С какво ви дразнят свекървите? - 165

• 32 844
  • 751
  •   1
Отговори
# 120
Какво е това виждане всеки ден и всеки час?! Ами ние, въпреки че живеем в един двор да не мислите, че се виждаме и влизаме едни у други постоянно?! Можем да не се видим и разменим приказки  по цяла седмица и дори  повече.  Всеки си има работа, други ангажименти, приятели. Друг път пък може да се виждаме и по няколко пъти на ден.  Всеки ден се виждам с внучката, че идва след училище и стои тук, а с другите зависи. Кафета и питиета само със снахата пък изобщо. На тарпеза всички заедно на празници или други поводи да, ама "Я ела да пием по едно кафе!" изобщо не. Това всяка от нас  го прави с приятелки, колежки, съседки.
Нещо много си внушавате, самонавивате и си създавате излишни "войни".

Последна редакция: пн, 16 юни 2025, 10:42 от К.А.Г.

# 121
Абсолютно. И ние бяхме така.Майка ми недоумяваше как така не ги виждам, вкл и детето по една седмица.Ей така.Всички се прибират към 17.30, когато и аз.Последното, от което имат нужда е тъщата/свекървата да им виси на главите.
   Питиетата с приятелки.

# 122
Питиета с приятелки, АКО има приятелки Neutral Face
Сякаш не познавате майки-"героини", които изцяло са се обезличили като личности, и са само "майката на... ". Като  си тичал 18-20 години само след децата, манджите и парцала, какви кафета, какви питиета Rolling Eyes
Според мен точно това са отровните тъщи и свекърви - жените без собствен живот и интереси, които изживяват всичко чрез децата си. И желанието им да се налагат и да дават насоки на новото семейство го считат като някаква отплата за "саможертвата".

# 123
Де да беше така. За съжаление, голяма част от работещите родители също са вкопчени в децата си. Това, че човек работи, не значи че има среда и приятели. Понякога ежедневието така те завърта, че човек се движи само в кръгчета работа-у дома, с манджите и парцала-работа. Все още не малка част от жените живеят с идеята, че освен да работят, трябва и да са идеални домакини. И в един момент се превръщат в нещо не особено приятно.
Трябват си усилия и определена нагласа, за да излезе човек от тази въртележка и да включи нещо, което ще му създаде социални контакти и удоволствие.

# 124
Според мен и ние , майките, залагаме това като модел.Какво ще кажат хората, как ще въртиш домакинство, как ще си гледаш мъжа и прочие глупости.

# 125
Аз, това с гледането на мъжа не го разбирам като концепция. Какво има да му се гледа на здрав и прав човек? Да не е 3-годишно?
Аз съм забранила на близките да казват на дъщеря ми, че трябва да свърши някаква домакинска работа, защото е момиче. Ми не, трябва да я свърши, ако не иска да живее в кочина и да седи гладна например. И същото се отнася за сина ми. И двамата могат да чистят, и двамата се учат да готвят. И двамата могат сами да си приготвят багаж за няколкодневно пътуване. За да им е добре на тях.

пп. Мисля, че нашето поколение все по-малко се интересува, какво ще кажат хората. И все повече жени, започват да отделят време за себе си, да учат езици, да спортуват и да пътуват не само семейно.

# 126
Да, аз говоря по принцип.Не за някой конкретно.Иначе и аз като теб съм правила, а и порядките в семейството ни са такива, че всеки може и прави всичко.

# 127
Преди време майка ми беше потресена, че не съм събрала багажа на мъжа ми за пътуване, а той сам си го е събрал.

# 128
Де да беше така. За съжаление, голяма част от работещите родители също са вкопчени в децата си.

Изобщо не съм имала предвид само жените-домакини, които са много малък процент, съжалявам, че така се е разбрало. Това си е определен типаж родителство, и няма отношение към това дали жената работи или не.

Имам колежки, които са буквално обсебени и говорят само и единствено за децата си. Всичко им знаем на тези деца - преди им знаехме стихчетата в детската градина, после оценките от контролните и матурите, сега и за гаджетата им всичко знаем Smiley И много ясно си личи коя ще е досадна свекърва Simple Smile Е може ли на студент, който учи в същия град и си живее вкъщи, да му звъниш по три пъти на ден - ял ли е, взел ли си е чадър, закъснял ли е за лекция Rolling Eyes

# 129
Може,може, дет се вика,да са живи и здрави.Ние тук нали с нещо трябва да си пишем езиците. А тия жени мъже нямат ли?

# 130
И да имат, толкоз са и мъже Wink

# 131
  • В полите на Пирин планина
Такова поведение е абсолютно вредно, да не кажа токсично...
Едно здраво дете на училищна възраст може да се оправи само с много неща, но е по-лесно мама да ги свърши. 😁
Да не говорим за тийнове и млади мъже/жени.

# 132
  • София
Преди време майка ми беше потресена, че не съм събрала багажа на мъжа ми за пътуване, а той сам си го е събрал.
Не знам на колко е майка ти, но да кажем е приемливо за тяхното поколение това мислене. Не правилно, но нормално донякъде.

На мен мои връстници са ми се "подигравали", че съм студена и негрижовна заради това, че не приготвям багаж или не гладя. За мен това са дейности, пряко свързани с личността и обгрижването ѝ, следва всеки да ги прави за себе си. Инцидентно, да, разбира се, но все едно да хвана да къпя голям, здрав човек. (Хигиенично, не сексуално).

Това с етажите на къща и имагинерна самостоятелност е кошмар. Зълва ми живее на около километър от свекърите, но това не пречи на свекървата всеки ден следобед да минава, да я обучава каква вечеря да сготви. По два пъти седмично ми звъни да ми реве.

# 133
Като помня как майка ми събираше багажа на брат ми, дето беше над 25 г., когато тя почина - хич не се учудвам на твоята майка.

# 134
И моята така.
Че и защо не му гладя. 😃 защото има ръце и ютия и дъска и може и сам. Аз мразя да гладя и не гладя нищо мое, защото не се мачкат и обикновено са по тялото, та гънки не съм имала от не знам кога.
Когато повръщах в началото на бременността майка ми се натискаше да идва да помага. Обяснявам й, че няма за какво да помага, ММ се справя с всичко, пък аз когато мога оправям нещо или готвя, но нищо не е било на всяка цена. Като не мога да сготвя и на него не му се занимава има готова храна, има ресторанти, има доставки. Ако идва нека да е, за да се разнообрази и да си почива.
Скоро разбрах защо говори така - ами нейният мъж изобщо не подхваща нищо освен да ходи на работа. Не можел и пералня да пуска, щял да смеси дрехите и да ги прецака, не знаел коя програма
Еми, като го коткаш като дете, как ще може.
Като ходели на пътуване тя му оправяла багажа. За мен това е простотия😃 освен ако не го правиш с удоволствие, а не защото той ‘не може’.

Общи условия

Активация на акаунт