Докато всичко навън разцъфтява, нов живот в мен се появява. ~бебеправене 621~

• 33 281
  • 767
  •   1
Отговори
# 660
  • На изток от Ада
Нз колко.е инсулина..Той е със затлъстяване.   
Ап също иска още 4 5 хил .

# 661
Мерси, Наси, бива, боли си ме още коремът, аз съм си унила, абортът мина, обаче мен още не ме облива нова надежда. Решила съм да се прибера тази събота вкъщи при майка и татко, че цяло лято все ще се прибирам и заради постоянните ми ходенета на чхг и гинеколог все отлагам. Имам нужда да се прибера у дома, пък ще отида на АГ в началото на август. Едва ли ще е фатално.
За инсулина, и моят приятел е с висок и от началото на годината пие малка доза метформин. Няма голям прогрес, но той с диетата не се справя много добре. Може обаче да му вземете някакви хранителни добавки, примерно берберин.

# 662
Мога да препоръчам д-р Даниела Красимирова Милетиева, прави консултации онлайн в Medrec. Разбрах за нея, т.к. работи и при Калчев. Изключително съм доволна. Дори измести д-р Недялкова от първо място в моята класация за ендокринолозите(много сложно стана при нея с часовете и просто се отказах).
При Начев не съм била и не мога да ги сравня двамата. Но е много внимателна, обяснява и отделя необходимото време.

Дали можете да дадете съвет за добър ендокринолог, при когото мога да направя онлайн консултация скоро? По принцип ходя при Начев, но не съм в София, а тсх рязко е скочило и трябва да го проконтролираме.

# 663
  • Be realistic - plan for a miracle.
Мислех и аз да мина на консултация при д-р Милетиева и сега това, че прави и онлайн съвсем ми наклони везните. Иначе съм много доволна от д-р Мекова в Софиямед, но тя няма онлайн консултация; а дори само едно нещо да си изместя да ми е онлайн ще ми е от голяма помощ... търча като кон непрекъснато напред назад от кабинет в кабинет, а и по други задачи.

# 664
  • На изток от Ада
Да барберин имам Тирамису ще му го дам.
Аз също не съм въодушевена за нова бременност

Последна редакция: вт, 22 юли 2025, 17:44 от nasito8988

# 665
Все повече гледам видеа на инвитро специалисти в Америка и не само там, които коментират, че жената се ражда с един набор яйцеклетки, които с времето намаляват и се влошава качеството им. Яйцеклетките не се регенерират и не се „подновяват“ - те остаряват с жената. Затова възрастта оказва голямо влияние върху фертилността и риска от генетични аномалии при бебето. Те не се променят и затова казват, че пиенето на какви ли не скъпи витамини няма особено какъв резултат. Докато при мъжете се подменят и могат да станат бащи над 60 години, тъй като при тях има непрекъснато обновяване.

Абе като чуя, че някоя жена родила след 45г все си имам едно на ум, защото смятам, че най-вероятно е с донорска яйцеклетка. Но, Seaglass, твоята позната щом е в Турция, там не знам да има донорски програми. Какво пият тези жени за качеството на яйцеклетките, че да имат успех🤨. И аз уж се мъча с разни добавки, ама все скапани си произвеждам.

# 666
То е така и не баш. Има значение в каква среда стареят тия яйцеклетки.

# 667
Момичета, излезе ми кръвния днес, отново отрицателен. Да, винаги е много разочароващо... 😞
Пуснах си също и феринтин, и вит Д, феритинът е под долна граница, витамин Д е на ръба на долна граница. Записах си час при ендо в средата на август, но така или иначе подхващам пак вит Д след кратка пауза, за да мога да го изследвам. Дайте съвет, когато феритин е нисък, пак се пие желязо, нали? Хемоглобинът преди два месеца беше 127, но явно феритинът и желязото си стоят ниски...

# 668
Аз съм с някакъв мизерен феритин, пия железен бисглицинат по 36мг на ден от 2-3 седмици, заедно с витамин Ц, сутрин на гладно. От както го почнах, животът ми се върти около това да не се засече с нещо, което му пречи на усвояването.
Ей това си викнах от iHerb:

Ама разбира се, ти ще си разпиташ ендото.

# 669
Аз пръскам спрей желязо на Betteryou. Днес бях при доктор Матев. Летрозолът не е дал желаният резултат. Следващият месец - Кломифен. Ама аз си имам тънка лигавица... Не знам как да я преборя. Ако до 2,3 цикъла продължава да е проблемна, той предлага хистероскопия. Омръзна ми вече. Бях се самонавила за този месец да е инсеминацията, но ето, пак изпитание за търпението ми. Предишните два пъти, когато с моята аг правихме стимулации,  Летрозолът подейства, сега греда, точно когато е за процедура...

# 670
Кенди, Arwen, благодаря ви, ще разгледам и двата продукта. Аз преди година пих сорбифер, изписан от хематолог, и тогава вдигнах хемоглобина в норма...
Arwen, а за какво точно са летрозолът и кломифенът. Питам, защото казваш, че се подготвяш за инсеминация. А нямам никаква идея какви неща се пият при стимулация за инсеминация. Скоро и мен това ме чака сигурно.

# 671
Кенди, Arwen, благодаря ви, ще разгледам и двата продукта. Аз преди година пих сорбифер, изписан от хематолог, и тогава вдигнах хемоглобина в норма...
Arwen, а за какво точно са летрозолът и кломифенът. Питам, защото казваш, че се подготвяш за инсеминация. А нямам никаква идея какви неща се пият при стимулация за инсеминация. Скоро и мен това ме чака сигурно.
Точно за стимулация за инсеминация. За да докарат повече фоликули, дават тези лекарства. Декември и март пих Летрозол и Правихме домашни опити, имах по 3 фоликула. Сега не искат да растат. Направих и 3-4 Боуен масажи, не знам дали от тях хормоните не се наместват. Но и изпитание за моето нетърпение, защото все искам да е по план, точно сега и т.н. Мъжът ми ме успокоява и балансира.

# 672
Момичета, здравейте !
Включвам се след кратко отсъствие - вече в 6м. 🍀
Накратко за тези които не са срещали моята история - 2 опита инвитро(ИКСИ), 1 неуспешен , 2ри успешен (МФ)
Искам да ви пожелая успех, кураж и търпение! След всяка буря изгрява слънце!
Да ви кажа че не е толкова лесно бременеенето 🤷🏼♀ Поне при мен де .
Успех и много положителни тестове до края на темата!❤

# 673
МисКрис ние не вървяхме ли заедно горе долу? Коя седмица си вече?

Иначе от стимулацията с Кломифен съм доволна аз, правих по няколко Ф и там е с натрупване има и действие в следващия месец, нямах и странични ефекти.

# 674
  • На изток от Ада
Мис е в декември Голдън

Общи условия

Активация на акаунт