Февруарски бебчета 2026г

• 28 278
  • 800
  •   2
Отговори
# 330
  • София
Rising_Star, от няколко години ходя с много къси клинчета под полата/роклята и съм се родила. Не ми се търкат дебелите крачета и нямам проблем с този тип дрехи. Аз основно ходя с поли, само когато стане много студено, минавам на дънки/панталони.
Около мен доста хора знаят - колегите, някои приятели, семейството, разбира се. Не съм суеверна и се старая да следвам всички правила на бременността. Ако някой иска да ми мисли злото, за него ще си е. Чувствам се някак защитена от радостта си, че вече сме двама и бебчо си се развива. Опитвам се да не се потапям в негативни мисли и да допускам... ами, ако..., защото бих се сринала. 

# 331
Ох, много ми харесва този начин на мислене! Благодаря ти, ще опитам и аз така да се пренастроя! Иначе и аз имах такива клинчета за под рокли, но вече ми стягат на корема 😅 пробвах и със стил против протриване, не ми помогна.

Sunshine, на мен докторът ми каза на коя дата да пусна пренаталния. Не знам как го определи, може би при ин витро бременност се пуска по-рано? БХС ми е назначен за 18ти август чак.
Същата съм и аз с баирите 🤣 иначе вече правя планове за леки планински разходки 4-5-6 месец 🤣🤣🤣

Rising_Star, от няколко години ходя с много къси клинчета под полата/роклята и съм се родила. Не ми се търкат дебелите крачета и нямам проблем с този тип дрехи. Аз основно ходя с поли, само когато стане много студено, минавам на дънки/панталони.
Около мен доста хора знаят - колегите, някои приятели, семейството, разбира се. Не съм суеверна и се старая да следвам всички правила на бременността. Ако някой иска да ми мисли злото, за него ще си е. Чувствам се някак защитена от радостта си, че вече сме двама и бебчо си се развива. Опитвам се да не се потапям в негативни мисли и да допускам... ами, ако..., защото бих се сринала. 

# 332
Бях виждала един хак за дънките с ластичка. Увиваш копчето, ластичето минава през дупката и после пак върху копчето. Този хак изисква обаче да се носят бая дълги блузи, та не знам. Моите къси гащи са мега мини и също ми започнаха леко да стягат. За в бъдеще бих поръчала някакви клинове или разтегливи панталони от Шийн или ХМ, защото тези дънки за бременни са ми малко грозни.

Последна редакция: вт, 05 авг 2025, 15:43 от PinkPea

# 333
  • 🌊
Аз сега се връщам от стационар. Добре е шийката, то рита, но се съмняват при мен за бъбреците.

При мен пренаталните резултати се паднаха в седмица където ми беше страшно зле, постоянно повръщах и не знаех на кой свят съм, та поне това ми спести притесненията.

Иначе в нас съм по стари бикини, че им е разширен ластика и тениски, друго не изтърпявам. Имам една рокля за излизане и едно шорти и това е за пред цивилизацията. Хем не е някакво да имам коремче, стартното шкембенце невиждало спорт, но ми стяга и трябва да се изправям под ъгъл

# 334
  • София
Аз гледах някакви такива, но не знам дали ще са удобни. По принцип ходя с блузи/тениски/ризи, които покриват ципа, така че няма да ми е проблем

Вие имате ли предпочитания за пола да бебчето? Аз изобщо не мога да "усетя" нещо. Днес докато ми вземаха кръв, жената казва - най-често усещанията на майчето излизат верни. Ами аз като нямам усещане, явно ще се чака резултатът Grinning

# 335
Гледах ги и аз тези, но мисля, че пак ще ми убива и ръби.. не знам, не искам да те разубедя, може да са удобни. Поне не са скъп експеримент 😅
Аз харесах едни бикини, тип v е ластикът и може би ще са окей + ще могат да се носят и след това. Ама имат само малки размери.

И аз нямам никакви усещания за пола, май и предпочитания нямам. Да е здраво само искам.

Чебурашка, дано всичко да е наред!

# 336
Момичета имам нужда от спешен съвет - сега ходих до тоалетна и на салфетката имаше малко леко кафеникава секрет/слуз.. в 11с и 3 дни съм, имам ли причина да се притеснявам според вас ? (От както мине ми дойде цикъла, не съм имала никакво зацапване).Слагам прогестерон , пия магнезий и натаспин... Да се паникьосвам ли ? Сега ест през 5 Мин съм в тоалетната, нищо няма.. писах на АГ... Дано да е било нещо еднократно

Ще се повторя, но моят АГ ми вика пускай го още сега (бях в 9+4, вървяло 2 дни напред, по календар щях да съм 9 +6), че сега били в града от cellgenetics ... Е, аз пък не го пуснах към тях. Първо мислех да е след консултация с доктора по фетална да каже мнение,после реших да е в него ден, но сутринта, защото ФМ ми е в 16:40 чак, а ще пътувам над 100 км до там и няма как на другия ден дори да си пусна пренаталния

Ох, много ми харесва този начин на мислене! Благодаря ти, ще опитам и аз така да се пренастроя! Иначе и аз имах такива клинчета за под рокли, но вече ми стягат на корема 😅 пробвах и със стил против протриване, не ми помогна.

Sunshine, на мен докторът ми каза на коя дата да пусна пренаталния. Не знам как го определи, може би при ин витро бременност се пуска по-рано? БХС ми е назначен за 18ти август чак.
Същата съм и аз с баирите 🤣 иначе вече правя планове за леки планински разходки 4-5-6 месец 🤣🤣🤣

Последна редакция: вт, 05 авг 2025, 18:43 от Sunshine..@

# 337
Sunshine..@ и на мен така ми зацапа няколко пъти. Първия път беше в 8г.с. като го видях съвееем малко на бельото , колкото една мравчица кръв, следващият път беше в преди няколко дни в 12г.с. + 5+6 дена и докато се къпах измежду бялото течение видях розово зацапване и аз така останах шокирана и писах на АГ. След 2 дни бях на преглед и се видя , че всичко е наред просто съм със задна ниска плацента и явно малко съм се натоварила вкъщи. Успокой се , нали нямаш болки ? 🌺🌺🌺

# 338
Момичета, а колко мм измерват шийката ви на преглед? На феталната я измериха 3.2см., не помня с първата бременност как беше.. притеснявам се, че с малкия съм нон- стоп движение и натоварване..

# 339
Миналата седмица и аз получих кафяво зацапване  и веднага отидох в спешното, приеха ме за задържане. Бебето беше добре, но ме диагностицираха с плацента превиа. Слагаха ми n на брой системи с вит ц, кръвоспиращи и спазмолитици. АГ ме посъветва да отида в спешното колегите й да ме видят, защото може да е всичко, а в случай че не искам да пия 2 по 1000мг Вит Ц.

На последната ми консултация шийката ми бе 38мм и АГ каза, че е отлична.

Последна редакция: вт, 05 авг 2025, 21:36 от Alfafa

# 340
  • София
Sunshine, пиши на АГ-то и за всеки случай отиди на преглед за твое успокоение. Моя позната имаше подобен тип кървене през цялата бременност, но всичко беше наред.

# 341
Момичета какво мислите за приема на парацетамол? 13+3г.с. съм и днес трети ден със ужасно силен зъбобол, взех едно хапче парацетамол, защото вече не издържах. Със сигурност ми мина и бих повторила евентуално след време , ако се появи подобен проблем. Според АГ парацетамол може да се приема , но аз все разчитах, че ще ми мине и без лекарство и вече този следобед беше черешката на тортата, когато не можех да си отварям устата от болка ...

# 342
Момичета какво мислите за приема на парацетамол? 13+3г.с. съм и днес трети ден със ужасно силен зъбобол, взех едно хапче парацетамол, защото вече не издържах. Със сигурност ми мина и бих повторила евентуално след време , ако се появи подобен проблем. Според АГ парацетамол може да се приема , но аз все разчитах, че ще ми мине и без лекарство и вече този следобед беше черешката на тортата, когато не можех да си отварям устата от болка ...
Така или иначе това е единствено обезболяващо, което е ОК. Разбира се, че е по- добре да се пие с краен вариант. На мен също се наложи през изминалата седмица, бях с температура и си пиех по 2 на ден.

# 343
Така или иначе това е единствено обезболяващо, което е ОК. Разбира се, че е по- добре да се пие с краен вариант. На мен също се наложи през изминалата седмица, бях с температура и си пиех по 2 на ден.
Благодаря за отговора! 🌺

# 344
Здравейте, аз съм в 11 седмица. До тук качени кг имам 9, а винаги съм била с нормална фигура. Не бих казала, че съм се отпускала в пиршества с храната, отдавам и на прилагане на инжекции прогестерон и задържане на вода, но те са си тук и си личат.
Личи ми коремчето още от 8 та седмица. Бях с близнаци, но за дълбока моя жалост изгубихме едното бебе след потвърден пулс.
Има ли и други момичета, които имат качени кг в повечко? Как да коригирам здавословно това наддаване без да навредя на бебето. Не пия газирано, не ям хляб, пици и вредни храни. Движеното ми е силно ограничено, предпочитам да си лежа , притеснявам се да не се натоваря.

Общи условия

Активация на акаунт