"За" или "Против" въвеждането на еврото 💶

• 264 352
  • 7 173
  •   2
Отговори
# 6 885
  • Далечният изток
Така, да се правите, че тези хора не съществуват и държавата богатее и си е на мястото, не е адекватно. И, не. Жената, не просеше. Но аз съм свикнала по форумско да се вади от контекста текста. Разликата между мен и вас е, че аз не си правя илюзии за благоденствие само на база собствено социално положение.

Но си правиш извод за бедност от някакъв изолиран случай.
И това не те прави по-права. Никой не е казал, че всички в тази държава са богати, говори се общо като възможности и стандарт в сравнение с преди.

# 6 886
Вижда се колко сте наясно със социалните нужди, щом не разпознахте абревиатурата.

Манипулации от сорта "Аз нямам проблеми и си пазарувам от коледни пазари в Белгия, обаче много ме е грижа за жената, която видях вчера да проси са направо недостойни, айде спрете се вече.

Ирис04 - пише дПс, а не дСп  Wink

Пишеше ДПС, обаче от контекста и самото изречение много добре се разбира за какво става дума, аз как веднага разбрах, че просто е направила грешка, както и всеки, който някога се е информирал за социално подпомагане веднага е разбрал въпреки сгрешената буква.

Тоеа сиромахомилство няма никаква връзка с темата и се използва в момента, понеже повечето, да не казвам всички мрачни прогнози  не се изпълниха и апокалипсиса не се състоя. Темата е за еврото, да напомня.

Има цял подфорум, където срещналите случайно на улицата  бедни хора  могат да се информират, ако реално искат да помогнат на някой, изпаднал в нужда.
Държавата ни е доста социална, между другото.

# 6 887
В коя държава няма бедни? Има ги в Германия, Нидерландия, Обединеното Кралство и много други по уредени от нас страни. Сигурно и там има хора, които молят за супа. Да втълпиш че сме бедни и не живеем по добре от преди години, защото си срещнала жена молеща за супа, е чиста форма на манипулация.

# 6 888
  • Далечният изток
Във всички държави може да има, но не и тук. Тук не може!

# 6 889
На Запад бедняците и бездомните са такива по собствено желание,тук – по принуда.

# 6 890
  • Пловдив
Аз мога да направя паралел, дядо ми е лекувал безплатно хората, които нямат пари преди 1944 г. В онези години на бедност, не са били рядкост тези хора, но тогава богатите си били богати, не като сега. Бъдете здрави, за да не се налага да разбирате колко сте "богати". Вие не четете ли. Навсякъде има бедни. Обсъждаме отношението на държавата към тях, защото нашата държава е една от тях. Що ли се разправям, кото знам и нивото на образователната ни система, не само на социалната, всеки чете само толкова, колкото може да чете. Колкото и вода да докарвате от деретата, ние не принадлежим там, закъдето се писахме подготвени, но дано наваксаме.

# 6 891
На Запад бедняците и бездомните са такива по собствено желание,тук – по принуда.

Още една лъжа. Докажи това твърдение

И какво dazel, какво ще стане ако не принадлежим?
Мисля, че ще е по-добре за нас. Няма да е по-зле. Какви ще са последиците за нас, ако наистина не сме готови за еврото, отдавна питам. Реалните последици? Какво ни очаква след 3 месеца, тлед 6 или 1 година? Ако не сме готови за еврото сега, а го приемем? Какво точно ни чака, небето ли ще се разтвори или?

# 6 892
  • София
Всичките ми карти са изцяло дигитални и никога не съм имала проблем с ползването им.
Пожелавам ти да не научаваш по лесния начин какво значи Single point of failure. Да държиш всичко на едно устройство и това, че се гордееш как един проблем ще има голямо въздействие...въобще не искам да коментирам Confused

Санди, не са на едно устройство. Не са и в една банка.
Преживявала съм 2 пъти срив в системата и не съм имала проблем.
Парите ми са защитени далеч по-добре от вероятността да ме преджобят някъде.

# 6 893
  • Бургас
Чакам трите мобилни оператора и Стефито да се сетят, че икономиката е пазарна и да почнат да се конкурират по пазарному. И не само те. Темата за пазарната икономика, не е за темата. Аз, финансово зле не съм, но само на база себе си не правя изводи за цялото население. Вчера, в обичайното ни съботно място за семеен обяд, дойде жена, която не просеше пари. Молеше за супа, за сина си. Собствениците я познават, веднага и напълниха чанта с храна. Предложих да оставя пари за цялата седмица, но ми отказаха. Вместо да хвърлят храна от обедното меню, когато идва и дават храна. Не идвала често обаче. Срамувала се. Сега трябвало допълнително да дава пари за лекарства и затова.....Не е ромка, а социален асистент на сина си, инвалид, не може да го оставя сам и да ходи на работа. Молете се да благоденствате и забравете за тези хора, те и без друго са забравени.....По това си личи колко богата и социална е държавата, по грижата за истински бедните и онеправданите, а не по заетостта на хотелите във Велинград.

Никой не отрича, че има тежки човешки съдби и хора, които реално се борят за оцеляване...
..това е факт във всяка държава, включително и в много по-богати от нашата. Но от отделни трагични случаи не може да се прави извод за общия стандарт на живот в страната. Той се мери с доходи, заетост, потребление, достъп до услуги и възможности за развитие, а по всички тези показатели България обективно върви нагоре.
Имаме рекордно ниска безработица в дълги периоди, растящи средни заплати, масови инвестиции по европейски програми в бизнес, инфраструктура и земеделие, които създават работа и доходи. Само по еврофондовете влязоха милиарди в реалната икономика, не в статистиката.
Да, социалната система не улавя всички и това е проблем, но това е въпрос на социална политика, не на общо обедняване на обществото. Фактът, че има хора в нужда, не означава, че масово се живее по-зле...... означава, че има пропуски в грижата за най-уязвимите. Двете неща не са едно и също.
А ако стандартът реално беше нисък за мнозинството, нямаше да виждаме постоянно високо потребление, пълни курорти, автомобили за по 40–50 хиляди и бум на услуги.
 Това не отменя нуждата от по-добра социална защита, но не променя факта, че като цяло се живее по-добре отпреди...

# 6 894
  • София
Какво ще се промени?
-По-ниски разходи за бизнеса и гражданите:  отпадат разходите за обмяна на валута.
-По-голяма икономическа стабилност: достъп до по-стабилна валута и механизми на еврозоната.
-По-ниски лихви: по-евтино финансиране за държавата, фирмите и домакинствата.
-Повече инвестиции: по-високо доверие от чуждестранни инвеститори.
-По-лесна търговия и пътуване: без валутен риск и курсови разлики в еврозоната.
-По-силна интеграция в ЕС: участие във вземането на решения
Конкретно за всеки по отделно не знам какво ще се проемени защото не познавам ситуацията на всеки по отделно.

# 6 895
Хиперинфланцията означава повишаване на цените с над 50% в рамките на месец. Не, не летим към 90-те, слава богу.

# 6 896
Barsa явно е гледала видеото на Костя, в което плашу с фалити на европекски банки още през февруари Simple Smile. Все едно с борд и лев не видяхме КТБ и без малко и още една бг банка

# 6 897
То на тоя костя нито една прогноза не се сбъдна, и тази няма да се сбъдне. Може да сме спокойни за това

# 6 898
Barsa явно е гледала видеото на Костя, в което плашу с фалити на европекски банки още през февруари Simple Smile. Все едно с борд и лев не видяхме КТБ и без малко и още една бг банка
Аз Костя не гледам/теб те вълнува /, не ме храни той, но затова пък гледам торбата и портмонето си

# 6 899
Костя се изцепи в Дарик, че може да вържем лева към долара. Обаче кой ще ни позволи това да се случи. Joy

Общи условия

Активация на акаунт