КГБ = Клуб на Готините Баби - 234

• 19 939
  • 726
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте момичета!
Пък аз да се оплача, че Дребосъчко е започнал да кашля и до края на седмицата ще се гледат с баща си. И ние ще се включваме от време на време, защото той ще работи от къщи. Сутринта им занесох палачинки. Мисля ги. Пък вчера нищо му нямаше, беше като хала.
Айша, как са твоите мрънчоци?

# 151
  • Вила Великула
Яжка, хотел си е. Такава му е името само. За баирите  - ние си решете. Аз лично ще пропусна.

# 152
Дзяяяк Simple Smile
Направо не ме свърта и все надничам тук. Момичета, да ви кажа, не знам дали ще имаме време за баири. Има наоколо много интересни обекти които могат да се посетят, но си трябва време. Повечето отстоят на час, час и нещо от Златоград. Поразрових и разгледах какво може да се види в Златоград. Направих го в по сбит вид и ще го постна тук да го видите. Ако някой иска мога и да го разпечатам, но ще трябва да знам до края на работното време.
Ето, ако ви представлява интерес:
Скрит текст:
Златоград е китно и много оживено родопско градче. Много любопитен факт за Златоград е, че той е родно място на войводата Делю хайдутин. Именно от този край произхожда известната песен, изпята от Валя Балканска и полетяла към космоса „Излел е Делю хайдутин“. Старото име на селището е Беловидово заради ослепително белите си къщи с варосани фасади. По време на османското робство днешния Златоград носи името Даръ-Дере. След Освобождението градът получава сегашното си име.
Етнографският Комплекс е част от Архитектурния резерват и се състои от няколко къщи в характерния за района архитектурен стил. Там може да се разходите по стари калдъръми и да се порадвате на спретнатите бели възрожденски къщи. Едната от тях е уредена като етнографски музей, още няколко представляват занаятчийски работилници, а в други се помещават кафене и механи.
Музей на съобщенията - Експозицията се помещава в една от къщите на Етнографския комплекс, паметник на културата. Според информационното табло, това е единствената по рода си в България музейна сбирка на съобщенията.
Църква „Свети великомъченик Георги Победоносец“ Построена през 1871 г., част от настоящия Архитектурен резерват.
Два по-малко познати, но също интересни обекта за посещение в Златоград са Взаимното училище и Музеят на Делю войвода. Сградата на бившето взаимно училище в Златоград днес е превърната в музей, посветен на просветното дело в Средните Родопи. Музеят се намира точно до църквата Свети Георги. В музея може да се разгледа интересна класна стая, стара карта, дълги „показалки-тупалки“, книги, учебници, дневници, автентични правила за ученици и учители, стая на учителя, който, видно от разписаните правила, освен да учи децата е имал задължението да чисти и отоплява класната стая. Музеят на Дельо Войвода представя хайдушкото движение на територията на нашите земи и моменти от живота на Делю хайдутин, който „го куршум не фата, нито го сабя сече“, неговите подвизи и обречената му любов с красивата Гюлсюме. На мястото, където бил убит знаменития хайдутин, е изграден малък монумент в негова памет. Монументът се намира на самата крайречна улица, която свързва Етнографския комплекс с площада.
Покрит мост - Близо до Етнографския комплекс може да се разходите по интересен покрит мост, в който са изложени информационни табла, илюстриращи историята на Златоград и района.
Църква „Успение Богородично“ - Тя се намира в новата част на града, недалеч от централния площад. Църквата датира от 1834 г. и според преданието била построена за 40 дни. Според информационното табло, това е най-старата църква в Средните Родопи.

Тетка, бързо оздравяване на детенцето Kissing Heart

Чаф  до после Hug

# 153
  • София
Привет, красавици!
Усеща се доброто настроение в къщичката ни! Как го чакахме този ден!!!
Да рапортувам по моята част. Започвам с радостната новина, че МАЙЧЕТО ми се обади. Всичко е наред. Събира багажа. Снощи до последно прозвънявах близки, роднини и познати, но не успях да намеря един човек. Остана едно место свободно! Помислих, помислих, а имам и подкрепата на всички дружки от компанията ( за мен това беше много важно - доказахте, че обръщението "дружки", не е празно от съдържание) и 107, разделено на 14 е 7.64. Предлагам да си приготвите точни пари - по 115 лв. та утре да събера парите и да ги предам на шофьора. Мисля, че дебати по въпроса няма да има. Договорились? Да. Stuck Out Tongue Winking Eye
Следващата информация е, че Планетариумът не работи в неделя и понеделник. Работното му време е вторник - събота от 9.00 - 17.30, с обедна почивка 0т 12.00 - 13.00. Билетите за ученици и пенсионери са по 4.00 лв. Предлагам първо да минем през Смолян, да го разгледаме и после да отпътуваме за Златоград. За това ще уведомя рецепцията на хотела ни.
Идеята за литературна вечер е много хубава, но и аз мисля, че ще бъде по-добре, когато сме всички заедно. Ще заседнем в събота по-отрано, ще мине литературната част, после ритуала Прощъпулник и после - Наздраве дружино с хора и танци!  
ТОНИ, според както сте се договорили с АЙША, твоята тениска вече е при мен. Утре ще я получиш. Още някоя дружка търсеше тениска, но не се сещам коя. Дали пък ФРАУ ДАНА не би искала такава фешън тениска? Grinning
ПИПИ също ще донесе една тениска - ще имаш избор. Ще те облечем. Няма да те оставим по Евино облекло. Stuck Out Tongue Winking Eye Иначе ще съберем половината град. Grinning
КАССС, полезна информация. Четох по диагонал. Сега по-подробно ще го изчета.
Звънях на ЯН, Писа ми, че ще звънне по-късно, че е в болница. Дано не е нещо сериозно.
За сега друго не се сещам.

# 154
  • Вила Великула
Кассс, много полезна информация. Само да напомня, че управителя на хотела е професионален екскурзовод и може да ни обясни или да ни покаже каквото искаме.

# 155
  • Кубрат/ Пишурка
Събота - събота! Мен денят не ме бърка. Стига да стане! На Боряна ще й включим видео.

# 156
Събота - събота! Мен денят не ме бърка. Стига да стане!
И мен, и мен Simple Smile - може и двата Simple Smile ( дядо попе Simple Smile Wink )
Златоградеее, ехееей - ние идем Simple Smile , ще видиш що е КГБ Simple Smile !

Чакам метро.
От сутринта препускам по задачки - къде пеш, къде с транспорт, ама бавно става Simple Smile . Тъй ще е като си нямам летящ кон Simple Smile Wink , като Пипи и Фло Simple Smile.

Чарльока усеща, че се суетя, и той се вълнува. Само дето не знае за какво Simple Smile -  довечера го транспортирам, вече съм му  разписала командировъчното Simple Smile .

С всичко съм съгласна, което кажете.
Само да стане утре Simple Smile .
Това пътешествие ще ни е по - различно от другите, но пък всички до сега са били запомнящи се.

Хайде дружки, още 18 часа Simple Smile .

# 157
  • някъде другаде
И аз от сутринта съм в действие. Окосих тревата,  оплевих цветята. Компютъра пристигна. Само багажа да събера и съм готова.

# 158
Привет, девойки!
             Чета ви и ми е мъчничко, че не мога да съм с вас! Пожелавам весела среща, лек и забавен път и много положителни емоции.

# 159
  • Вила Великула
Ами нали искате репортажи-ще ги имате, дори и в аванс.
Готините баби бързат за пътуване до Златоград:

Вече в буса по пътя:

Ето ме и мен, бързам да не изпусна купона:

Очаквайте следващия горещ репортаж.

# 160
Пипи, чудесен репортаж в аванс.
     След лекаря днес си бях намислила разходка до мола за обувки. Ядец, ще се прибирам към къщи, за да гледам и дребосъчковците. Наистина спешна работа изскочи при зетко. Ей така като запланувам нещо и...

# 161
Пипи, стоя на спирката, чакам автобуса и се хилотя 😂
Няколко човека ме изгледаха странно 😊 , но важното е, че аз се усмихнах и ми е гот 🥰

# 162
  • София
Да седна пред компа на д...пето, да почина малко!! Де зор, де чудо!! Пренадах се дали  ще стане да ме огрее Златоград!!  Нооо имала съм късмет. Доктора ми е забравил едно конче в устата, но не пречи.  Сега прехвърчам, като работна пчеличка от задачка на задачка!! Само да не забравя нещо важно... Ще чета и вашите указания.
FrauDanna, добре дошла в клуба. Да ти е приятно и забавно с Готините баби!!
 Повече- утре. Сега - бягай работа, че идваммм...

ПП - Пипи, репортажа е трепач!! Връчваме ти журналистическата карта - представител на КГБ.То ти си си и такава де - по призвание, завоювано с труд.

# 163
  • София
Тетка, питаш за мрънчоците. Той кашля, сополи се, вдиа темп. Във вторник бях у тях да го гледам, ходихме и при ЛЛ, изписа му разни сиропи и вит. Ц, даде болничен на мамка му. Сега се гледат, Мрънла и тя нещо подкашляла - очаквам включване.
Не знам как ще гледаш и децата, и старците. Дано последните не прихванат, че градинския вирус е много упорит и ще втасат. Може би да ги разделите някак си в апартаментите.
То вие си знаете, но аз да се изкажа като дърта свекърва.
За сандалите - виж в кои сайтове има безплатно връщане и поръчай няколко вида за да си избереш. Май в Обувки бг е безплатно.
На екскурзиантките пожелавам лек път утре. И да пишете като пристигнете!

# 164
  • София
Ох, много е гадно да си болен през лятото. Миналата година го играх, много е неприятно! Паднал им е имунитета на твоите внуци, Айше.
Обувки си поръчвам от Обувки.бг. Знам си номера и обикновено си го уцелвам. Мисля, че не съм си купувала обувки от реален магазин от няколко години.
Предложението на Фло го одобрявам, ще приготвя паричките предварително.
Пипи, много готини баби! Същите са като нас!
От всички забележителности в Златоград най - много ме впечатли минералната вода, много се надявам да я тествам! А, и кафето се надявам да пробвам. Абе важното е да сме заедно! Айде, до скоро!

Общи условия

Активация на акаунт