"Бременна ли съм?" - тема за бързи въпроси и отговори №67

• 21 433
  • 636
  •   1
Отговори
# 540
Знам какво е, колкото и да не ти се иска започваш да се радваш и да се надяваш и накрая…В първия ни месец на опитите даже не бях наясно, че въобще тестовете имат такива линии. И ми излезе точно на престо такава втора черта, бях се зарадвала и като ми дойде цикъла даже се уплаших, че губя плода и отидох на доктор и тя ме светна за тези фалшиви позитивни. От тогава вяра нямам, чакам си закъснение или ако съм нетърпелива винаги за всеки случай правя и шур чек, той щом е отрицателен значи няма място за надежда.

# 541
Никакви такива тинтири-минтирици повече няма да правя. Че аз в истерията си тука за три дена дадох пари колкото за 2 кръвни теста, а лабораторията и Селена са ми е на един хвърлей.

Иначе голям майтап, де, баш след инсето за първи път да видя изпарителна черта, че даже и не една…

Знам какво е, колкото и да не ти се иска започваш да се радваш и да се надяваш и накрая…В първия ни месец на опитите даже не бях наясно, че въобще тестовете имат такива линии. И ми излезе точно на престо такава втора черта, бях се зарадвала и като ми дойде цикъла даже се уплаших, че губя плода и отидох на доктор и тя ме светна за тези фалшиви позитивни. От тогава вяра нямам, чакам си закъснение или ако съм нетърпелива винаги за всеки случай правя и шур чек, той щом е отрицателен значи няма място за надежда.

# 542
Като по-малка като съм си правила тестове при закъснение и не съм искала бременност-никога не съм имала дори и бледи черти. Сега обаче като вече правим опити, на майтап всеки втори е с такива 😄

# 543
Явно и производството е супер зле.

Между другото, Престо го рекламират за тест, който можеш да правиш 7 дни след секс, а почва да хваща от 25mIU/L. Схемаджии 🙄 Сигурно не е само Престо, де - аз досега съм имала доверие на фармацевтите и съм ползвала каквото ми дадат, но тъй като и те вече са просто продавачки, вече няма да им разчитам. Мацката одеве не знаеше какво е mIU/L, викам: такъв, дето хваща от 10 милиединици искам, а тя в шок ме пита какво е това и ме гледа все едно аз не знам какво приказвам. 😆

Оспамих малко, ама много ме удариха емоциите. А иначе само разправям как нищо не очаквам от тия инсеминации и да минавали само. 😆

Като по-малка като съм си правила тестове при закъснение и не съм искала бременност-никога не съм имала дори и бледи черти. Сега обаче като вече правим опити, на майтап всеки втори е с такива 😄

# 544
То това си е маркетинг, няма тест, който да засече точкова рано, но понякога дори и да ти е ясно, надеждата и нетърпението са в разрез с разума😅 Престо специално съм чела в колко ли не теми, че не е качествен тест, но вече май са повечето такива, особено тези за ранно ползваме ми е направило впечатление, че всичките са с такива бледи черти. Дали нарочно, та ако случайно се окажеш бременна да го похвалиш, че е бил верен и да започнат да го купуват🤷🏼♀ пък то чертата е нямало нищо общо с това, просто винаги си е там. Според мен може и да има нещо такова

# 545
Взимайте си най-обикновени лентички, най-прецизни са. Това е моят тест на 8 ден след доказана овулация, а на следващия ден след обяд правих кръвен чхг=17.5, което значи че е с чувствителност 10 IU/L. Престо отчете ” - “ когато чхг=300 😂 Има още по-чувствителни тестове в амазон се предлагат и хващат под 10  Wink

Явно и производството е супер зле.

Между другото, Престо го рекламират за тест, който можеш да правиш 7 дни след секс, а почва да хваща от 25mIU/L. Схемаджии 🙄 Сигурно не е само Престо, де - аз досега съм имала доверие на фармацевтите и съм ползвала каквото ми дадат, но тъй като и те вече са просто продавачки, вече няма да им разчитам. Мацката одеве не знаеше какво е mIU/L, викам: такъв, дето хваща от 10 милиединици искам, а тя в шок ме пита какво е това и ме гледа все едно аз не знам какво приказвам. 😆

Оспамих малко, ама много ме удариха емоциите. А иначе само разправям как нищо не очаквам от тия инсеминации и да минавали само. 😆

# 546
  • Телиш/Плевен
Според мен няма смисъл да се правят тестове толкова рано, защото това само удължава още повече чакането за преглед при гинеколог. А ако, не дай Боже, се окаже биохимична бременност, тогава всичката радост, че си разбрала толкова рано, отива на кино... Confused

# 547
Според мен няма смисъл да се правят тестове толкова рано, защото това само удължава още повече чакането за преглед при гинеколог. А ако, не дай Боже, се окаже биохимична бременност, тогава всичката радост, че си разбрала толкова рано, отива на кино... Confused
Съгласна съм, дори и да е положителен, няма гаранция, че плода ще се задържи и напрежението е още по-голямо

# 548
Има смисъл, особено когато се следи извън маточна или наличие на имплантация, при асистирана репродукция също. Така, че има доста медицински състояния, които осмислят правенето на тестове. Това, че повечето жени не са запознати, не го обезсмисля. 

# 549
  • Телиш/Плевен
При тези медицински състояния нещата се проследяват с кръвни тестове. А уринарните се правят на определен от лекаря ден, нали така?

# 550
Има смисъл, когато е препоръчано от лекар, тогава е даже наложително! Но просто ей така всеки месец да се дават пари си е напълно безсмислено и не гарантира нищо. Нито позитивния, че ще има задържан плод, нито отрицателния, че не сме бременни. При извънматочната бременност понякога и ранните тестове не помагат, тя се открива на ехограф. И тестовете понякога са ту положителни, ту отрицателни, доколкото съм запозната. И ранен тест, ако се прави, най-добре 1,2 дни преди цикъл. А не както съм правила и аз и много други мами-8 дни по-рано😅😅

# 551
Има страни в които кръвен не може да се пуска по презумция и жените си следят “dye stealer” или насищането на уринатните. А и ние не знаем положението и предисторията на всяка пишеща тук, че да си запазваме правото да я хокаме, щото не била прочела първа страница с “правилата”. Още взето всеки си преценя, как да процедира и нито един съвет или опит не бива да се поставя в категория безсмислен. Значи моето мнение е неправомерно спрямо твоето, да ама по кои критерии и преценка? (Риторичен ми е въпроса и не е насочен към никого).  За бога това не е учебник по анатомия и физиология, че да разсъждаваме така задълбочено, а един уринарен тест разчитащ изцяло на сетивни възприятия.

Та хубава вечер Ви желая и на всички очакващи само две чертички ❤

# 552
Ранното тестване често води до неточни резултати. Не всяка трябва да се тества веднага или да прави кръвни изследвания без конкретна причина. Дори най-чувствителните тестове дават сигурни резултати едва след 2-3 дни закъснение, затова е препоръчително да се изчаква това време.

# 553
  • Телиш/Плевен
Моят пост започва със "според мен", а не с някаква категоричност по въпроса. И да, за мен наистина е безсмислено, аргументирах се защо, а кой какво ще прави, си преценява сам. Факт е, че ранното тестване носи много повече стрес, отколкото спокойствие, това се вижда във всяка тема, в която се обсъждат тестовете за бременност.

# 554
Моят пост започва със "според мен", а не с някаква категоричност по въпроса. И да, за мен наистина е безсмислено, аргументирах се защо, а кой какво ще прави, си преценява сам. Факт е, че ранното тестване носи много повече стрес, отколкото спокойствие, това се вижда във всяка тема, в която се обсъждат тестовете за бременност.
Да, аз също спрямо стреса изкоментирах. От опит, който и път да съм го направила, винаги разочарованието е в пъти повече, отколкото просто да си изчакам датата на цикъла. Както казах и много тестове не са качествени и имат леко видими черти, особено съм забелязала тези за ранното тестване, това е моя опит с тях. Но си има и жени, на които пък им влияе доста по-успокояващо като го правят. Но едно изречение ще кажа на моята гинеколожка, точно по този въпрос с ранните тестове:” Не е нужно да си търсиш медицинска причина, за да си начешеш крастата” 😅😅 бях си наумила, че ако имам проблем с прогестерона, ще го хвана с ранните тестове, смеха в кабинета след това беше много ободряващ 😂 А и да добавя, че забравих, ние наистина не знаем предисторията на всяка пишеща, за това когато няма допълнителна информация, отговорите ни базират на общоприетите. Даденото момиче винаги може да допълни защо ги прави и ние да променим или не мнението си. Ако има медицинска причина никой няма да ѝ напише, че ги прави безмислено, но без спомената такава си е факт, че по-скоро е подлъгващо, отколкото да помага ранното тестване

Последна редакция: нд, 07 сеп 2025, 21:55 от Цвете 671153

Общи условия

Активация на акаунт