"За" или "Против" въвеждането на еврото 💶

• 267 567
  • 7 237
  •   1
Отговори
# 7 215
Кауфланд го написах ей така, защото се появи като пример за стока, която може да се купи от там на различна от дадената за пример повишена цена.  Все тая дали е Кауфланд, Лидл и т.н.

Защо се обвинява еврото, че по селата няма алтернатива и всичко е по-скъпо? Тази алтернатива я е нямало и преди.

Моля да ме извините НО! Нито съм посочил че еврото е виновно за вдигане на цените. Нито че живея в малък град или село! И да в нашия град има и Лидъл и Кауфланд и Била и Магазини подобни на Фантастико! Аз не казвам че еврото е виновно за покачване на цените! Аз че търговците използват момента да си надуят цените изкуствено с цел бърза печалба! А живея на 2 километра и от двата Кауфланда в града ни. Нали не си мислите че за 1 бутилка олио хляб безалкохолно или акощете бира. Ще се препасвам като ескимос и ще тръгна да ходя до там. И да се блъскам с орди от клиенти и претъпкани опашки? Разбира се че ще сляза на до големия БЪЛГАРСКИ супер маркет. Или квартално магазинче в близкия 200 метра радиус от моя дом! Това не оправдава търговците да си вдигат цените! И друго нали постоянно се тръби да защитаваме българския бизнес? И това за избор на живеене там където има Лидъл и Кауфланд чак е смешно. Много хора имат наследствени жилища или вече ипотекирани. Какво предлагате да се изнесат у Софето и после Софиянчета да реват. Как прекрасната им столица се напълнила със селяни и че не били добре желани там? Въпреки че повечето хора са от градове далеч по стари от София!!!

# 7 216
Антонио, разумните хора, които си ценят времето и парите пазаруват хранителни стоки внимателно, по списък и максимално рядко - за да не губят време. Знам че много хора обичат да се шляят в супермаркетите всеки ден, интересно е Smiley , но за мен не е правилно.
Това е смисълът на голям магазин - да напазаруваш всичко за поне една седмица напред. С промоциите им може човек да се зареди с продукти и за по-дълго време. Така правят разумните и интелигентни домакини. Според мен е грешка, да не кажа срамно, ако една опитна домакиня внезапно остане без олио, или захар, сол или подобен продукт от първа необходимост.

# 7 217
Годишната инфлация за 2025 г. е 5%, приеха ни в ЕЗ със средногодишната инфлация  2.7%, покривайки критерия ценова стабилност, през юни 2025 г.
Дянков, Дневник
България е в еврозоната благодарение на творческо счетоводство, а Европа е искала да бъде убедена, че страната отговаря на критерия за бюджетен дефицит под 3 на сто
Батко в Р. като ви ги писа тези неща Август беше назначен за копейка Joy

# 7 218
Грешно ли е да не ме интересува как и защо сме с евро вече? Толкова драми и коментари. Още две седмици и приключваме с лева. Супер ми е, и в работата, и в личния живот.
Тези които са натрупали левови банкноти, за които не са плащали данъци да му мислят и да си страдат. Аз имам само още 27,05лв в брой и ще ги похарча още днес.

# 7 219
  • София
Който не го вълнува може да си живее щастливо, няма защо да се ядосва в тази тема😇
Годишната инфлация за 2025 г. е 5%, приеха ни в ЕЗ със средногодишната инфлация  2.7%, покривайки критерия ценова стабилност, през юни 2025 г.
Дянков, Дневник
България е в еврозоната благодарение на творческо счетоводство, а Европа е искала да бъде убедена, че страната отговаря на критерия за бюджетен дефицит под 3 на сто
Така става като няма аргументи - копейка си.

# 7 220
А живея на 2 километра и от двата Кауфланда в града ни. Нали не си мислите че за 1 бутилка олио хляб безалкохолно или акощете бира. Ще се препасвам като ескимос и ще тръгна да ходя до там. И да се блъскам с орди от клиенти и претъпкани опашки?

Два километра да не са 20 километра, че не можете да отидете веднъж седмично и да си напазарувате от големия супермаркет? Това си е изцяло ваш избор.

# 7 221
А живея на 2 километра и от двата Кауфланда в града ни. Нали не си мислите че за 1 бутилка олио хляб безалкохолно или акощете бира. Ще се препасвам като ескимос и ще тръгна да ходя до там. И да се блъскам с орди от клиенти и претъпкани опашки?

Два километра да не са 20 километра, че не можете да отидете веднъж седмично и да си напазарувате от големия супермаркет? Това си е изцяло ваш избор.

Вие май четете на изуст вместо да мислите! Говоря за единични неща. Кока Кола или Кафе или Бира. Не говоря за седмипно пазаруване дори хляб ако щете. Или е по удобно да си правите свободни съчинения? Никъде не съм споменал че не ходя в Кауфлан. Написах че понякога за 1 бира или едно безалкохолно няма как да ходя на 2км да пазарувам. Същото важи дори и за нещо сладко. Ако трябваше да се ходи за всяко нещо в Кауфланд щяхаме да висим по 1 час на касите на опашка. Плюс това всички уж искахте да бойкотирате Кауфланд а сега сте се напънали да ми ибяснявате колко било евтино? А някой замисли ли се когато купува евтинията качеството какво е? Говоря за топ промоциите

# 7 222
Вие май четете на изуст вместо да мислите! Говоря за единични неща. Кока Кола или Кафе или Бира. Не говоря за седмипно пазаруване дори хляб ако щете. Или е по удобно да си правите свободни съчинения? Никъде не съм споменал че не ходя в Кауфлан. Написах че понякога за 1 бира или едно безалкохолно няма как да ходя на 2км да пазарувам. Същото важи дори и за нещо сладко. Ако трябваше да се ходи за всяко нещо в Кауфланд щяхаме да висим по 1 час на касите на опашка. Плюс това всички уж искахте да бойкотирате Кауфланд а сега сте се напънали да ми ибяснявате колко било евтино? А някой замисли ли се когато купува евтинията качеството какво е? Говоря за топ промоциите

Аз мисля, просто в поста ви няма нито една запетайка. Щом става въпрос за един продукт, едва ли толкова ви бърка в джоба. Никой не ви спира да си купувате бира, кола и сладко заедно със седмичния пазар. Не знам и за какво качество говорите, като изброявате предимно джънк продукти. Щом ви се прияждат всеки ден такива неща, добре е да помислите как да се заредите за по-дълго време. А, също така, не знам кой прекарва по цял час на опашка, но щом ви е важно да си фантазирате, добре.

# 7 223

Аз мисля, просто в поста ви няма нито една запетайка. Щом става въпрос за един продукт, едва ли толкова ви бърка в джоба. Никой не ви спира да си купувате бира, кола и сладко заедно със седмичния пазар. Не знам и за какво качество говорите, като изброявате предимно джънк продукти. Щом ви се прияждат всеки ден такива неща, добре е да помислите как да се заредите за по-дълго време. А, също така, не знам кой прекарва по цял час на опашка, но щом ви е важно да си фантазирате, добре.

Аз написах
Ако трябваше да се ходи за всяко нещо в Кауфланд щяхаме да висим по 1 час
Вие ми отговаряте:
 А, също така, не знам кой прекарва по цял час на опашка, но щом ви е важно да си фантазирате, добре.
Фантазьора май сте вие Simple Smile

# 7 224
А ние 100 пъти ли трябва да ви напишем да си направите по-добър план за пазаруване? Някои хора изобщо не киснем всеки ден в магазина заради една кола.

# 7 225
Единият ми син е студент в София, на общежитие в СГ. Най-близко му е магазин на Фантастико, който принципно е скъп магазин. Доста по-далеч от блока му има Кауфланд, където има доста повече стоки на промоции. Ами ходи си веднъж седмично до Кауфланд и влачи торбите. От Фантастико взема само неща, които са на промоция и в момента му е изгодно да ги купи. Финансова култура му се казва на това и няма нищо общо с еврото. Преди ми се смееше, когато сме били заедно в магазин, защо оглеждам цените и преценявам какво да купя. Сега като живее сам и разполага с ограничен бюджет, бързо се научи да прави същото.
Мисля, че е важно да пазаруваме разумно, независимо с какво средства разполагаме.

# 7 226
А ние 100 пъти ли трябва да ви напишем да си направите по-добър план за пазаруване? Някои хора изобщо не киснем всеки ден в магазина заради една кола.
По - добрият план ще намалили цените на стоките и услугите?

# 7 227
  • София
Единият ми син е студент в София, на общежитие в СГ. Най-близко му е магазин на Фантастико, който принципно е скъп магазин. Доста по-далеч от блока му има Кауфланд, където има доста повече стоки на промоции. Ами ходи си веднъж седмично до Кауфланд и влачи торбите. От Фантастико взема само неща, които са на промоция и в момента му е изгодно да ги купи. Финансова култура му се казва на това и няма нищо общо с еврото. Преди ми се смееше, когато сме били заедно в магазин, защо оглеждам цените и преценявам какво да купя. Сега като живее сам и разполага с ограничен бюджет, бързо се научи да прави същото.
Мисля, че е важно да пазаруваме разумно, независимо с какво средства разполагаме.

Първият ми шеф, който въртеше бизнес за милиони, сподели за Фантастико, че му е твърде скъпо. Това се случи някъде около 2016-та година. И наистина тази верига е бая скъпа. Та, трябва да се обиколят близките магазини и човек да прецени къде ще му е най-изгодно финансово да пазарува.

# 7 228
Който не го вълнува може да си живее щастливо, няма защо да се ядосва в тази тема😇
Дянков, Дневник
Така става като няма аргументи - копейка си.
Много аргументи не се чуха и от двете страни. Този, който изтъквах аз, не се влияе от инфлацията. Според мен и при 1% и при 5% инфлация приемането на еврото би се отразило по един и същи начин. Имаше политически, не само икономически предпоставки да ни приемат и беше добър ход да се възползваме от момента.

# 7 229
По - добрият план ще намалили цените на стоките и услугите?

Принципно, да. Когато повечето хора бойкотират скъпите услуги и стоки, защото имат по-евтина алтернатива, скъпарите са принудени да намалят цените също.

Антонио, пишеш все пак в тема “за и против еврото”, та предположих, че пишеш по темата и смяташ повишените цени за следствие на въвеждането на еврото. Но както и предположих, не си от тези без достъп до голям магазин, както те ожалиха. Но пък потвърди мнението ми, че повечето хора, които купуват скъпо и се оплакват, ги мързи да потърсят и да организират пазара си на по-нормални цени. И част от тях първосигнално обвиняват еврото.

Общи условия

Активация на акаунт