С какво ви дразнят свекървите? - 165

• 32 323
  • 751
  •   1
Отговори
# 45
То цялата работа с мусаката..свекървата щяла да каже. Тоест още от сега се мисли, че младите ще живеят при свекърва, иначе от къде ще знае кой как готви, ако двамата си живеят сами и си готвят.
Да, има и намесващи се тъщи не по-малко от свекърви.

# 46
Ама то може уж свекървата да говори за манджи или някакви битовизми, ама да е с цел да "клъвне" и да засегне. Вуйна ми е такава - уж прави някакъв коментар, ама все е на висок тон, все е с някаква интонация, дето уж нищо не е казала, само е споделила мнение, ама реално те е обидила и то пред един куп хора. Майка ѝ беше същата - дошла за рд на внучката си с празни ръце, моите баба и дядо опекли цяло агне, поканили гости, сядат на масата и тя изведнъж се изцепва "сватя, това агнешко май е недопечено". Баба ми се е скрила в друга стая и се е разревала. Същата бабичка на сватбата на братовчед ми ме попита дали баща ми се обажда, а много добре знаеше, че баща ми не е примрял за нас. Е, за какво пита тогава? Да клюкарства и междувременно да ми скапе настроението, защото то нали човек отива на сватба с очакването да го разпитват за бащата-пройдоха. Та, Биборана е съвсем права. Не може някакви хора да си разиграват коня и да очакват, че другите ще им мълчат. 

# 47
Ами в твоя пример Acid, тази не е свекърва. А даже е тъща, щом е майка на вуйната. И пак е лош човек и се меси. Та извода какъв е?!?

# 48
Изводът е, че не трябва да се мълчи на лошите хора, които си градят самочувствието като мачкат другите. И ако някой човек мълчи, защото няма достатъчно опит и житейска злоба, а ти е много близък - спокойно може да си отвориш устата и да сложиш тормозителя на мястото му.

# 49
  • Другата България
Не.
За мен изводът е, тоест, правилото е, че когато двама души създават семейство трябва да са достатъчно узрели за това, да са самостоятелни, да са говорили, обсъдили, да са наясно с приоритетите на другия и разбиранията му за живота като цяло и в частност /семейния/, да са до степен такава едно цяло, че да не се налага никаква намеса нито на тъщи, нито на свекърви.
Това да позволяваш и да си съгласен с някой “достатъчно близък“ да ти се меси в семейството няма да доведе до нищо градивно, независимо от коя “страна“ се случват нещата.
За съжаление много хора са с подобни разбирания и всички те рефлектират върху младите семейства, рано или късно.

# 50
Много е жалко, че хората са се разстройвали така, ако някой им направи забележка за яденето. Занапред няма да е така и едва ли на някого ще му пука. Поне на мен никак. Ще умра от смях, ако някой се опита да ме засегне на тема готвене и толкова. Излизаме от старите времена вече. Отделно младите минаха и на готова храна и т.н., едва ли ще се борят за титлата топ готвачка непременно.

# 51
Аха, ама то и биборана явно е същата. Или за нея е простено, защото?
 И баба ти вместо да реве и да се затваря в друга стая да страда е трябвало да и отговори, че го обичата така месото. И като не и харесва да яде каквото е донесла или да си ходи. И ако научите децата си да не си оставят магарето в калта, да не ги унижават и тормозят и то не само семейството, ще сте по-полезни за тях като родители.

# 52
Биборана ясно каза, че не е агресивна и не подхожда с лошо, но не остава длъжна. Не разбирам защо всички се нахвърлихте върху нея.

# 53
Биборана ясно каза, че не е агресивна и не подхожда с лошо, но не остава длъжна. Не разбирам защо всички се нахвърлихте върху нея.
Защото се е настройла предварително на атака, обикновено като човек се настройва така сам си го търси. Няма нужда от подобни нагласи при нероден Петко.

# 54
  • Другата България
Никой не се е нахвърлил върху никого.
Просто различната гледна точка.
Това, че не е удобна не я прави агресивна.

# 55
Свекърва може изобщо да няма, но тази тежка мнителност, на която дъщерята е била свидетел цял живот, няма начин да не ѝ се е отразила вече. Единственият въпрос е дали ще успее да се откъсне от модела или ще го продължи.

# 56
  • Другата България
А ако трябва да издребняваме, да, изобщо не е агресивна потребителката, хич даже.....
Скрит текст:
Alex_jp,
уважавам мненията ти, но в случая не си права.
Свекърва и тъща сме равни - еманципация, равенсто и т.н.
Например ако свека намира кусури как готви дъщеря ми, и аз ще намирам кусури за гответенето на сина. На бас, че свекървите не обучават правилно синовете си и аз ще спечеля.

Мъжът и жената са равни. Свекървата и тъщата също.
А, кандидат-свекървата направи дори намек на щерката и аз ще интервенирам с абсолютно същите думи.
Пример: ако свека каже, че детето не прави вкусна мусака, синът й ще трябва да направи веганска мусака, Не е задължително, но трябва да положи усилия да бъде приет.

Мис Каприз,
явно е трудно да ме разберете.
Аз съм благородна тъща - огледален образ на кандидат- свекървата.
Ако тя е възпитана и не се меси в отношенията на младите и аз ще съм пас.
Но ако някоя дърта кучка (реално моя връстничка), се опитва да тормози детето ми - сори, но минимум ще бъде разкарана от живота на младите.
Повтарям ПР-ът е важен - народът знае, че не отстъпвам, дори цялата държава да е срещу мен. Какво остава за кандидат- свекърва.

# 57
Merri_An, агресивна е, ама щом в тази тема плюе срещу свекървите и е позволено. Тук има потребителки без грам критично мислене, директно скачат. Няма крив и прав. Свекърва ли е бой.

# 58
  • Другата България
Да, защото темата е такава, а и наистина има свекърви, които си заслужават хейта и негативното отношение.
Но, това не прави намесата, или опитите и заявките за такава, на тъщи като потребителката по-малко брутална и грозна.

# 59
Свекърва може изобщо да няма, но тази тежка мнителност, на която дъщерята е била свидетел цял живот, няма начин да не ѝ се е отразила вече. Единственият въпрос е дали ще успее да се откъсне от модела или ще го продължи.

Наскоро на едно  семейно събиране имах възможността да видя майката, лелята и бабата на моя позната. Един час в обкръжението на тези жени, и си дадох сметка откъде е "попила" целия набор качества, които я характеризират  - мнителност, дребнавост, тънкообидност, ровене и дълбаене в търсене на скрит смисъл в най-обикновени реплики, заядливост, неотменимо усещане за правота и желание да се наложи. Три поколения под индиго, много впечатляващо (и натоварващо Smiley ) Понякога човек наистина трябва да види семейството, за да си обясни някои неща.

И за да не излезе, че критикувам познатата си зад гърба и - запознахме се и поддържаме връзка точно по повод, че тя осъзнава колко я спъват в живота тези качества, и се бори да се промени. Аз съм от малкото хора в обкръжението и, които не се дистанцират от нея, и не се правят на много заети като им позвъни, а и помагат с конструктивна критика и подкрепа в усилията за промяна.
Извинявам се, ако е офтопик.

Общи условия

Активация на акаунт