Как да върна спокойствието в семейството си?

• 5 808
  • 94
  •   1
Отговори
# 30
Къде прочетохте, че сестрата живее в София в апартамента на родителите?

# 31
  • София
Дописвала е в първия пост авторката. Доста неуважително за включилите се в темата, защото и аз се чудех, връщах назад и т.н. Явно ѝ куца комуникацията не само с роднините.

# 32
Къде прочетохте, че сестрата живее в София в апартамента на родителите?

Добавка към първи пост. Аз четох темата следобяд и видях и добавките, и коментарите. Че и първата  тема прочетох Blush

Ето цитат :
"Добавка във връзка с въпроси в коментарите:
Знам, че не обяснявам с подробности, но са лични неща, нещата които е направила са много повече, отколкото съм писала, защото не ми се изпада в обяснителен режим.
Не е зле финансово, но не е по-преуспяла от мъжа ми примерно от професионална гледна точка, той си има доста добър доход и частен бизнес.
И не нямаме спор за имоти.
Сестра ми живеят в жилище на родителите ни в София.
Последна редакция: пн, 02 юни 2025, 10:28 от cmexypah4e"

# 33
  • София
Авторке, нищо не коментираш относно факта, че още от студентските години имаш конфликт със сестра си и с родителите ви.
Мъжът ти вероятно е бил запознат подробно с твоето мнение за семейството ти още преди да прояви негативи и той.

# 34
Мъжът да не би да се чувсъва прецакан че сестрата е в София в апартамент, а те в къща на родителите на жена му? Няма как да е друго, освен имоти, в тая натоварена роднинска ситуация..

# 35
Авторке, прочетох и аз за положението от преди 10 години. Струва ми се, че има голяма конкуренция при вас със сестра ти за вниманието на родителите ви и в частност - на майка ви. Още тогава ти си се чувствала пренебрегната, а приятелят ти се е чувствал пренебрегнат в сравнение с приятеля на сестра ти. След като има такива наслагвания във времето и след като нищо не се е променило, не мисля, че изобщо някога можеш да върнеш спокойствието, защото никога не го е имало. И не е сестра ти само причина, защото факт, че тя не е била там и ти не си говорила с родителите си с месеци.

Според мен, дай си сметка реално какво се случва, имате ли двамата наистина основание да се обиждате на твоите родители и ако да, ами приеми предложението на мъжа ти и се изнесете. Ще ви е по-скъпо, но по-спокойно. Няма смисъл и двете ви деца да живеят в отровната атмосфера на завист и кавги.

# 36
Има и друг вариант. Самата авторка, която от години мисли, че сестра й е предпочитаното дете на родителите се, е убедила в това мъжа си. Съответно той зверски се дразни, когато сестрата се появява, защото смята, че това наранява жена му и им отнема спокойствието. Което си е и вярно. Време е за откъснване от родители и истински самостоятелно семейство. Тогава дори може да се пооправят и отношенията между сестрите.

# 37
  • София /Абсурдистан
Който не е доволен от безплатно предоставеното му жилище, да извади пари за друго и да купи той каквото му душа иска.

# 38
Авторката май иска сестра й да не ходи при родителите им. И с какво точно дразни мъжа ти, след като сте на различни етажи, той е в чужда къща, а ти отказваш дори да говориш с нея? Какво точно имате да делите?
Гледала го от високо? Я по сериозно.

# 39
Изнесете се.
Вземете си ипотека и си купете ваше жилище. Спокойствието Ви струва повече от подарен етаж.
Бъдете независими.
Оставяш рожденото си семейство и слагаш на първо място мъжа си и децата.
Когато са далеч, хората се разбират и обичат повече. Дистанцията и границите са най-добрият лек.
Ако не ви се дават пари, ще търпите к ще стискате зъби. Все пак е заврян зет.

# 40
Не знам за сестрата, но заврян зет да си позволява такова отношение към хората, които са му дали покрива над главата и търпят неможенето му, е доста нахално. На него му трябва успокояване. Сестрата може и да има основателни причини да не го харесва.

# 41
Аз по-скоро схванах, че те са дали покрив на дъщеря си, а той съответно прави компромис да живее там заради нейното желание. Освен това разбрах, че с родителите проблем няма, даже по негова инициатива са кръстили детето на свекъра.

# 42
А свекърът кани у дома и другата си дъщеря - анатема...

# 43
  • Melmak
Явно проблемът е със сестрата, но то няма как да не рефлектира върху родителите и отношенията с тях. Хубаво казвате като идва сестрата да си седи авторката на етажа. Ама айде представете си го. Майката кани всички на вечеря и едната си казва “не искам да се гледам със сестра ми”. Нейно право е, но майката се чувства ужасно в такава ситуация. С брат ми сме така, леля ни кани на рожден ден, единия ходи ли, другият не идва.

# 44
Затова човек не трябва да живее с роднините си.

Общи условия

Активация на акаунт