блика ту едното, ту другото.

# 5 583
Мда, Европа се чуди какво да ги прави тези залежи от газ и петрол, с които разполага в излишък. Като се замисли човек, само в България няма газ и петрол, навсякъде другаде, където копнеш, блика ту едното, ту другото.

Ми в Румъния си имат. Не много, но колкото за тях си. И в Турция намират. Само у нас, по някаква причина уж Господ е наредил да има "дупка" в газовите полета... Или не Господ, а руското лоби саботира търсенето и гони проучвателите.

# 5 584
Днес бях в Lidl да напазарувам. И какво да видя ударно подменяне на етикетите в целия магазин. Естествено цените са на горе закръгляват. Имаше едни бисквити 2.19 новия етикет сложи 2.99. Беше с цяла бала нови етикети махат старите и закръгляват със по 70-80ст отгоре. Имаше и по фрапантни увеличения! И тук питам къде е държавата която обеща че ще има едва ли не 24/7 мониторинг. Който ще следи за соекула и неоправдано вдигане на цените??? Прах в очите на хората! Сигурен съм че именно големите вериги ще ни подхвърлят с цени на горе от 1 януари!!! Така че се пригответе. Аз съм за еврото но в България нищо не работи. За това ще ни го набиват до край!

# 5 585
Т.е. алтернативата е зависима независимост...отново...
Точно така, няма пълна независимост за малка държава без ресурси. При нас е важно от кого и при какви правила/условия ще сме зависими. А и винаги сме били зависими, ако погледнем историята, това се вижда.
България  е без ресурси??За коя България говориш?Тази, в която живеем, или тази на Голямото Дъ?Под ресурс разбираш само петрол ли?

# 5 586
Който ще следи за соекула и неоправдано вдигане на цените???
Оправдано е. И еврото не е виновно.

# 5 587
Днес бях в Lidl да напазарувам. И какво да видя ударно подменяне на етикетите в целия магазин. Естествено цените са на горе закръгляват. Имаше едни бисквити 2.19 новия етикет сложи 2.99. Беше с цяла бала нови етикети махат старите и закръгляват със по 70-80ст отгоре. Имаше и по фрапантни увеличения! И тук питам къде е държавата която обеща че ще има едва ли не 24/7 мониторинг. Който ще следи за соекула и неоправдано вдигане на цените??? Прах в очите на хората! Сигурен съм че именно големите вериги ще ни подхвърлят с цени на горе от 1 януари!!! Така че се пригответе. Аз съм за еврото но в България нищо не работи. За това ще ни го набиват до край!
Това е защото правителството падна. Без работещо правителство, регулацията да не кажа изчезва, спада.

# 5 588
  • Пловдив
Всеки има право да си определя ценовата политика. Така са преценили и както всички са убедени, това няма общо с еврото. Е, в България се намира злато тук-там.

# 5 589
Че то най-голямото предприятие в България добива природни ресурси! Напишете в Гугъл "Аурубис-Пирдоп",че не ми се пуска линк сега...

# 5 590
Това с готовността не го разбирам.
Не е сложно
Цитат
Влизането на България в еврозоната от 1.1.2026 е прибързан и недообмислен популистки ход на управляващите.
България правилно спазва критериите на Маастрихт, но управляващите не са оценили дали настоящият момент е подходящ, като се има предвид високата инфлация и слабия растеж. Действие „по учебник“, но без политическа или икономическа гъвкавост - аргументацията не насочена срещу самото евро, а срещу тайминга и липсата на реална икономическа конвергенция

# 5 591
Ма как необосновано...Обосновано е..Не може на 1.01. да не се вдигат цени.Не е заради еврото..

# 5 592
Това е защото правителството падна. Без работещо правителство, регулацията да не кажа изчезва, спада.

Правителството подаде оставка, но то продължава да изпълнява функиите си , до избиране на ново правителство или служебен кабинет.

Аз пък се питам, защо точно сега трябваше да падне правителството?

# 5 593
Това с готовността не го разбирам.
Не е сложно
Цитат
Влизането на България в еврозоната от 1.1.2026 е прибързан и недообмислен популистки ход на управляващите.
България правилно спазва критериите на Маастрихт, но управляващите не са оценили дали настоящият момент е подходящ, като се има предвид високата инфлация и слабия растеж. Действие „по учебник“, но без политическа или икономическа гъвкавост - аргументацията не насочена срещу самото евро, а срещу тайминга и липсата на реална икономическа конвергенция

100% бих се съгласила с това в цитата, ако не бяхме в борд. Този детайл обаче променя всичко. Ако имахме свободен курс да кажем, че с умело управляване на същия можем да помогнем на икономиката (не дай си, боже, с нашите политици обаче). Но при наличие на борд аз изобщо не виждам разликата. Е, Ганьо не пропуска келепира и вдига необосновано цени, но пък цените растат от няколко години вече и в момента инфлацията съвсем не е пикова.  Та да го приемаме и да се свършва, а после да гледаме напред.  И да не поддържаме по две банкови сметки, да не обменяме пари преди ваканция, на туристите да им е по-удобно и прочее.

# 5 594
  • София
Днес бях в Lidl да напазарувам. И какво да видя ударно подменяне на етикетите в целия магазин. Естествено цените са на горе закръгляват. Имаше едни бисквити 2.19 новия етикет сложи 2.99. Беше с цяла бала нови етикети махат старите и закръгляват със по 70-80ст отгоре. Имаше и по фрапантни увеличения!

В Лидл всички етикети са електронни. Не се разхождат служители с бала етикетчета да ги сменят. Прави се централно от офиса на управителя.

Общи условия

Активация на акаунт