"За" или "Против" въвеждането на еврото 💶

• 271 259
  • 7 391
  •   4
Отговори
# 7 290
Цените под средното за ЕС ?!
Излагаме се, както винаги, трябва да се вземат мерки и да ги настигнем.

# 7 291
...
Как да се развиваш, как да се занимаваш с приятни неща като главата ти е заета, да мислиш за изхранване, нямаш физическото време? Работиш по много часове, но не за да правиш пари за себе си, а за друг. Имаш почивки 2*10-15 минути за 12ч. Цял ден ядеш скришом солети и след това един ден реанимираш от стоенето прав, защото и да седнеш не е позволено. ...
Това къде по света не е така?
Ще трябва да свикваме, и по-зле ще става. Такива данъци, такси, застраховки, глоби, пари в брой с чували няма никъде.

Малко поезия от гимназията, звучи ли познато
". ..Завод. Над него облаци от дим.
Народът прост, животът — тежък, скучен. —
Живот без маска и без грим —
озъбено, свирепо куче.
И трябва да се бориш неуморно,
и трябва да си страшно упорит,
за да изтръгнеш от зъбите
на туй настръхнало вбесено псе парченце хлеб......."

# 7 292
Не бойте се, Ше бутнем некое евро под масата и ще заемем предни позиции. Ох,  не мога вече! Тази тема е смех на корем. То квичат от високи цениии. То умрели от умора и глад,  Не могат да отскочат до магизин на 2 км, щото по чехли трябва да слязат до магазина до входа, че да си закупят кола от 2 евро и чипс от 5 евро. Други пък с куче-търсач издирват банички с манатарки, трюфели и маскарпоне, абе страшна мъкааа. Да идва 01.02. да си караме само на евро и да се свършва тази простотия с вечно неразбралите, угнетените и бедните, дето се чудят къде да идат на екскурзия, в кой от 5* хотели на Велинград да топнат дъто, а не да ги натоварват да обмислят планирано пазаразуване, бюджет. Друго си е да търсят изгодни сделки за апартаменти, BMV-та и къщи по гръцко.

# 7 293
Галчудо, тъй като даваш пример с човек, работещ в мол, ще дам и аз познат пример. В моето семейство имаме роднина, която също работи в мол, смените са ѝ 2 на 2. Тоест на месец ѝ се събират по 15 почивни дни, така че има достатъчно свободно време. В последно време се оплаква, че всичко е много скъпо. Работи на процент и заплата ѝ дори не стига 2 хиляди лева, нищо че работи в софийски мол. Години наред моето семейство я буташе да учи висше или да придобие някакви квалификации. Тя сама не пожела никога да направи нещо допълнително за образованието си. Сега осъзнава, че работи неквалифицирана работа и започна да се замисля поне да отиде да работи някъде, където не я осигуряват на минималната. Хората около нея са на същото дередже, като в повечето случаи сами са си избрали този път.

# 7 294
"Квичене" се вижда само от едната страна.
Сериозно ли е нормално да използвате такъв език, и после да имате някакви претенции изобщо?
То по-бедните квичат, или лъжат, или пък са алкохолици, тъпи, мързеливи, прости. Срам нямате.

# 7 295
  • Бургас
...
Как да се развиваш, как да се занимаваш с приятни неща като главата ти е заета, да мислиш за изхранване, нямаш физическото време? Работиш по много часове, но не за да правиш пари за себе си, а за друг. Имаш почивки 2*10-15 минути за 12ч. Цял ден ядеш скришом солети и след това един ден реанимираш от стоенето прав, защото и да седнеш не е позволено. ...
Това къде по света не е така?
Ще трябва да свикваме, и по-зле ще става. Такива данъци, такси, застраховки, глоби, пари в брой с чували няма никъде.

Малко поезия от гимназията, звучи ли познато
". ..Завод. Над него облаци от дим.
Народът прост, животът — тежък, скучен. —
Живот без маска и без грим —
озъбено, свирепо куче.
И трябва да се бориш неуморно,
и трябва да си страшно упорит,
за да изтръгнеш от зъбите
на туй настръхнало вбесено псе парченце хлеб......."

За Дания съм чувала, че тези въпроси са уредени в полза на работника.

Соларис, и това го има,това не е работа за постоянно. Точно с такава работа ти се събират понякога повече часове работа месечно и като съотнесеш парите излиза, че не получаваш много, ти си ги изработваш.

Последна редакция: нд, 18 яну 2026, 16:22 от Галчудо

# 7 296
  • София
Мери_Ан, напълно нормално е да говоря за Путин, след като във форума, особено в политическите теми, които ме интересуват, се разпространява неговата дезинформация. Всички потребители, които се редят да пишат тук срещу ЕЗ, лесно ще ги откриеш и в темата за Украйна. Там те защитават руските убийства на невинни хора, повтаряйки кремълските опорки едно към едно.
Относно учениците ми, то спокойно, няма за какво да ти е жал. Това са нормално мислещи хора, които не се хващат на плиткоумна дезинформация. Wink
Наистина е феноменално как десетокласници и единадесетокласници имат по-висока финансова култура от възрастни хора и с нормални джобни успяват да си купят банички на нормални цени, при това им остават пари и за обяд.

# 7 297
Скрит текст:
Не бойте се,
Ше бутнем некое евро под масата и ще заемем предни позиции.
Скрит текст:
Ох,  не мога вече! Тази тема е смех на корем. То квичат от високи цениии. То умрели от умора и глад,  Не могат да отскочат до магизин на 2 км, щото по чехли трябва да слязат до магазина до входа, че да си закупят кола от 2 евро и чипс от 5 евро. Други пък с куче-търсач издирват банички с манатарки, трюфели и маскарпоне, абе страшна мъкааа. Да идва 01.02. да си караме само на евро и да се свършва тази простотия с вечно неразбралите, угнетените и бедните, дето се чудят къде да идат на екскурзия, в кой от 5* хотели на Велинград да топнат дъто, а не да ги натоварват да обмислят планирано пазаразуване, бюджет. Друго си е да търсят изгодни сделки за апартаменти, BMV-та и къщи по гръцко.
Щото все по - този начин постигаме нещо, затова е и объркването и разнопосочните терзания и радости.

Никой не пише срещу ЕЗ, а срещу лъжливите  управляващи, които искат да вярваме, че благодарение на тях сме стигнали до тук, че имаме растеж по-висок от много други държави, че всичко е Ок.

# 7 298
  • Далечният изток
А, ей заради такива противоречия коментирам. Иначе всеки е свободен да си живее както иска. Ако ще и във Виена да ходи за банички, не ме интересува. Ама като твърди, че е скъпо и че много лошо се живее в тази държава, наистина да му е скъпо и да живее лошо. Другото са... казвам "противоречия", но иначе за мен са си откровени лъжи. За мен. Мое мнение. Сега пак да не се обиди някой.

Последна редакция: нд, 18 яну 2026, 16:23 от AIDA_N

# 7 299
"Квичене" се вижда само от едната страна.
Сериозно ли е нормално да използвате такъв език, и после да имате някакви претенции изобщо?
То по-бедните квичат, или лъжат, или пък са алкохолици, тъпи, мързеливи, прости. Срам нямате.

Аз искам да ги видя тия бедни. Щото в тази тема само се говори за тях,  ама един няма тук. Искрено ме забавлява, хора които съм сигурен, че взимат заплата над моята, купуват си глезотийки в пътИ повече от мен, да влязат в темата за еврото и да, именно да квичат че баничката била 5лв, фризьорката вдигнала цените и подобни глупости и да сме мислели за бедните.
"Вие" никаква съчуствие не изпитвате, защото беднотия виждате само по новините и истории по социалните мрежи, после се вадят абсурдни аргументи.
Съвсем скоро очаквам някой да се възмути от цената на овесеното лате в кафенето и да се замислим, дали баба Пена ще може да си го позволи.
edit: не съм вярвал, че ще го използвам, но именно "virtue signaling" е точното определение за такива пишещи.

# 7 300
  • Бургас
Точно адвокат да говори за лъжи и противоречия.. на практика показа какво правят адвокатите и как едни думи могат да се изопачат така, че да излезе нещо съвсем различно от това, което човек казва.

# 7 301
  • Далечният изток
Нападките на лично ниво не се толерират във форума, знаеш ли?
Коментари за хора, а не за мнения... Не е окей.
Аз вече съм известна като голяма гад, а ти беше изкарана като миролюбива. Защо сега разваляш този образ?!

# 7 302
  • Бургас
А намесването на моя личен живот, директно обвинение в лъжа е ок, добре.

# 7 303
  • Далечният изток
Коментирах твоите мнения, не теб. Теб не те познавам както казах.

А аз съм лъжлив адвокат.

# 7 304
  • Бургас
Аз също коментирам твоята постъпка, според изказванията ти. Не те познавам  и не коментирам теб.

Общи условия

Активация на акаунт