СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 - Тема 11 - Седмокласникът е на финала, майката е вече взела-дала....

• 31 043
  • 795
  •   1
Отговори
# 570
Броят на произведенията от 6 клас/21 Grinning

Досега не се е падало произведение от 6ти клас.

# 571
  • София
На теза или на тестови въпрос? Миналата година имаше два въпрос за Хайдути от 5-ти клас /един въпрос и една подточка от друг/. Моят само тях беше объркал, че така и не го преговори. На теза е малко вероятно да дадат произведение, което не е от 7-ми клас.

# 572
Ами в в първа глава авторът говори за шест хъша, пък описал пет. Да не е бармана този, пропуснатият?
Те бяха всичките хъшове или почти хъшове, пише в гл.1 Бръчков е шестия, почти хъш - според щерката.
Понеже са почти хъшове, двама се броят за един и от шест станали пет. Почти ми се изясни.
Може и от пети клас да се падне. Голямата ми беше от последните щастливци с произведения само от седми клас

# 573
Тета, точно това казвам. Не познава времето по часовник със стрелки. За мен това е притеснително, иначе решава сложни задачи и пише супер преразкази.

# 574
  • София
Ако под лит.въпрос имате предвид теза, малко вероятно е да се падне от 5 и 6 клас, досега поне не се е случвало, но никъде не е и указано, че тезите са само върху произведения от 7 клас.
Иначе чисто литературни въпроси има от целия материал.

# 575
Ако искате да накажете тийнейджър, затворете го в стая с часовник със стрелки, с телефон с шайба и телевизор без дистанционно, за капак им напишете упътване за ползване на уредите ръкописно. Това ми излезе скоро в нета като бях ядосана на моята и скролвах напосоки, докато се чудех как да я накажа.
Може да добавя и да им се даде хартиена карта, с която да се ориентират, вместо Гугъл мапс

# 576
Кажи де е таз черница, че таа драма с часовниците вече не се трае:-)
А шоколад ще давате ли на децата? Stuck Out Tongue Winking Eye
Само ако е 99,9% какао и без захар. Bowtie

# 577
Ако искате да накажете тийнейджър, затворете го в стая с часовник със стрелки, с телефон с шайба и телевизор без дистанционно, за капак им напишете упътване за ползване на уредите ръкописно. Това ми излезе скоро в нета като бях ядосана на моята и скролвах напосоки, докато се чудех как да я накажа.
Брутално... може и един уокмен или уоЛкмен за четене на вербалната част...

# 578

....и задължително веган!

# 579

Да, извинявам се, че не съобразих!

# 580

[/quote]
Поръчах био торта за РД, който предстои, но със солетите не съм се съобразявала.
Сега, последно теза, преразказ или какво е основната тема.. имам чувството, че само аз не следя тези подробности и разчитам на чистата им съвест.

# 581
На тезата..на тезата се чудя..така ли се казва....дали ще се падне някакъв анализ на последният въпрос какво внушава изразът?...

Динчо, ами дигитализирани са днешните деца...нормално е стрелките да са им чужди. Какво да се чудиш..задачи решава защото това се тренира...а часовник със стрелки едва ли тренира често да го разгадава...това по повод чуденката ти как може едното а другото го мъчи.

# 582
Според набора и Мравката и Димитрото са хъшове:), стават повече от 6😃

# 583
То че има и други хъшове в повестта, има. Но:
"Забележка: В І глава от повестта Вазов не споменава кой е шестият хъш. Предполага се, че е Мравката или Дерибеев (в І действие на пиесата „Хъшове“ присъстват споменатите герои)."
Та приемаме, че шестият хъш е неизвестен и това е Grinning

# 584
🤣🤣🤣
Ще ме уморите... сега хъшове издирвате.

Общи условия

Активация на акаунт