Пубертетът при момчетата - тема 18

• 30 175
  • 668
  •   4
Отговори
# 60
А, за музиката и какво се дефинира като чалга ми се промени мнението с годините. Много повече уважавам да седя с хубави хора цяла вечер на турбо сръбско (и съм го правила), отколкото да  слушам цяла вечер така наречен поп или рок с текстове и простота на мелодията, от които ми увяхват ушите мигновено. Като бях млада слушах, например, банди като Manowar, сега ми изглеждат ултра чалга и даже "класики" като Foreigner ме дразнят с текстовете си. Ама не винаги съм в настроение за Floyd или Debussy , така де Wink А точно за децата намирам за полезно да минат през своите си търсения и да развиват собствения си вкус копирайки,  опитвайки, слушайки и четейки различни неща, свирейки на инструмент... Та от 6 месеца ходи на класическа китара моят син, ама ако не кажа "ама ще те опиша, ако не свириш", не пипва. Вашите свирят ли на инструмент? Как се запалиха?

# 61
  • Пловдив
Привет!

Я кажете къде се говори за кандидатстудентските вълнения? Simple Smile

# 62
  • Русе
В Набори  --> 12-ти клас темата.

# 63
Тази нощ в 2ч синът ни ни събуди са ни каже, че едно момиче, с което бяха в ДГ, се е самоубило. Всички сме в шок. Направо ми се гади как всичко може да се промени за миг. Онзи ден си говорихме с майката на момичето.
Засега го изслушвам, чух го, че говори с приятели вкл и гаджето на момичето до 4ч сутринта. Ужасна ситуация.

# 64
Да ужасно е колко много младежи мислят за самоубийство. Не знам какво ги подтиква към това. Вероятно прекалените натрапвания на критерии за перфектност из нета.

# 65
Тъжно е когато си отиват млади хора.
Да почива в мир.

# 66
Съжалявам! Sad А знае ли се защо се е случило?

# 67
  • В полите на Пирин планина
Толкова е тъжно и ужасно...

# 68
Съжалявам! Sad А знае ли се защо се е случило?
Спекулира се, че е заради любовни драми

# 69
Ех, това са най-честите катаклизми в тази възраст.Жалко, че така се е случило.Sad

# 70
Едно съседче е правило опит за самоубийство, спасили са я в Пирогов.
Майката каза "заради някакъв".

# 71
  • пустинята Гоби
В семейството е проблема, не в някакъв…Това са лични неща, да почива в мир детето.

# 72
  • София
Има един хубав филм по темата: "13 причини защо". Не е нещо терапевтично, но показва колко силни и истински са преживяванията в тази възраст, колко чувствителни са душите. Най-важното показано там, е реакцията и поведението на родителите на момчето, което беше най - добър приятел на самоубилата се. Те си спасиха детето с обича си като зрели хора...
Иска разговори, децата не усещат любовта през осигуряването на комфорт, изискванията за развитие и през грижата за плът и бит ❤️
Всички приятели на момичето са в криза в момента.
Колко е трудно да си тийн! ❤️

# 73
Трито ли е нещо? Откъде се появи проблемът с дрогата, за който споменава bagira_s? Нали за любовна мъка се спекулираше?

# 74
Не знам къде се продават алкохол или цигари на непълнолетни, но в София това е невъзможно. Даже и млади хода на по 18-20 г. ги проверяват задължително, защото подозират, че са по-малки.
За селца и малки градове може и да стане, съгласна съм.

Глупости. Навсякъде в София продават на непълнолетни. Единици са местата, където отказват. Как иначе мислите, че децата се снабдяват с алкохол и цигари? Не е като да молят всеки ден някой голям да им купува. Особено в магазините около училищата задължително продават. Цигари на бройка също най-вече в близост до училища се продават. Как ли пък няма да седне лелката на будката в подлеза да проверява лични карти. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт