КГБ = Клуб на Готините Баби - 234

• 19 928
  • 726
  •   1
Отговори
# 135
  • София
FrauDanna,  добре дошла и от мене!
А представяш ли си да си спретнем среща в твоя вилает?
Не сме решили, не сме го направили.
Тони, сега ще се разбера с Фло как да и дам утре тениската.

# 136
Айша, чудесни идеи даваш за утре по магазините. Ще имам ходене до лекар и ако ми отпуснат повече време ще се разходя до мола.
Сервирах вечерята, раздадох лекарствата и сега съм седнала да си пия кафето пред магазинчето до блока. Около мен пълно с младежи, чувствам се като на морето Wink

# 137
  • Вила Великула
Тони, утре ММ ще ходи до село и имам една поръчана тениска Л, която няма да вземат. Ще я донеса в Златоград и ако стане ще я вземеш.
Днес беше много емоционален ден. Реших, че ще направя лучник да изненадам ММ, а първо се обади дъщерята и в 17.30 дойдоха с Малчо. Дадох им за в къщи да хапнат.  После дойде приятелката на Мартин и остана с нас за вечеря, прибра се от командировка и ММ и къщата се напълни. Изядохме всичко, а се чудех такова количество колко време ще го ядем. Вечерта и Мартин се обади на видео разговор и гледахме стари снимки и се посмяхме.
Кассс, Енчевите страноприемници.

# 138
  • София
Момичета, днес имах много емоционален ден. Поканиха ме в Руския културноинформационен център. Събра се весела компания - първо имаше репетиция на руски песни. После дойдоха още хора, та пяхме и пред тях. Удивиха се колко много техни песни знам и даже не гледах в раздадените листовки. После им прочетох моя разказ за дружбата ни с руското момче. Даже предизвиках сълзички в нечии очи. А каква трапеза спретнаха... Много руски вкусища и напитки имаше. И много се смяхме, и приказвахме, и пак пяхме.
ТОНИ, вече се разбрахме с АЙША. Уреди се с "фирмена" тениска. Grinning Тук ли предлагат "специалното" кафе?
Да благодарим на ЦВЕТЕАРТ, за това, че ни подари логото, а ПИПИ реализира една наша мечта. Heart
МЕРИАН, Hug нашата дружка ЯН помогна за намирането на автобуса, Утре ще й се обадя.
ТЕТКЕ, дано си намериш сандалки.
ФРАУ ДАНА, ти само си ела - веднага ще спретнем за теб една среща. Ще ни видиш какви сме бъбрици ( еле па я) Stuck Out Tongue Winking Eye и най-вече какви сме убавици. Дали планираш завръщане?
ЯНЧЕ, стискам палчета за Анжелка. Пожелай й да е спокойна. По-добре ще се представи! Car
КАГ, поздравления за разултатите на внучката и на учениците ти! Награда за твоя труд! Hands Plus1
КЛЕЧИЦЕ, да си вземеш онази жълтата шапка, с която изби рибата в Русе. Stuck Out Tongue Winking Eye
МАМСИ, дано си добре. Силно ти го пожелавам! Като се върнем да си пак "старата" МАМСИ! ( от едно време )
КАССС, събра ли багажа?
Спирам с приказките. Мноооого ми се спи.
Да се извиня на всички вас, дето днес ви подпалих ушичките, да търсите още един човек за автобуса. Имаме две свободни места, но аз много силно се надявам утре МАЙЧЕТО да ме зарадва с добри новини.
Имате поздрави от Павката. Попитах го: как е ГЪБКАТА, а той каза: Не смея да се похваля. Все по-уверено върви по двора, правят нужните упражнения и много се радва, когато й пишем във ФБ. Поздрави от бат'Павли.
Пипи ме изпревари само с един скок. Simple Smile

Намерих нещо интересно. Не че не го знаем, но ако с децата ни сме закъснели, да го приложим навреме  за внуците.

Скрит текст:
— Мамо, забравих да направя макета за утре.
— И какво искаш да направя?
— Ами… да ми помогнеш, нали винаги го правиш.
Беше девет вечерта.
И както толкова много пъти преди това, тя се изправи…
Но този път спря. Погледна го.
И му каза нещо, което никога не беше казвала:
— Не, сине. Днес – не.
— Как така не? Ще ми пишат слаба оценка!
— Съжалявам. Това беше твоя отговорност. Не мога да правя всичко вместо теб.
Той се разсърди. Разплака се. Затвори се в стаята си.
А тя… остана в хола, със сърце на парчета.
Не заради макета.
А заради страха — дали постъпва правилно.
На следващата сутрин той се върна с подути от сълзи очи.
— Как мина?
— Зле… Учителката ми писа две.
— Много съжалявам.
— И ти сега щастлива ли си?
— Не, тъжна съм. Но спокойна… защото този път наистина научи нещо.
Той не отговори. Но я разбра.
Няколко дни по-късно — пак същото:
— Мамо, дай ми пари за междучасието.
— А джобните ти?
— Изхарчих ги.
— За какво?
— За игра на телефона… ама няма значение, ти винаги ми даваш още.
Тази вечер, за първи път, не му даде.
И за първи път… той се ядоса.
— Ти въобще не ми помагаш!
Тя замълча. Не от страх.
А защото беше осъзнала нещо важно:
Беше отгледала дете, което имаше всичко… освен благодарност.
Тази седмица беше различна.
Не направи макета вместо него.
Не му даде допълнителни пари.
Не му прибра дрехите.
А когато той се оплака, тя отвърна твърдо:
— Защото те обичам… ще ти позволя сам да вършиш нещата.
— Значи вече не ме обичаш?
— Обичам те толкова много… че вече няма да ти решавам живота.
Искам да пораснеш, не да зависиш.
Да се научиш да мислиш, не да чакаш.
Да се справяш, не да търсиш оправдания.
Беше трудно.
Момчето се разочарова.
Провали се.
Но… започна да учи.
Започна сам да си пише домашните.
Да си приготвя сандвичи.
Да спестява.
Да оценява.
И една вечер се приближи и каза:
— Мамо… благодаря ти, че спря да ми улесняваш живота.
Поуката:
Да възпитаваш не значи да угаждаш.
А да изграждаш.
И понякога… да обичаш, означава да поставяш граници.
Защото децата не се нуждаят от всичко наготово.
Нуждаят се от някой, който да ги научи как да си го изградят сами.

Последна редакция: ср, 11 юни 2025, 22:49 от Flo 51

# 139
Фло, благодаря за споделеното!

# 140
  • Кубрат/ Пишурка
Хубав текст. И поучителен! Мисля, че аз се справих добре. Сега Анжела може да се оправя сама и да не зависи дори от баща си.
Момичета, предлагам първата вечер да бъдем с тениските и да си направим поетична вечер. Ще започнем с поема на Танитка, в която се разказва за първите ни срещи, ще преминем през харесвани стихотворения на Боряна и ще завършим с песните на Фло. Някой има ли против?

# 141
Значи да присъствам задочно, ура!

# 142
  • Вила Великула
Янче, аз няма да присъствам на първата вечер, но както решите.

# 143
Няма да имате време за програма - максимум, по реалистично да  е.

# 144
Добро утро!
Изчетох всичко и много ви се радвам.
Ако вчера и онзи ден имах по сто задачи, днес са двеста, но от утре - шапка на тояга .

Много харесах предложението на Янчето, но не знам наизуст Борянкините стихотворения и дано не забравя да си взема книжката.

Пишете, за каквото се сетите, да не забравим да си вземи.

При възможност, ще ви наглеждам.
Хубав ден!

# 145
  • Вила Великула
Добро утро, момичета.
Клечи, аз написах, че няма да съм там в петък и сме определили събота вечерта за тържествената ни вечер, облечени с тениските. Не пречи в съботата освен да търкулнем питката за масовия прощъпулник, да прочетем поемата на Танитка и стихове на Борянка. Но ако решите може да се раздели на две части - в петък - поетична вечер, в събота - прощъпулник и веселата част.
Аз днес трябва да си дам газ на 200, за да мога да отметна повече неща, че да нямам много големи угризения за събота и неделя.
Сега ви оставям и пак ще притичам като се включите.
Забравих да поздравя внучката и всички ученици на КАГ.
Поръчах на ММ да донесе плика с останалите тениски, за да видим какво има и дали някой не иска нещо допълнително. Знам, че има една объркана голям номер и тази Л, но със сигурност не помня точно.

# 146
  • някъде другаде
Янче , в събота е по-добре , че и Пипи ще дойде.
Аз също благодаря на организаторките.
Айша , благодаря.
Ако и аз не забравя ще взема книжката на Боряна. Мислех , че ще събирам багажа на спокойствие , но ще се ходи и до работа. Е каквото взема това ще е. Важно е аз да съм там.
Днес се събудих добре наспала се. Варя царевица на Теди и отивам да кося.
Ще ви наглеждам!

# 147
Добро утро готини маНдами Flowers Rose
Настройвам се за пътуване Simple Smile
Фло, много поучително, ще си го запиша да си го имам. Иначе, багажа е стегнат, съмняваш ли се Grinning
ПИПИ, вземай каквото има, ще менкаме там Simple Smile
Борянка, всички момичета които няма да са с нас ще БЪДАТ, макар и задочно! Да си знаете и да си знаете, че ще липсвате Heart
Момичета, аз също предлагам официалната вечер да е в събота. Все пак тогава ще сме всички, а и Пипи вложи толкова сили по организацията.  В петък след дългия път, докато се настаним, мисля, че ще сме поизморени /все пак това са повече от 5 часа  път, поне за нас от севера - Русе - Златоград - 5 ч.23 мин. по гугъл мапс/ и няма да е съвсем удачно, но ще се съобразя с решението на мнозинството.
Изчезвам, имам отново доста задачи за отмятане тук. Когато мога ще намина пак.
Хубав ден на всички! Heart Eyes

# 148

Всичко, от което се нуждаеш ще дойде при теб в правилния момент!

Добро утро! 🌸🍀💖CoffeeCoffeeCoffee

КАГ, поздравления за прекрасните резултати на децата - с това и твоя труд е оценен и има смисъл!
Момичета, и аз съм "за" в събота вечер, когато сме всички заедно да направим поетичната вечер Hands Plus1
Фло, благодаря за поучителния урок - колкото по-рано оставим децата сами да се справят с трудностите в живота, толкова по-добри хора стават. С нашите деца успяхме да го направим, силно се надявам те да успеят със своите. Да, винаги сме на линия за съвет ако ни поискат и за едно подкрепящо рамо, но инициативата и решенията са си техни.
Радвам се за Гъбката и очаквам да се включи лека-полека и тук. А дали има проблеми с комуникацията и говори ли?
Тетка, дано имаш време за себе си и поошеташ магазините - все пак "И аз съм човек". Заложи на това Simple Smile
Айша, сложих картинките в багажа - остава да не забравя да ги предам Simple Smile Да оздравяват по-скоро дечицата!
Пипи, да успееш с всичко намислено и да си на линия в събота Hands Plus1
Янче, браво на Анжелка - ще мине и изпита по кормуване, толкова неща е преминала Hands Plus1

Днес и ние стягаме багажа и по-живо - по-здраво да се видим в петък Simple Smile
Кассс, изпревари ме - пъргавелка си Simple Smile

Хубав и усмихнат ден на всички Heart Heart Heart

# 149
  • София
Добро утро!
    Обаждам се само,да знаете,че ще съм на линия.Много задачи имам и за днес,дано се справя по-рано.Таксито за утре сутрин е уговорено,дано не ми извърти някакъв номер.Нямам подходящи сандали,не знам какво да обуя.Ще ходиме ли по баири,да взимам ли кецове?В страноприемница не съм спала,нали ще има хавлии.
     Фло,вземи внучките! Ще се събере тийн-компания и ще си говорят свободно на какъвто език искат.Нали имаше свободни места.
       Хубав ден! До утре!

Общи условия

Активация на акаунт