С какво ви дразнят свекървите? - 165

• 32 430
  • 751
  •   1
Отговори
# 360
И на мен ми е странно предложението мама и син да ходят само двамата на почивка.

# 361
Аз нямам нищо против. Предполагам, всяка майка иска да прекара време с детето си, макар и вече да е възрастен човек. Виждала съм да ходят на санаториум, почивка, екскурзия майка и дъщеря, като дъщерята очевидно е женена жена, защо някой син да не заведе майка си.
Но повечето не си правят тоя труд.

# 362
Защото е по-нормално да си лягаш до мъжа/жена си, когато си женен/омъжена. Грижата за родителите няма нищо общо с това.

# 363
Лягането до някого не знам какво общо има в случая, нали за почивка говорим.

# 364
Хората ходят на екскурзии с приятелки, пътуват в командировка, 2-3 дни на село или някъде да отидат,  кое е по-различно. Скачени съдове ли сте с мъжете си? Предпочитам да са сами, отколкото задължително всички.Вече ако това е навик и е винаги с родителя, вместо с половинката не бих го толерирала.

# 365
А и има разлика дали младите са 25 годишни, прясно женени и свека под 50 или някоя двойка женена от 20 години и свеки на 70.
В първия случай някак не върви толкова, защото младите още не са се нарадвали един на друг, а и на свека едва ли и е домъчняло, все пак до онзи ден "детето" си е било при нея.

# 366
Скоро бях свидетел как мъж на 30 успокоява майка си че за ден няма проблем да бие път до плаж доста далеч от софия, но в същото време отмени всички планове с хора, които също с него бяха в тази посока и имаха важна работа там,верно жената имаше тежки мигове, но беше нескопосано пред другите,дето разчитахме на него.

# 367
А и има разлика дали младите са 25 годишни, прясно женени и свека под 50 или някоя двойка женена от 20 години и свеки на 70.
В първия случай някак не върви толкова, защото младите още не са се нарадвали един на друг, а и на свека едва ли и е домъчняло, все пак до онзи ден "детето" си е било при нея.
Именно, има разлика. Сега им е времето да пътуват, да се забавляват, та те все още нямат деца. Ако не сега, кога. Съвсем нормално е все още дори да са "скачени съдове". То ако от сега искат да се делят.
И изведнъж младата свекърва загащва блузката на сина си в панталонките, оглежда го дали си е обул чорапки за сандалите и айде на почивка под ръка. Мамин златен...😃

# 368
# 369
И какво е казал мамин златен? Тук е ключа, както обикновено. И ако разрешава да го загащват и водят за ръчичка, хич не е ОК, дори и да не ходи със маминка на почивка. Дозата прави отровата, и тук обикновено е така.

# 370
Докато са млади сами теглят да ходят при родителите и  от двете страни.
 От едно изключение на някаква специална свекърва не правя изводи.
 Въобще не стои въпросът на възпитание да не влизаш в спалня на някого, особено ако  е в нея, в леглото си. Всеки трябва да има неприкосновено място.
 Колкото да сме селяни, не е  имало нещо подобно. Изключения  - като си сам, със сигурност, влизала е да ме събуди свекърва ми, пак ме  е било яд, не на място, че има работа. Спешен случай - може, някой  рита  и трябва да се спаси.
 Постоянно вмешателство е недопустимо и при селяни. При нормални хора. Не ще  нищо, вроден такт е .
 Дано се е шегувала тази от примера да ходи със сина си на почивка, пак добре  ,че сега са по седмица , едно време/ да включа  шаблона/ бяха по 20 дни.

Нямат свършване  изцепките.
 То еднакви хора няма, но някакви норми има все пак.

# 371
  • Варна
Изобщо е тотално извратено или с цел предизвикване на скандал и проблем между младата двойка..Не мога да си представя да да искам да отида на почивка сама с 25/30 годишния си син, пък особено ако има приятелка или съпруга..( още е на 17 моя хлапак, опазил ме Бог да изперкам толкова)
Съвсем друго е да отида с мъжа ми някъде където са те на почивка и да прекараме 1-2 дни заедно ако се разбираме и харесваме.Това е ок.Иначе такива почивки майка и син са ми абсолютно Sign Triangular Flag On Post , не не е нормално.

# 372
И какво е казал мамин златен? Тук е ключа, както обикновено. И ако разрешава да го загащват и водят за ръчичка, хич не е ОК, дори и да не ходи със маминка на почивка. Дозата прави отровата, и тук обикновено е така.
Щом колежката го разказва със смях, естествено че е отказал. Доколкото разбрах и той реагирал доста хумористично. То и затова разказвам частта само със свекървата, защото сина е пресякъл всякакви такива идеи от началото.
Както каза Веси, виждала съм семейни почивки заедно, цялото семейство, ама такова нещо свекър и снаха остават, а майка и син заминават на почивка, по-голяма щуротия не бях чувала. 😃

# 373
  • Варна
Направо си е с цел.Да ги скара и да стане скандал.Много грозно..
И дъщеря да имам на тази възраст, млада с връзка пак не бих я заврънкала да ходим само двете на почивка, видиш ли да прекараме време заедно..Целенасочено е.

# 374
Грозно.Така бих я описала тази ситуация.
Неуважение не само към себе си,но и към детето си и жена му.Колкото и да не се харесвате,такова поведение не намирам аз за допустимо.
Моята свекърва винаги е канила всички нас у тях на гости,а не само сина си и внука,но това е по-различно.Даже о да не ме покани и мен,не бих се разсърдила.Не е нужно да съм постоянно с тях.Когато имам много работа вкъши или ходя та бягам навън,не ходя,не намирам и за нужно да ходя постоянно там.Без това няма какво да си кажа с тях(нея и свекър).

Общи условия

Активация на акаунт