Съчетаване на работа с деца

• 9 430
  • 259
  •   1
Отговори
# 135
Другият вариант е частна детска кухня. Предлагат храна и за по-големи деца, доставят и за събота и неделя. Вкусно, разнообразно и прясно сготвено. Пък родителите да се спасяват със салата.

# 136
Дайте рецепта за паста със сос с кайма, да речем, и домати.
За 6 минути.

# 137
На единия котлон запържваш каймата с лук и добавяш пасираните домати. В същото време вариш спагетите на другия котлон. Баш за 5 минути няма да станат, но за около 20 - може.

# 138
мхм.
Поне 50 минути всичко.

# 139
  • София
Е как 50мин правите паста Болонезе? Какво толкова й правите на тази елементарна рецепта? Лук, целина, моркови, домати - 10мин макс, ако режете и нямате заготовка. Каймата 3-4мин да стане на трохи и после от време на време разбъркване, ако не я правите с телешко рагу. Междувременно вода завира в ел кана и после прясна паста 2-3мин, обикновена - 10мин. И това докато се прави соса на другия котлон. 20-25-30мин макс е цялата дандания. И това с настъргването на пармезан, слагане в чиния и слагане на стръкче босилек отгоре.

# 140
Ако трябва да сме напълно точни, времето за къкрене на класическо Болонезе е поне час и половина - два. Simple Smile

# 141
Никога не съм се вторачвала в храната толкова и нямам идея за колко време готвя. Вие откъде знаете, засичате ли Simple Smile

# 142
Дайте рецепта за паста със сос с кайма, да речем, и домати.
За 6 минути.

Заяждаш се. Никой не е казал, че сос с кайма може да се направи за 6 минути. За 6 минути може да се свари много дребна паста или оризови спагети. Но има други сосове за паста, които стават бързо.

пп. Вчера засякох, по случайност. Килограм пилешки късчета на тиган, с 1 чушка, малко тиквички и лук, соев сос, териаки сос и оризови спагети ми отне около 30 мин. Стигна за 1 вечеря на 4 членно семейство и 1 кутия за обяд на другия ден.

# 143
  • София
Е ако правиш класическо няма да е след работа, а в почивен ден, ако държиш да си къкри там до безкрай. Ако искаш да има все пак топло, вкусно и лесно - не чакаш толкова. И ние онзи ден ядохме ребра посред седмицата. Ами хоум офис и готвене 3 часа, ама не сме висяли до фурната, та реално данданията е била не повече от 5-10мин за тях (мариноване -> хладилник -> слагане във фурна). Пресни картофи във фрайъра за 18мин (подготовка 5мин за измиване и овкусяване). И салата нарязване. Реално готвене време, което изисква от нас някаква активност 15-20мин. Ние държим на качествено и вкусно, не да висим емнайсе часа в кухнята и сме адаптирали рецептите.

Сега ако домочадието очаква поне 2-3 ястия, салата, предястие, десерт - сори. Няма такива неща при нас.Да не говорим, че ние не готвим всеки ден и се редуваме. Почти винаги десерт е плодове.

# 144
  • Между гори и планини
Аз правя един десерт на седмица - зимата кекс, лека торта, крем карамел, мляко с ориз. Стигат за няколко дни, в краен случай - компот. Може и без. Лятото само плодове.
Зимата вместо салата има много туршии, различни видове.
Никога у дома не съм готвила първо, второ и трето. Ако аз имам работа, мъжът ми готви, не седи само за красота. Както и аз пускам пералня и простирам, а той глади.

# 145
Отделно, че сега има всякакви уреди, тип мултикукъри, с които готвенето става още по-бързо. Само подготовката на продуктите остава.

# 146
  • Между гори и планини
С една дума - който иска - може!
Който не иска - намира оправдания.

# 147
Или приемате, че скоростта за всяко действие на различните хора е различна.

# 148
И аз никога не готвя първо, второ и трето. Само едно и толкоз. А иначе въпросният гулаш се готви над 4 часа. Как пък няма да сготвя в голямата тенджера за няколко пъти. Хем е доказано, че подправките се усещат по-добре на втория ден. Същото е и с телешко варен, и с пилешка супа, и топчета, и гъбена... А и разните яхнии.

# 149
Направо се изумявам как сме още живи вкъщи като не отделяме толкова време за готвене....
Като си търсиш оправдания, винаги ще намериш. Преди доста години една позната се чудеше как ще си плащат сметките, ако тя работи. Тогава нямаше още толкова разпространено електронно банкиране. Това и беше дертът на жената, кой и кога ще плати тока, водата,  парното и телефоните Grinning

Общи условия

Активация на акаунт