Защо хората се разделят толкова лесно в днешни дни?

• 38 839
  • 1 329
  •   1
Отговори
# 315
  • SF
На мен пък ми е противен оня соц модел, в който млади се вземат, пък с труд и спестителност си вземат постепенно панелка, после кола, а после дори и втора панелка
Не казвам, че е лошо, не казвам, че е неправилно, на мен просто не ми харесва.

Предпочитам всички, като общество, да подобрим стандарта си до там, че мъжът да няма проблем да купи жилище, в което да заведе жена си, а пък жената от своя страна също да има нещо свое, а най-добре и нормални родители, които вече са се погрижили поне за дома.

Абсолютно същото мнение споделям и аз. Чак вече ми е досадно да слушам един и същ разказ от бедни и богати, как започнали с 2 вилици и 2 пластмасови чинии. И голямо постижение: изучихме децата, сега и костюм за бала ще купим!

# 316
Явно двойката от примера си е направила сметката дали с въпросните добри доходи може да си позволи собствен апартамент. Ако се вярва на версията от страниците назад - разривът е дошъл заради любовницата, не заради невъзможността да се плаща вноската по ипотеката.

# 317
Не, не, ти изобщо не говореше за лесно купуване на жилище, ти говореше изрично за исканията на тази жена, които според те са твърде високи. В същото време нямаш никаква представа как са им разпределени финансите и какви са им плановете, нито си се интересувала. Просто си злобееш срещу жената. Не се опитвай да изкараш, че си имала друго предвид.
А какво им е на изброените от мен мъже - част от тях се надценяват брутално, за тях ми е думата. Няма лошо в това да си средна работа и леко мързелив. Обаче като вземеш се държиш така, все едно си Мъск, принц Уилям, Джийвс, Роко и Чингиз хан в едно и да смяташ, че средната работа жени не ти подхождат, вече не върви.

# 318
Тук вече ти се привижда със сигурност Simple Smile Но хич няма да обяснявам повече.

Ако ти може да намериш мъж много над според теб "средното ниво" и всичко да е точно, какво значение имат другите? Какво ти пречат мъжете с фитнеса и обикновената заплата? Успешните жени нали нямало да ги забележат Simple Smile

# 319
Повечето мъже, а и жени които познавам гледат да имат жилище преди да се сдобият с деца. Обичайно, купуват общ имот и го изплащат заедно. За мен не е странно такова желание, да имат готов апартамент преди да се роди детето, особено ако са минали 30 годишна възраст.
За конкретен модел годежен пръстен също не виждам драма, ако така и така ще се подарява, нека е по вкуса на жената. Особено при положение, че и двамата са с добри доходи и тя не е легнала той да я издържа.
В случая май се е отървала жената.

# 320
  • По света и у нас
Оф всички са с някакви нереални очаквания, когато реалните заплати на специалистите са еди колко си лева, може да си направиш сметка кои очаквания са реални. Примерно той е специалист на 26 а тя е студентка по филология и ще става учителка - имаш някаква идея какво да очакваш от бъдещите им финанси. Обаче да очакваш ролсройс и пръстен за който е нужна ипотека за да се почувстваш велика и по стандартите на новите моми малко ми е малоумно и среда за провал на брака както се е и случило.

# 321
  • София
Прими, вярвай ми, доста мъже в БГ не могат да покрият и базовото изискване да живее сам и пръстенче от Пандора. Като си платят наема и сметките, им остават стотинки да изведат една мацка за една вечер в месеца.
Пак казвам - трудно им е да започнат връзка.

# 322
  • Пловдив
Обикновено повечето мъже са устроени на едни по-големи години, а тогава дали им се и жени въобще е под въпрос. Или са женени отдавна, пък иначе отговарят на финансовите критерии. Не може да очкаваш млад мъж да ти поднесе всичко и да е като 40 годишен със скъпа кола, апартамент, голяма заплата, редовни почивки по цял свят. Има и такива, но колко са?
Е то като им се дожени на 35+ - няма голям избор, каймака е обран. И се почва "ама то няма свестни жени". Е ти къде бля досега?

Янтра май по-напред (или в друга тема) каза, че имала подкрепа, дом и образование и това е супер изходна точка.
Това с общото купуване на жилище, видно и от други мнения, е и капан и обвързване и не позволява много свободно движение и избор в случай, че човек реши да прекрати отношения
Нямам идея къде съм го казала, може тук, може и другаде, но да казвам го. НО... имаме и общо жилище. С банков кредит. Общата ипотека много сближава, повече от брака.

# 323
  • София
Колкото и да сме "модерни и съвременни", един мъж /и една жена/, не влезе ли в стабилно съжителство с цел деца до 35, значи определено има някакви големи липси.
А пък на 40, с апартамент и кола, ама сам - свети с червени лампички като коледна елха. Обикновено е мега стиснат.

# 324
Тука съм съгласна. Най-стиснатите мъже не могат да се прежалят.

# 325
  • София
Има един типаж, вече портрет мога да им нарисувам. Висок или не, добър външен вид, тренира. Работи ИТ, хибридно или от вкъщи. На 36-37-38-39. Купил си е един, че и два апартамента. И кола. Хоби - планини. Не пие, не пуши. Поносим на общуване. Абе - наглед - приказен принц, идеален за съпруг.
Обаче с жените - ,....,..........................

# 326
Обаче да очакваш ролсройс и пръстен за който е нужна ипотека за да се почувстваш велика и по стандартите на новите моми
А това нещо кой го очаква? Ама реално.

Като каза нови моми, наистина забелязвам тьотки на моята възраст и по-възрастни да са излишно емоционални срещу младите момичета. Защо така, джанъм?

# 327
  • Пловдив
Има един типаж, вече портрет мога да им нарисувам. Висок или не, добър външен вид, тренира. Работи ИТ, хибридно или от вкъщи. На 36-37-38-39. Купил си е един, че и два апартамента. И кола. Хоби - планини. Не пие, не пуши. Поносим на общуване. Абе - наглед - приказен принц, идеален за съпруг.
Обаче с жените - ,....,..........................
Бива ли го в леглото? Това е важен въпрос.

# 328
Аз лично имам и две дъщери и за тях съм в пъти по-загрижена на какви мъже ще попаднат, отколкото за момчетата.

# 329
Тука съм съгласна. Най-стиснатите мъже не могат да се прежалят.
То понеже жените са на опашка за такива.

Общи условия

Активация на акаунт