Прахосмукачка робот - 25

• 4 555
  • 73
  •   1
Отговори
# 60
Трябва ми робот,  който и да мие, но да мие наистина добре. И да не е безбожно скъп.
Идеи?

# 61
-Здравейте, имам xiaomi x20+ от няколко месеца и като цяло бях много доволна, но в последния месец от време на време като го пускам не чисти добре, не само, че не изсмуква неща от земята, а дори разпръсква допълнително. Общо взето, не става по-чисто, а обратното: по-мръсно. В началото това се случваше от време на време, но вече е всеки ден.. Смених всички консумативи с нови, много пъти го чистих (включително и станцията)? но няма резултат. Някой имал ли е подобен случай и на какво би могъл да се дължи?

# 62
  • Перник
-Здравейте, имам xiaomi x20+ от няколко месеца и като цяло бях много доволна, но в последния месец от време на време като го пускам не чисти добре, не само, че не изсмуква неща от земята, а дори разпръсква допълнително. Общо взето, не става по-чисто, а обратното: по-мръсно. В началото това се случваше от време на време, но вече е всеки ден.. Смених всички консумативи с нови, много пъти го чистих (включително и станцията)? но няма резултат. Някой имал ли е подобен случай и на какво би могъл да се дължи?
Имам същия модел. Бях уж много доволна,  но след месец ползване спря да работи.  Казваше че грешката е замърсени сензори. Отнесох го за ремонт,  стоя там 1 месец и накрая казаха че са му сменили софтуера.  Сега работи,  но не както преди и е много по-шумен.

# 63
Когато пуснеш робота, си сложи ръката отстрани, в задната част на машината и провери дали духа. При Roborock S7 e в ляво. Може да се е задръстил с прах, и да не може да прахосмуче. Сега не съм вкъщи, за да снимам и да покажа нагледно, за това ще пробвам с обяснения. Там, където се слага контейнера за боклук, при мен от лявата страна, има малка пролука, където влиза прах. Мисля че има някакъв скрит филтър, който се запушва. Мъжът ми го продухва с въздух във флакон. Мацката, която пуска темата е писала преди, че го носи на някоя бензиностанция и го продухва от всякъде с въздуха за гуми.

Дописвам. Азара, какво значи да не е безумно скъп? Какъв ти е бюджета? Килими имате ли увас?

Последна редакция: пт, 12 сеп 2025, 11:14 от Minnie.Mouse

# 64
Нямаме килими. До
2000 лв

# 65
Това е добър бюджет за робот, според мен. Simple Smile Моят опит е с Roborock S7.  Ако трябваше да купувам днес, бих заложила на Roborock S8 със станция.

# 66
Забравих да отбележа, не знаех и че има такива - самопочистващ се.
Аз не знам и по колко вървят като цена хубавите.
Имаме един робот и е супер, просто ми се иска да може и да мие.. времето е ограничено, нямам никаква възможност да ги върша аз нещата. А сме с отделни уреди.

# 67
Да, този със станцията е самопочистващ се. Ще трябва само да изхвърляш мръсната вода като приключи.

# 68
  • на Мелмак
Имаме един самопочистващ се Роборок с8в ултра. Много съм доволна.

# 69
От оня ден сме с тази
ПРАХОСМУКАЧКА-РОБОТ XIAOMI Robot Vacuum X20 Pro EU.
ММ се забавлява с нея, доволни сме.

# 70
Здравейте, имахме Леново Т1 Про, но се скапа батерията, купихме уж нова, много бързо замина и тя и сега спира в средата на стаята 5 минути след като е пуснат 😀
В момента в сайта на iRobot виждам, че е намален j5+. От няколко дни се каня да го поръчам, но не смея без отзиви.. Имате ли някакви впечатления от него? Имаме две деца и две кучета, килим имаме само един-малък. Ще почиства само долен етаж на къща - кухня, трапезария, хол, коридор и баня.

# 71
Здравейте,

Откъде препоръчвате да се вземе Roborock s8 без станция (заради малкото пространство в апартамента, с който разполагаме). И като цяло някой, който го ползва без станция може ли да каже в какво се изразява поддръжката?

# 72
Аз ползвам Roborock S7 без станция. На S8 трябва да е аналогична поддръжката. Миене на парцалчето, аз го пускам в пералнята. Изпразване на контейнера за боклук, при необходимост. Зависи колко е мръсно и дали има килими. При мен за всекидневната, с два килима, които са под кухненската маса и до холната маса и дивана, 32 квадрата площ за чистене, моята коса и три котки, които пускат косми и излизат навън, контейнера се пълни на едно чистене. В спалнята, с два килима и 16 квадрата площ за чистене, мога да мина два или три пъти (в различни дни) преди да се напълни контейнера. В цялата къща, ако го пусна и няма килими, 180 квадрата, но не знам точно колко е площа за чистене, може и да не се напълни контейнера. Разбира се, може да изпразваш и след всяко чистене. Веднъж в месеца мия филтъра, контейнера за боклук, свалям и двете четки и ги почиствам от коса и ги мия. Забърсвам веднъж на десетина дена станцията, робота и наблягам на сензорите.

# 73
Здравейте,

Откъде препоръчвате да се вземе Roborock s8 без станция (заради малкото пространство в апартамента, с който разполагаме). И като цяло някой, който го ползва без станция може ли да каже в какво се изразява поддръжката?

аз взех от citytel - директно от магазина в София. Нямаха наличност, но поръчах и пристигна. И други неща съм купувал от там и нямам ядове. Малко след като купих моята и намалиха цената с.... 200лв. Сега там е 799лв. Ама.. здраве да е Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт