Плащате ли допълнително на лекаря, който Ви следи по Здравна каса? Аз доскоро ходех на частни прегледи по два пъти месечно, а паралелно и лекарят по ЗК ме викаше през две седмици.
Изведнъж обаче започна да ме таксува по 70 лв. на преглед.
Освен това ми назначи TORCH-панел (токсоплазмоза, рубеола и цитомегаловирус) на стойност 210 лв., без никакво обсъждане предварително. Познати са ми тези изследвания и знам, че имат смисъл основно в началото на първия триместър - аз съм в края. За токсоплазмоза вече съм давала кръв през април. Също така ми е ясно, че тези изследвания не се поемат от касата – но никой не ме предупреди нито за цената, нито за какво точно се пуска. Честно казано, дойде ми в повече и се почувствах разочарована.
Лекарката по ЗК е асистентка на репродуктивния специалист, при когото имам два неуспешни опита инвитро. Повечето от вас са наясно колко съм вложила във финансов аспект и не само. Месец след последния неуспешен трансфер забременях спонтанно (те бяха сигурни, че освен мъжки фактор имам и запушени тръби и няма как да се случи по друг начин освен инвитро) и въпреки всичко планирах отново да се следя при тях. Но отношението им се промени рязко и честно казано, не мога да разбера защо. Сега се чудя да я сменя ли и изобщо как да процедирам. Отделно тя ме прие в болницата за задържане, ми не само че не дойде един път на визитация (аз й се молих да ме погледне), ами ми ме изкарват невменяема , че са ми пускали изследвания и са ми взели кръв без да разбера. Освен по пътека ми искаха допълнителни 100лв за същите тези изследвания (които никой не ми дава да видя като резултати) + 150 лв. за настаняване (което е разбираемо).
Чувствам се, тотално изоставена и без никаква лекарска подкрепа, понеже лекарят на частно е в София и няма с какво да ми помогне по спешност.