С какво ви дразнят свекървите? - 165

• 32 430
  • 751
  •   1
Отговори
# 375
Здравейте на всички тук! Отдавна не съм писала във форума,но имам нужда някъде да си кажа,защото чувствам,че взимам да превъртам играта не в добрия смисъл. Ще се опитам да обясня на кратко,но до колкото е възможно в детайли. Започвам.
С мъжа ми сме 6 години заедно,имам дете от предишен брак, "свекърва ми не и (нямам на телефона и с ударение) харесва този факт. Скараха се мъжа ми и майка му защото тя ОЧЕИЗВАЖДАЩО не ме иска (искам да кажа само,че тя се опита да набута тогава 6годишния ми син,че краде пари),изместихме се роди ни се дъщеричка при което тя отново беше фактор в нашия живот.И двамата с мъжа ми тръгвахме прекалено рано за работа за това говорихме с нея да идва до нас (живеем близо) да я води на детска и да може малката да поспива повече. Но (голямото НО) аз усетих,че изчезват неща от дома ни,аз пазаря всичко свършва светкавечно бързо или просто изчезва. Казах на моя (специално за едно олио където липсваха 2 бутилки) и той ми отговаря "ти луда ли си това не е възможно,няма как да стане" и аз му казах "ще купя камери на никой няма да кажа" и така и направих... Потрес! Всяка сутрин,още не съм тръгнала с колата и всеки шкаф се отваря,взимаме си каквото решим,да не споменавам,че явно е майка си търсеше в бельото ми. Показах на мъжа ми и всичко приключи с нея не общуваме и до ден днешен! Но (отново голямото НО). Бяхме на гости точно тази вечер пускат една песен за майката и моя вика уселия... ( ами сърцето ми се скъса) викам си ще говоря с нея (о,да не поясних,че тя нито веднъж не се опита да се извини или каквото и да е било,само някви картички на вайбър ми праща за разни празници ама не и за прошка като се искаше) отивам аз при нея и започвам "утре правиш вечеря,пишеш на синът си да дойдем да говорим и да му се извиниш,да му поискаш прошка и никога повече да не си посмяла да направиш нещо с което отново да му разбиеш сърцето,правя го само заради него" и тя наглата да вземе да ми вика,че било минало тя си била платила и не съм познавала мъжа ми.... аз съм в шок викам кое е минало? Ти да не мислиш,че всичко ще се размине ей,така щото време минало? Тя незнаела какво и било станало,ама как не знаеш като ти ме тарашеше още като бяхме в в тази къща (тя се направи,че не ме чува) тя обичала децата си и не била правила нищо с което да ги нарани при което моя отговор е "само искаше да ни разделиш,въпреки,че синът ти е щастлив с мен" и така се разделихме...аз си тръгнах. (Съжалявам ако имам правописни грешки от бързото писане е,но направо все още треперя). Друго очаквах,след толкова нийни мизерии,а тя наглярката безочлива....

Последна редакция: сб, 05 юли 2025, 01:03 от petef4e

# 376
Не разбрах - тя ли е водела все пак детето на градина сутрин? Тоест..помагала ви е?

# 377
  • София
Ама ти на тоя твоя мъж все едно си му майка, бе жена! Какви са тия истории, да ходиш да говориш с майка му да я командваш калво да прави?
На който му е мъчно за майка си, да ходи да си говори с нея, ти там работа нямаш изобщо.
Тя явно не е стока, прекратили сте отношения и това е правилно и стига толкова.

# 378
  • София
Мъже, мъжленца...
Едната говори от името на мъжлето, за да кара майка му да му се извини, другата ще уреждала повече контакти между мъжлето е майка му.
Да пиша ли повече?

Последна редакция: сб, 05 юли 2025, 10:13 от milenaka

# 379
И къде е драмата? Прекратила си контакт, мъжът ти е на твоя страна, ти за какво страдаш?
   Вярно, че е обидно да те тараши свекърва ти и да ти взима от продуктите,без да казва, но ти още ли ги мислиш тия две бутилки олио/ най-грубо казано/ . Черта и давай напред. Мъжът ти , ак отолкова му се къса сърцето за мама, сам трябва да намери път.
  Аз само не разбрах с тази песен за майката какво се е случило? Развълнувал се е , натъжил се е?

Последна редакция: сб, 05 юли 2025, 10:28 от марулета

# 380
Нямаш работа да ходиш да говориш с нея. Синът и ако иска сам ще вдигне телефона да и се обади. То въобще и цялата идея да ходите двамата да я карате да се извинява...как ти хрумна. Остави ги да се оправят. Той може и да и се обажда вече без да те занимава.

Обаче да знаеш, че е доста грозно да я карате да става рано да ви види детето на градина, а да слагате камера да я следите. Синът ти би трябвало да каже, какво ти трябва, майко, да ти купя. И да сте по благодарни за услугата, не е малко да стане някой в зори, за да си поспи детето ти.

# 381
Ама не виждам мъжа да е на нейна страна. Първо не й е повярвал, наложило й се е да сложи камери. После му е тъжно за майка му, разчувства се на песни. Скоро ще обърне палачинката и ще отиде при мама и ще изкара теб виновна.

# 382
Ужас..... на почивка сина само с маминка, егати откачените хора. На село е едно, на почивка съвсем друго!

# 383
  • Варна
Много важно, че се разчувствал. Тъкмо сте се напаснали като семейство да сте си само вие, а той героя пуснал една сълза и ти скачаш веднага да му я бършеш (образно казано) като ходиш да навиваш свекървата да му се обади. Значи отървали сте се ама сега зорлем пак да я набуташ в живота ви и да започнат проблемите. Голяма грешка, авторке. То затова тия мъже вече не са мъже, а мекотели. Защото първо ги гледа мама, а после жената, прашинка гледат да не падне върху златото, а като стане напечено се оказва, че златото няма топки да решава проблеми. Сама си си постелила.

# 384
Еретична мисъл за темата, но както свекървите искат да си продължи животът, без промени, така и снахите го искат. Да не е на нейната , а на твоята. Все тая, няма уважение към личността на другия, няма направено място за него да се впише в общ живот. Тогава отделното е добра опция. Всеки за себе си ,детето при своя родител се чувства дете. Че идва друго един ден, да няма родител, да си ти подпора и опора , колкото да е странно ,докато има жив  от предишно поколение ,си дете някому. И глезенето при мама е  точно да си дете. Всеки  възрастен,  и  на 90  носи дете в себе си. Да си някому мил без причина и  безусловно.

# 385
Съжалявам, ама помощта за детето какво общо има с кражбата и тараша у дома. Да, услуга е правила, супер, ама това не отменя гнусотията с кражбата и ровенето в бельото на друг човек. Потресена съм. За две бутилки олио и два чифта гащи да станеш за резил през сина си и чуждо момиче. Независимо от услугите, които правиш. Поне според мен, досега никой, който ми е правил услуга не е ровил в бельото ми и не си е взимал хранителни продукти от дома ми.

# 386
Защото нямаш камера 🫣
Отвратително.
Авторке, даде ли тази жена някакво задоволително обяснение за ровенето в бельото. Досега съм си мислела, че това са градски легенди.
Дръж дистанция и не връщай назад и ти. Отношенията между майка и син са си тяхна работа.

# 387
Не разбрах - тя ли е водела все пак детето на градина сутрин? Тоест..помагала ви е?
Идваше 7 без 15 до нас,а аз тръгвах за работа
Нямаш работа да ходиш да говориш с нея. Синът и ако иска сам ще вдигне телефона да и се обади. То въобще и цялата идея да ходите двамата да я карате да се извинява...как ти хрумна. Остави ги да се оправят. Той може и да и се обажда вече без да те занимава.

Обаче да знаеш, че е доста грозно да я карате да става рано да ви види детето на градина, а да слагате камера да я следите. Синът ти би трябвало да каже, какво ти трябва, майко, да ти купя. И да сте по благодарни за услугата, не е малко да стане някой в зори, за да си поспи детето ти.
Ние я питахме и не мисля,че ако ще помагаш на който и да е било,че имаш право после да го крадеш. Ние сме 4 човека,тя живее с другия си син който плаща всичко,да не говорим,че и колата той и зарежда... и моята баба ни е гледала,но като е идвала в нас не е изнасяла нищо все пак...

Последна редакция: сб, 05 юли 2025, 10:56 от petef4e

# 388
Ама и ти не си "слаба ракия"  , ще й нареждаш как точно да си направи срещата със сина, че и да сготви вечеря, да ви покани......да иска прошка.

# 389
И аз мислех, че ровенето из бельото на снахата е градска легенда, докато не ми се случи.

Общи условия

Активация на акаунт