"За" или "Против" въвеждането на еврото 💶

• 270 818
  • 7 396
  •   24
Отговори
# 7 290
Скрит текст:
Скрит текст:
Баничарници и готварници, фалит, защото са си оценили високо труда и времето. И са повишили цените.

Сега последно какво е, оценили са си труда или заради еврото? Че се обърках.
Еврото ни интегрира изцяло с ЕС, логично е цените на стоки, услуги, труд да са сходни като при другите, европейски стандарти. Който може ще издържи, който не може или ще фалира или ще свие разходите си на макс.

Не е съвсем така, и в Европа цените и заплатите са различни. Дори само една Италия да вземем, в Северна Италия средната заплата е два пъти повече отколкото в Южна и цените съответно. Да не говорим, че цените на в България още в началото на миналата година (преди еврото) на моменти надвишаваха европейските. Със сигурност заведенията в Южна Италия са по-евтини от София и туристическите места в България, а качеството е по-добро, за обслужване да не говорим.
Аз не знам как е, но компетентните по тези въпроси са на мнение, че в България цените са осезаемо под средното за ЕС.
https://www.investor.bg/a/515-ikonomika-i-makrodanni/423694-tsen … y-evtino-i-zashto

# 7 291
  • Пловдив
Гестапо пасти да яде! 🤣 Да коментираш не е равносилно на: да се вайкаш. Но понеже последното повече изнася моментално коментарът се определя в оплакване. Ма, аз, щот съм тъпа правя разлика между двете.

# 7 292
Цените под средното за ЕС ?!
Излагаме се, както винаги, трябва да се вземат мерки и да ги настигнем.

# 7 293
  • Далечният изток
Защо винаги си след мен и ме нападаш?! Зловещо е!

Защо тази жена след всички обиди за наркомани и алкохолици не е с бан, а продължава да ходи след мен и да обижда? Познавам някои, които и за по-незначителни мнения са с вечен бан. Какво става тук?!

# 7 294
  • Бургас
Аида, първо си направи труда да прочетеш хубаво, да вникнеш какво съм написала.  Написах го в защита на хората, които нападате и обиждате без да се поставяте на тяхно място.

Второ това, че човек има нещо към някакъв момент не е гаранция,че ще го има винаги или, че винаги го е имал. Но какво да обяснявам на хора оперирани от човешка съпричастност и толерантност.

И трето - твоите постове са през-два три, май на теб плащат.

И не на последно място- грозно!

# 7 295
Някой ти плаща ли да ги пишеш подобни............
Дано поне си заслужава.

Това към мен ли е?
Към теб.
Пускаш жални постове как работиш по 20 часа права без почивка и ядеш солети докато правиш пари на работодателя ти, нямаш физическо време да се развиваш и да работиш нормална работа, минаваш през кризи и не можеш да се насладиш на живота... Пък то било за някаква твоя приятелка се оказа.
Преди да го уточниш, викам чакай да видя мненията на тая отрудена женица и чета как ходи на ски, синът ѝ е студент в Австрия и си купува дрешки и ботушки за по 200 лева. Евала. Ми аз дето си мисля, че имам пари, не мога да си го позволя...
И дойде тук да се вайкаш колко е скъпо...
Не знам какво да кажа... Освен, че ти плащат да пишеш в тази тема.
Аз отдавна твърдя, че в тази тема потребителите с най-голямо усещане за бедност, всъщност са най-богатите от всички останали, пишещи тук. Най-бедните, пък спестяват десетки хиляди, обикалят маникюристки и коледни базарчета по Европа, а сега пък такава която ходи на ски, синът ѝ е студент в Австрия и си купува дрешки и ботушки за по 200 лева. Еми мога само да кажа как не ви е срам да лъжете така нагло. То човек трябва и малко съвест да има като пише глупости и небивалици в бг мама

# 7 296
  • Другата България
Аида, нищо лично - писала съм, уважавам те много като юрист и ако ми се наложи юридически съвет, ще се обърна именно към теб.
Но в тази тема не мога да те позная.
Дори ми мина през ума, че някой ти е хакнал профила.
Толкова грозни - буквално, и обидни коментари към хората, които не споделят твоето мнение, отдавна не бях чела.
А съм от доста време тук. Това с ровенето в профила на потребителката обаче надмина всичките ми очаквания, при това съвсем миролюбива потребителка, каквато е Галчудо.

Темата всъщност отдавна се превърна в монолог на няколко потребителя и се чудя защо още не е с ключ.
А, ето - и “храна“ за Стефка, която е на съвсем различно ниво от теб. Ти поне си интелигентна.

# 7 297
  • Далечният изток
Не познавам потребителката. Направи ми впечатление как се жалваше, че работи права по незнамси колко часа, яде солети на крак и така нататък. Затова ѝ влязох в профила, точно защото не съм я срещала из форума. Ами вече писах какво прочетох...
Нямам никакво намерение да се оправдавам. Мразя несправедливостта. Не обичам да влизам и в теми с крайни мнения за и против, и не знам въобще какво ми трябваше да се навирам в тази. Обаче толкова глупости като тук в живота няма къде да срещна и точно това ме провокира. Не знам кого съм обидила, но пък в изтрити постове ако знаеш колко обиди към мен имаше...

# 7 298
Merri_An, имаше много грозни обиди към Аида, а и не само от тази потребителка, но са заметени. Все повече си мисля, че такива постове не трябва да се докладват и трият.

# 7 299
  • Другата България
Не става въпрос да се оправдаваш, аз го написах именно защото наистина съм изненадана /меко казано/ от това, което чета. И защото наистина за мен си от полезните потребители тук. Не чета редовно - признавам си.
Но на никого не са нужни това противопоставяне и тези крайности, защото сме хора и не знаеш на кой какъв му е живота, реално. Тук може да напише каквото си реши.....както и да е, сигурна съм, че ме разбра.

Иначе, що се отнася до обидите, за мен е мистерия защо Стефка все още не е с бан, след като преди доста време изпрати директно всички, които не мислят като нея, към гробищата....

# 7 300
  • Бургас
Аида, обясних ти, това беше работата на моя приятелка.Четете малко по-подробно, не бързайте. Аз никъде не съм казала, че мизерствам.Но това не значи, че не влизам в положението на хора, които са ограничени, че не се притеснявам, или че не се лишавам от едно за да имам друго. Както казах аз съм разумна, правя си сметката затова мога да си позволя да си купя тези обувки, които впрочем може да съм купила на намаление, може да съм се лишила от нещо, може да са ми подарък и т.н.. Като адвокат би трябвало да имаш по-задълбочен анализ и преценка, а не само по откъслечна информация да съдиш.

Последна редакция: нд, 18 яну 2026, 15:37 от Галчудо

# 7 301
  • Далечният изток
Може ли да ми посочиш обидите, които написах?
Да се извиня, когото съм обидила.

# 7 302
  • София
Просто в темата се пишат всякакви глупости, за да се обвинява влизането ни в ЕЗ. Оплакват се от неща, които са характерни за нашата държава от поне едно десет години, ако не и повече. Изсмукани от пръстите "аргументи" срещу еврото. Темата е за ключ.

Мери_Ан, преди да държиш сметка кой как пише, си намери коментарите срещу мен, та да видиш същото държание, но от твоя страна. Wink

# 7 303
...
Как да се развиваш, как да се занимаваш с приятни неща като главата ти е заета, да мислиш за изхранване, нямаш физическото време? Работиш по много часове, но не за да правиш пари за себе си, а за друг. Имаш почивки 2*10-15 минути за 12ч. Цял ден ядеш скришом солети и след това един ден реанимираш от стоенето прав, защото и да седнеш не е позволено. ...
Това къде по света не е така?
Ще трябва да свикваме, и по-зле ще става. Такива данъци, такси, застраховки, глоби, пари в брой с чували няма никъде.

Малко поезия от гимназията, звучи ли познато
". ..Завод. Над него облаци от дим.
Народът прост, животът — тежък, скучен. —
Живот без маска и без грим —
озъбено, свирепо куче.
И трябва да се бориш неуморно,
и трябва да си страшно упорит,
за да изтръгнеш от зъбите
на туй настръхнало вбесено псе парченце хлеб......."

# 7 304
  • Другата България
Соната, последно по темата, че явно щом не става въпрос за Путин ти е трудно да схванеш - позволих си да го кажа на Аида, не да ѝ държа сметка, именно защото е от полезните потребители на форума, и ми е странна тази трансформация. Докато ти си от рода на Стефка, от теб човек няма какво да научи, и пак ще го кажа - мъчно ми е за учениците ти, няма да отварям дума за нивото на образованието у нас, ама с такива като теб, които са денонощно в анонимен форум и лягат и стават с Путин...нещата не са ок.
Позволявам си да ти го кажа само защото се намеси в разговор, който изобщо не те засяга, и нямаше нищо общо с теб. Толкова от мен по темата.
А, и това няма нищо общо с еврото, разбира се.

Общи условия

Активация на акаунт