Значи биология 2 часа, химия и физика по 1.5 часа. И тук стратегически за мен е важно химия и физика и по-добре би било един час да се учат първи срок и два часа втори срок. Противното би здначело две трети от материала да се вземе първи срок и да се забрави, докато се взема останалата една трета през втория срок.
Реално, аз нямам нищо кой знае какво против задачите по физика, дотолкова доколкото биха касаели скорост, път, време; маса, обем, плътност и задачите за сила. Например да кажат кое от две топчета от такъв и такъв материал е по-тежко. Важното е, часовете за решаване на задачи да се ползват като такива, да се усвояват трайно формулите, да не се бърза...
Съгласна съм, че и сега си имаме практически задачи - за боядисване на стая, за пълнене на аквариум, плочките в банята, както писахте и още и още....
Но не съм гледала задачи за 7 клас в сегашните учебници по физика и химия. Задача по биология ми е странно, но вие дадохте пример. Химия свързвам с разтвори и с изразняване на уравнения, но това учи ли се в 7 клас?
Я кажете, моля Ви, излизат ли ви във ФБ реклами на Доктор Ви - за три дни ще ни научи на математика

След като научи големите на химия....