С какво ви дразнят свекървите? - 165

• 32 323
  • 751
  •   1
Отговори
# 720
  • В полите на Пирин планина
Твърде много се вживявате и вглеждате във всякакви детайли. Човек е добре да се държи любезно, но не и да се съобразява с прищевките на другите, пък били те и роднини, баби, дядовци и прочие.
Казвайте си какво мислите в прав текст. Обидени винаги ще има. Пък после ще им мине.
Казвам го от опит с баби, чичовци, лели, вуйни и стринки.

# 721
И аз им казвам ,че няма страшно от малко спор, че  и добра кавга. Без обиди, истината, пък то всеки намира от какво да се обиди.
 Не напразно има древен съвет - раздери котката.
  А за къпане - освен да се измайтапя, опъни маркуча, като мирише. После  трябва ли да гориш  спалното бельо след нея?  Да отидеш  на гости мръсен? То с възрастта си миришем на дърто, но все пак, баня има всеки вече. Кофи и бързовар поне има и в най-бедното място.
 Мразя да ми сядат даже в леглото, то и чинията им са лични неща.

# 722
Ella,
Свекърва ти в същия град ли живее? Ако да, защо въобще трябва да предлагаш да остава да спи? Ако не, щом е преценила, че ще си ходи, не се чувствай виновна за нищо.

# 723
Ella,
Свекърва ти в същия град ли живее? Ако да, защо въобще трябва да предлагаш да остава да спи? Ако не, щом е преценила, че ще си ходи, не се чувствай виновна за нищо.

Не мога да преценя за добро или за лошо - но не, не живее в същия град. Иначе нямаше изобщо и да идва у нас...

# 724
Мерси за мненията, мацки.

Шантаво или не, с всички ви съм съгласна, всеки е прав за нещо.

Подсъзнателно имам някаква представа и разбиране какви трябва да са едни нормални отношения. И ги гоня с ненормален човек. Питайте ме що, държа да има някакво уважение и праволинейност, защото жената е родител на моя съпруг, който бтв е чудесен. Има го тънкият момент, който забравих да спомена - няма близък техен човек, който да я понася. Не съм само аз. Неприязъна й е главно към жените (на вуйчо, чичо, син, демек дошлите омъжени, а тя ни заварила). С тях отношенията са същите и вече приключили. На мен си ми беше казано, че нали не мога да очаквам чудеса, но отначало маската си беше стабилна. Падна на сватбата ни и играта се превъртя за един ден към отношение (с обиди и намеци към моето семейство и тн)

Не е ревност моето, поне така си мисля. Нямам дума за чувството да трябва да се виждам, каня, усмихвам на човек, който очевидно е център на собствената си вселена и ме вижда като пречка (нямат топ отношения със сина си, той е номер едно в света за нея и яко може, ще го дундурка, но той не иска й все й е на контра, естествено тя не мисли, че това е негово лично поведение и желание, мисли, че аз съм причината. Преди това са били приятели, роднини, все някой на пътя й...)

Та, сега трябва детето си да оставя с този човек. Имам доверие на дядото,  но то свършва до мълчанието му. Той като види нередности, мълчи. Питали сме го, казва жена ми командва, не ща неприятности. И да, не ме притеснява, че няма да оцелее детето, че няма да е яло и тн. Манипулациите и тропането, и приказките като ми види гърба. Че баба й е приятелка, а ние някакви тартори. Не ми харесва и не разбирам що трябва да ми захаресва.

Прекарваме времето заедно, последно да кажа, щото сме много за малко. 3-4 дни си идваме. Посри след два месеца пак. В тези 3-4 дни трябва да вместя и моите родители, и бабите ми, и неговите баба и дядо, и другата му баба... ако всеки иска отделно и насаме няма шанс просто. Затова каня свека с наще или с нейните родители (тя не понася нито едните, нито другите), и все има цупене.

Що я каня?

Още съм на хълма, че така е редно, но съм на път да обърна палачинката и не съм сигурна за последствията, щото не виждам средно положение, като цяло тъпа работа.

Феноменът гонене ми беше интересен, защото прочетох че и други имат зор насила, а не по естествен начин, то просто е неприятно за всеки. Едно е да сте в един град и да вися аз като биг брадър, друго е да идвам от майната си и да няма кво друго да правя, освен да обикалям роднините и да им дам нашето време.

# 725
Като разбираш нещата, причини ,повод,  цялостно излъчване и отношение - мисля само едно, много е прясно при вас общуването. ще ти мине мерака. Колкото по-навреме ,по -полезно. Не си  в кълчища оплетено пате  и ще се справиш си мисля и без нас.  Приемам мрънкането,  споделеното, като пара във свирката.
 Тук няма проблем за дъвкане , ясно  е.

# 726
За некъпещата се свекърва имам един съвет - още в коридора след здравей й тикваш една хавлия в ръцете с думите "заповядай да се изкъпеш след дългия път, аз през това време ще направя кафето " и отиваш в кухнята, без да й дадеш шанс да ти отговори нещо.

# 727
Евче, чудесна си, взимам те да ме учиш как да се справям 🥹🤍

Ние вчера имахме разговор с ММ и достигнахме взаимно до извода, че е редно майка му да ни предупреждава когато има намерение да идва и да редува двете налични къщи. Също така се разбрахме, че след пътуването й, ще дойде у нас (другата седмица). Говорихме с нея и й казахме да се обажда и да се разбира с мен, с което аз съм окей.
И днес изведнъж тя му заявява, че нямало къде да спи, понеже дъщеря й ще си има гост от друг град, следователно идвала вкъщи. Със сигурност са знаели поне от 3 дни, че "гостът" ще идва,но защо да го казват вчера поне, ние тук сме ол инклузив хотел. Аз ги зарязах всички и излязох навън, утре мисля да направя същото. Даже ако не беше детето, щях да остана и да спя на друго място (имах къде), ама ми стана жал, че миличкото ще ме търси нощес. А пък и да се върна да контролирам нещата, да не вземе да си помисли, че съм й отстъпила ролята на "господарка на дома", както сама ме нарече вчера. 😀

# 728
Евче, чудесна си, взимам те да ме учиш как да се справям 🥹🤍

Ние вчера имахме разговор с ММ и достигнахме взаимно до извода, че е редно майка му да ни предупреждава когато има намерение да идва и да редува двете налични къщи. Също така се разбрахме, че след пътуването й, ще дойде у нас (другата седмица). Говорихме с нея и й казахме да се обажда и да се разбира с мен, с което аз съм окей.
И днес изведнъж тя му заявява, че нямало къде да спи, понеже дъщеря й ще си има гост от друг град, следователно идвала вкъщи. Със сигурност са знаели поне от 3 дни, че "гостът" ще идва,но защо да го казват вчера поне, ние тук сме ол инклузив хотел. Аз ги зарязах всички и излязох навън, утре мисля да направя същото. Даже ако не беше детето, щях да остана и да спя на друго място (имах къде), ама ми стана жал, че миличкото ще ме търси нощес. А пък и да се върна да контролирам нещата, да не вземе да си помисли, че съм й отстъпила ролята на "господарка на дома", както сама ме нарече вчера. 😀

Хотели няма ли във вашия град?

ПС..нищо не контролираш ТИ в тази къща. Видно е...че друг/и контролират.

# 729
  • Варна
И като излезе някой разбра ли, че не си съгласна? Щото аз на тяхно място бих приела обратното.

# 730
Ella,мъжът ти не може ри да я върне с кола в тях, като няма къде да спи? Или да я закара на хотел?!? Като се случи два-три пъти и ще му светне и на него.

# 731
Хотел и всякакви места срещу заплащане не се коментират, абсурд да плати за нещо такова, при положение, че има къде да мине на аванта.
Да я закара няма как, далеч е. Беше се изнесла тази сутрин рано-рано, не съм я видяла дори, на него му е ясно, че това не е окей за мен, на нея не й пука. Тя е дебелокожа и каквото и да й кажа й минава покрай ушите. Но разбрах, че не е могла да се оправи с детето навън и са се прибрали набързо, та поне може да й секнат мераците да го взима със себе си в нейния град... 3 дни спокойствие сега, да видим как ще е следващото гостуване..

# 732
Мъжът ти да плати хотела. И да я закара до хотела, като е от далеч. Само така и на двамата ще им светне, че не ОК да идва у вас, когато си реши. А той да се лиши от неща, за да не ощетява семейния бюджет.

# 733
Ти лично би ли казала на мъжа си: "Разкарай майка си да спи на хотел и го плати с твоите лични пари, за да не ми разваляш кефа на мен?". Някак не го вярвам.

Като реалистичен вариант аз виждам тъщата да се натресе по същия начин в дома им и да развали комфорта на съпруга, пък белким му светне под шапката как се чувства жена му. Иначе хора и за по-малко са се развеждали. Разумно е да се предприемат дребни, но нарастващи стъпки преспиванията да станат некомфортни за бабата: да е налична предимно нехаресвана от нея храна, топлата вода да стане леко дефицитна или да трябва да чака за нея, домакинята да почне да следи ентусиазирано някой сериал точно по времето, когато бабата иска да гледа нещо. Дреболии в общи линии.

# 734
  • Пловдив
Ти лично би ли казала на мъжа си: "Разкарай майка си да спи на хотел и го плати с твоите лични пари, за да не ми разваляш кефа на мен?". Някак не го вярвам.
Определено казвам на мъжа ми "При следващо посещение на майка ти без предварителна уговорка и покана ти имаш грижата за нея, включително къде ще спи. Няма да спи у нас."

Общи условия

Активация на акаунт