С какво ви дразнят свекървите? - 165

• 31 796
  • 751
  •   1
Отговори
# 15
  • Другата България
Biborana със мотото присмял се хърбел на щърбел. Откъде накъде ще кръщават детето на свекървата, ще го кръстят на мен....
Само за статистиката както свекървите, така и тъщите могат да отровят живота на младото семейство. И се наблюдава доста често, не е като да няма такива тъщи.
Същото мисля.
Да не говорим колко субективно понятие е това някой да се “МЕСИ“ някъде.
Ако една снаха не харесва свекърва си по дефолт, не е като да няма такива примери, то винаги може да види тази намеса, във всяко действие на отсрещната страна, поглед, дума, жест....
Същото важи и за оста зет - тъща.

# 16
Няма значение, снахата какво вижда в свекървата, майката на жената, както и майката на мъжа нямат думата в отношенията между двамата. Просто е. И ако едната майка си позволи намеса, само младото семейство са в правото си да се дистанцират или да я озаптят. Още един човек няма място в тези отношения.
Биборана, ти ако се намесиш, най-малкото ще предадеш доверието на дъщеря си. Нямаш работа да се бъркаш. И какво точно мислиш, че ще постигнеш - ускорен развод или какво?

# 17
Biborana със мотото присмял се хърбел на щърбел. Откъде накъде ще кръщават детето на свекървата, ще го кръстят на мен....
Само за статистиката както свекървите, така и тъщите могат да отровят живота на младото семейство. И се наблюдава доста често, не е като да няма такива тъщи.
Същото мисля.
Да не говорим колко субективно понятие е това някой да се “МЕСИ“ някъде.
Ако една снаха не харесва свекърва си по дефолт, не е като да няма такива примери, то винаги може да види тази намеса, във всяко действие на отсрещната страна, поглед, дума, жест....
Същото важи и за оста зет - тъща.
Грешка - оста е зет - тъст и тъща.
Искам да кажа, че родителите на момичето трябва да защитават детето си от свекървата и сина й.
Лични наблюдения - домашното насилие към жените се случва, защото родителите на жената абдикират. Психическото насилие от свекървите срещу снахите се случва по същата причина. Тъщите са "толерантни и възпитани" и не се намесват.
Почва нова епоха на женска еманципация - тъщи и свекърви са равни. В намесата и в не маесата.

Допълвам: Alex_jp, на мене муньо и мамино синче за зет не ми трябва. И по-лошото муньо ще даде генетичен материал за внуците. Не, благодаря.
Уточнявам - ще стане зет, когато дъщеря ми го одобри за съпруг и баща на децата й. Преди това е приятелят на дъщеря ми.

# 18
Биборана, с нищо не си по-добра от коя да е свекърва. Нищо, че си тъща.  Да му мисли зет ти.

# 19
С майка като биборана не ти трябва свекърва!

# 20
Защо мислиш, че ще имаш думата, когато дъщеря ти избира? И една жена, като тръгва да се жени, трябва да може сама да се защити при нужда, а не да тича при мама. То е същото като и чри мъжете. Мамини тръгнали да си играят на семейство, без да са се пуснали от полата на мама.

# 21
Има.моменти, в които човек не може да се защити сам.
И всеки може да изпадне в такава ситуация, дори най-умните и самостоятелните.
Просто понякога е въпрос на малшанс.
Радвайте се, че не знаете какво е, вместо да хвърляте камъни по хорските деца, че са мамини и таткови.

# 22
Има.моменти, в които човек не може да се защити сам.
И всеки може да изпадне в такава ситуация, дори най-умните и самостоятелните.
Просто понякога е въпрос на малшанс.
Радвайте се, че не знаете какво е, вместо да хвърляте камъни по хорските деца, че са мамини и таткови.
Е защо тогава тук хвърляме камъни по свекървите. В техните очи си защитават детето. Аналогично е!

# 23
Нали говорим за големи хора? И не обсъждаме случаи на насилие?
Не мисля, че при опит за намеса за името на детето, както беше даден пример, ако се включи и другата баба, положението ще се подобри.
За мен, от фундаментално значение е при създаване на семейство, младите да седнат и да изговорят точно тези проблемни неща - къде ще живеят, как ще се издържат, някой има ли претенции за името на бъдещото дете и ако да, как ще се споразумеят. И да си отварят много добре очите, за отношенията между любимия и майка му/баща му. Много може да се разбере. И важи и за двете страни.

# 24
С майка като биборана не ти трябва свекърва!
Благодаря Боряна, ти ме разбра! Поклон.
Още не е родена свекървата, която ще тормози безнаказано дъщеря ми.
И няма проекто-зет, който ще сложи на първо място майка си, пред дъщеря ми.

Много е просто - на 50 + години съм си създала име и репутация. Аз съм борец за човешките права, за правата на слабите и уязвимите Не  знам дали има значение, но чат-пат, когато ми е кеф ме дават по ТВ.
Мислите ли, че някоя проекто-свекърва има шанс да тормози детето ми. Не няма.
За да стане свекърва по закон - и тя трябва да е възпитана и да не се намесва.
Аз подкрепям детето си. Ако харесва мъж Х - ОК това е нейно право.
Но проекто-свекървата трябва да знае, че каже ли А, аз ще продължа цялата азбука.
И да, твърдо смятам, че свекървите си разиграват коня, защото тъщите мълчат.

# 25
  • София
Не е добре положението, биборана. Една тъща като тебе отиде на медения месец на дъщеря си и зет си. След по-малко от година се разведоха.
Вероятно не усещаш, че прекаляваш сериозно.

# 26
Не, свекървите които си разиграват коня, са тези които са си отгледала мамин мунчо. А и има една жена, която е склонна да търпи и не е научена да се защитава. По-добре научи дъщеря си, да може да си защитава желанията и позициите, вместо да проектираш как ще се караш с някаква проекто-свекърва.
И не, жените не ме слаби и беззащитни.

# 27
...

Ако кандидат-свекървата опитва да се меси в живота на младите, ами и аз ще правя същото. И понеже съм силен и откровен характер, директно ще й обясня къде й е грешката.
И ако кандидат-свекървата не разбере грешките си и то бързо,  елементарно Уотсън - или няма да получи титла "свекърва", или ще бъде изцяло изолирана от младите.

Аз съм директен и откровен човек, мразя интригите. Директно обяснявам на кандидат сватята къде бърка. Ако не осъзнае грешките си, сама си е виновна - или тя ще бъде "наритана" от младите или синът й ще трябва да търси друга партньорка в живота си. Една млада жена не трябва да прави компромиси с ценностите си.
[/b
Биборана, извинявай, но болднатото звучи, все едно всичко в двойката зависи от теб. Ще кажеш мъжът за теб е женен не за дъщеря ти. Ти сигурна ли си, че ще знаеш всичко що се случва помежду им, ако имат проблеми, ако дъщеря ти от нещо е недоволна? Или тя отсега е така обработена, че всичко ти споделя и оттам тази увереност. И най-вече - ти ли ще определяш как ще решават евентуалните проблеми? И дали младите ще изолират свекървата или не? Даже не пишеш дъщеря ми ами младите, тоест ти решаваш, че има ли някакви дрязги /къде ли няма/ то синът ще изолира майка си гарантирано...

Леле. Тръпки ме побиха честно! Остави дъщеря си да порасне и пусни тоя контрол от нея... Дай и подкрепа при нужда, но това горното звучи патология като мислене.

# 28
Alex_jp,
уважавам мненията ти, но в случая не си права.
Свекърва и тъща сме равни - еманципация, равенсто и т.н.
Например ако свека намира кусури как готви дъщеря ми, и аз ще намирам кусури за гответенето на сина. На бас, че свекървите не обучават правилно синовете си и аз ще спечеля.

Мъжът и жената са равни. Свекървата и тъщата също.
А, кандидат-свекървата направи дори намек на щерката и аз ще интервенирам с абсолютно същите думи.
Пример: ако свека каже, че детето не прави вкусна мусака, синът й ще трябва да направи веганска мусака, Не е задължително, но трябва да положи усилия да бъде приет.

Мис Каприз,
явно е трудно да ме разберете.
Аз съм благородна тъща - огледален образ на кандидат- свекървата.
Ако тя е възпитана и не се меси в отношенията на младите и аз ще съм пас.
Но ако някоя дърта кучка (реално моя връстничка), се опитва да тормози детето ми - сори, но минимум ще бъде разкарана от живота на младите.
Повтарям ПР-ът е важен - народът знае, че не отстъпвам, дори цялата държава да е срещу мен. Какво остава за кандидат- свекърва.

Последна редакция: ср, 11 юни 2025, 23:50 от biborana

# 29
  • София
Не сте в ред, честно. Такова вмешателство в живота на пълнолетни хора с отделно семейство е недопустимо.

Общи условия

Активация на акаунт